Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ŠRI LANKA I MALDIVI - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

KZ


Objavljeno: 07.06.2017.

Negombo – Pinnawala  – Sigiriya – Kandy – Nuwara Eliya – Yala – Galle – Kalutara
 
Termin putovanja:
02.01. - 12.01.2018. RASPRODANO!!!
 
1.dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati.

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO – NEGOMBO
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati. Nastavak leta za Colombo u 04.40 sati na liniji TK732 (Turkish Airlines). Dolazak u Colombo u 18.15 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, doček lokalnog agenta te vožnja prema Negombu. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan: NEGOMBO – PINNAWALA  – DAMBULLA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara, pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Dambulli. Hramovi Dambulle također se nalaze na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. "Zlatni hram". To je najveći i najbolje očuvan kompleks spiljskih hramova u Šri Lanki. U velikom broju hramova nalaze se povijesne zidne slike i kipovi. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Dolazak u hotel u okolici Dambulle, smještaj, večera i noćenje.

4. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – MATALE – KANDY   
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te prostranim vrtovima uključujući i renovirane vodene vrtove. Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Ovo, po nekima osmo svjetsko čudo, poznato je po predivnim freskama i stihovima iz 8. st. koje su ljudi ispisivali po zrcalnom zidu. Nastavak putovanja za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinskim biljem, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina karakterističnih za ovo podneblje postoji . Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Posjetit ćemo hram s relikvijom – zubom Bude koja se smatra najvrednijom relikvijom na Šri Lanci.  U večernjim satima ćemo uživati u predstavi Kandijske kulture. Predstava je poznata po plesačima koji izvode različite tradicionalne plesove s područja Šri Lanke, bubnjarima i spektakularnoj točki hodanja po vatri. Večera i noćenje.

5. dan: KANDY – PARDENIYA – NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane Britanaca. Vidjet ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja zaustavit ćete se i u  tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Do hotela ćete doći kroz krajolik koji oduzima dah. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA
Doručak. Odlazak u jedan od najpoznatijih hindu hramova Seetha Amman koji se nalazi na oko 5 km od Nuwara Eliye u selu koje se još naziva i Sita Eliya. Vjerovanja kažu da je to mjesto gdje je kralj Ravana držao zarobljenu Situ,  gdje je ona svakodnevno molila Rami da ju spasi. Rama je hrabri i mudri princ Ayodije, a njegova žena Sita prelijepa je  i velikodušna. Najpoznatiji su  kraljevski hindu par o kojem je napisan ljubavni ep koji . Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO
Nakon doručka, odjava iz hotela i vožnja do Colomba. Prije odlaska u zračnu luku, panoramski razgled grada koji ej najveći je grad i ujedno glavna luka u kojoj se miješaju sve boje i kulture ovog otoka. Obići ćemo komercijalni dio, a zatim i gradsko središte poznato kao „Tvrđava“, nastalo za vrijeme portugalskog kolonijalizma u 16. st. Mnoge građevine iz tog vremena danas se miješaju s modernim poslovnim zgradama. Prošetat ćemo i živahnim bazarom Pettaha. Odlazak u zračnu luku i prijava na let za Male u 21.30 sati na liniji TK731 (Turkish Airlines). Dolazak u Male u 22.40 sati. Organizirani prijevoz hidrogliserom do hotela. Smještaj i noćenje. Zbog kasnog dolaska, hotel će ponuditi hladnu večeru.

8.- 9. dan: MALDIVI
Boravak u hotelu na Maldivima u bungalovima na plaži na osnovi noćenja s doručkom i večerom u restoranu. Tijekom boravka predlažemo da isprobate neke od vodenih sportova koji su u sklopu hotelske ponude: jedrenje, kajaking, parasailing, jet ski… Noćenje.

10.dan: MALDIVI – ISTANBUL
Odjava iz hotela do 12 sati. Možete prtljagu ostaviti u za to predviđenom mjestu u dogovoru s recepcijom hotela. Iskoristite do transfera vrijeme za posljednje kupanje i sunčanje na prekrasnim plažama otoka. Organizirani prijevoz hidrogliserom od hotela do zračne luke Male i prijava na let za Istanbul na liniji TK 731 (Turkish Airlines) u 23.55 sati.

11. dan: ISTANBUL  – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 06.35 sati te nastavak leta za Zagreb u 08.20 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 08.35 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 17.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.550 kn


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 3.590 kn
  • viza za Šri Lanku s naknadom posredovanja: 350 kn
  • napojnice za lokalnog vodiča i vozača: 50 USD / osobi
  • izlazna pristojba na Šri Lanki: cca 20 USD
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb-Colombo-Male-Zagreb
  • smještaj u standard sobama tijekom ture po Šri Lanci u hotelima 4* u Negombu, Dambulli, Kandiyu, Nuwara Eliyi,  standard bungalovina plaži na Maldivima  s uslugom polupansiona, doručak i večere u hotelima
  • sve prijevoze prema programu i ulaznice za lokalitete prema programu (Pinavalla park slonova, Sigirya – lavlja stijena, Dambulla hram, Kandy hram, Perdeniya vrt)
  • lokalnog vodiča
  • pratitelja na putovanju
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • vizu za Šri Lanku
  • izlaznu pristojbu na Šri Lanki
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza Šri Lanka: potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize 35 USD kn po osobi, a trošak ishođenja vize iznosi 100 kuna.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.