Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
KALIFORNIJA I ZLATNI ZAPAD AMERIKE
Opis i cijene  
PAL


Objavljeno: 08.05.2023. / Ažurirano: 07.08.2023.


Termini putovanja:
26.04. - 07.05.2024.
15.08. - 24.08.2024.

1.dan:  ZAGREB – AMSTERDAM – LOS ANGELES
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacija prijava na let za Amsterdam na liniji KL1938 (KLM) u 6.25 sati. Dolazak u Amsterdam u 8.25 sati. Nastavak putovanja prema Los Angelesu na liniji KL601 (KLM) u 9.50 sati. Obroci za vrijeme leta. Po dolasku u Los Angeles u 11.50 sati po lokalnom vremenu (vremenska razlika -9 sati u odnosu na Hrvatsku), a nakon pograničnih formalnosti i preuzimanja prtljage  organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor i vlastite aktivnosti. Noćenje.

2.dan: LOS ANGELES        
Doručak, a zatim krećemo u obilazak „Grada Anđela“. Obići ćemo glavne znamenitosti grada uz neizbježan Beverly Hills, Hollywood i Sunset Strip. Los Angeles je najmnogoljudniji grad Kalifornije te drugi po veličini u SAD-u. Osnovao ga je 1781. godine španjolski guverner Felipe de Neve, Los Angeles danas je globalna metropola u svim područjima ljudskog djelovanja, s više od 840 muzeja i galerija (najviše po glavi stanovnika na svijetu), a najpoznatiji je po neizmjernoj industriji zabave, filma i glazbe. Šetnja Downtownom, financijskim središtem grada: Civic centrar, Cily Hall (gradska vijećnica), katedrala, Palača pravde, koncertna dvorana Walt Disney, Dorothy Chandler Pavillion. Slijedi četvrt El Pueblo, najstarija u gradu, španjolska naseobina iz 1781. godine iz koje je izrastao ovaj velegrad. Vožnja do Hollywooda, sa svojim slavnim bulevarima i kinematografima. Šetnja „Stazom slavnih“ (Walk of Fame). U nastavku razgleda vožnja kroz četvrt Beverly Hills poznatoj po vilama bogatih i slavnih, kao i po luksuznim trgovinama u ulici Rodeo Drive. Dan ćemo završiti u poznatom ljetovalištu Santa Monica na pacifičkoj obali uz posjet nezaobilaznom doku Santa Monica Pier pretvorenog u zabavni centar te šetnju poznatom plažom Venice Beach. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: LOS ANGELS – PALM SPRINGS – PHOENIX – SCOTTSDALE
Doručak. Odjava iz hotela i početak ture. Vozimo prema državi Arizoni. Na putu ćemo proći kroz poznati Palm Springs, omiljeno odmaralište 50-ih i 60-ih, zvijezda poput Franka Sinatre, Jerry Lewisa koje je s vremenom polako izgubilo stari sjaj. Arizona je zemlja američkih Indijanaca gdje planine i kanjoni mijenjaju boje i oblike usred ničega. Preko Phoenixa dolazak do grada Scottsdale koji broji preko 300 sunčanih dana u godini. Turistički grad u kojem su  sačuvani tragovi „Starog Zapada“  spojeni s modernom arhitekturom. U izlozima prodavaonica mogu se vidjeti i kupiti staromodni kaubojski odjevni predmeti, dok se s druge strane možete upustiti u avanturu  šetnje po shopping centrima, koji su kombinacija luksuzne kupovine, modernih galerija uz velik izbor restorana za svačiji ukus.  Smještaj u hotel i noćenje.

4.dan: SCOTTSDALE – SEDONA – GRAND CANYON
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema sjeverozapadu kroz Arizonu sa usputnim zaustavljanjem u Oak Creek Canyonu, koji je svjetski poznata prirodna kulisa gdje su snimani neki od najpoznatijih filmskih hitova. Dolazak u unutrašnjost parka Grand Canyona u vrijeme zalaska sunca, te smještaj u hotel (smještaj je predviđen u hotelu koji se nalazi unutar parka, no obzirom na visoku sezonu smještaj može biti i u okolici parka). Grand Canyon se rasprostire na 4.926,66 kvadratnih kilometara, izrazito je dubok, 1.6 km i dug čak 446 km, a na nekim je mjestima širok do 29 km. Kroz povijest Grand Canyon je bio izložen stalnim utjecajima rijeke Colorado i njenih pritoka koje su, sloj po sloj, oblikovale današnji izgled klanca, dok se koloradska visoravan u isto vrijeme uzdizala. Noćenje u hotelu.

5.dan: GRAND CANYON – LAKE POWELL – BRYCE CANYON 
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled velikog kanjona (ulaznica za Nacionalni Park uključena je  u cijenu), zatim nastavak prema Lake Powell-u, umjetnom jezeru rijeke Colorado, na samoj granici Utaha i Arizone. U predvečer dolazak u područje Bryce, smještaj u hotel, noćenje.

6.dan: BRYCE CANYON – ZION PARK – LAS VEGAS
Doručak i odjava iz hotela. Prije podne predviđeno je za razgled Nacionalnog Parka Bryce Canyon-a, a u poslijepodnevnim satima posjetit ćemo Zion Nacionalni Park (ulaznice su uključene u cijenu programa). Za Bryce Canyon mnogi kažu da je poseban, čak i puno ljepši od Grand Canyona. Kameni stubovi koji su erozijom dobili izgled spirale nazivaju se i Hoodoos (vrsta magije). Među poznatijim formacijama je Thorov čekić. Od životinjskog svijeta ovdje obitavaju planinski lavovi, jeleni, crni medvjedi, losovi, antilope, lisice, više vrsti glodavaca, prerijski pas te preko 160 vrsta ptica kojima je ovaj park dom i po njemu se slobodno kreću. Proći ćete i kroz posebno mjesto, kojemu i samo ime kaže Zion Park – mjesto bijega, mira. Najpoznatiji dio parka su Velike stepenice (Grand Stairs), fantastične  geološke formacije nastale sedimentacijom tla milijunima godina.   Nastavak putovanja prema Las Vegasu. Dolazak u večernjim satima, smještaj u hotel i noćenje. 
 
7.dan: LAS VEGAS
Doručak. Las Vegas je najveći grad u Nevadi smješten u srcu pustinje, okružen brdima i prerezan „Stripom“ - ulicom dužine cca 4 kilometra, na kojoj se nalazi pedesetak kazina i svjetski poznatih hotelskih lanaca. Grad se doživljava noću, po zalasku sunca, kad se upale neonska svjetla, on oživi i postaje mjesto zabave i dobrog provoda.  U vrhunskim hotelima poput Bellagia, Venetian-a, Ceasers Palace, Treasure Island-a i mnogih drugih, čije pozornice svaku ožive uz najpoznatija imena plesne, glumačke i muzičke scene. Nemoguće je u toj atmosferi odoljeti barem jednom pokušaju dobitka jack pota u brojnim kockarnicama kao ni odlasku na neki od svjetski poznatih show programa gdje će se sigurno zateći neko poznato lice s crvenog tepiha i svjetskog jet seta. Noćenje u hotelu.

8.dan: LAS VEGAS – DEATH VALLEY – MAMMOTH LAKES
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja kroz najpoznatiju pustinju „Death Walley“. Zaustavljanje u dolini koja je smještena ispod razine mora, a najniža joj je točka doseže -86 metara, što je najniža točka  u zapadnoj hemisferi.  Najtoplije i najsuše mjesto u ovom dijelu Amerike gdje temperature dosežu i do 50 stupnjeva.  Zaustavit ćemo se na dva vidikovca „Zabriskie Point“ i „Dante's Point“ s kojih se pruža pogled na dolinu od kojeg ćete ostat bez daha. Kako ime govori da je to Dolina smrti, ova dolina je sve samo ne to. Mješavina oblika, tekstura, boja ovog prirodno nastalog  krajolika obiluje kontrastima koje opisuju život milijunima godina. i Nastavak vožnje prema gradiću Mammoth Lakes u blizini Nacionalnog parka Yosemite. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
            
9.dan: MAMMOTH LAKES – NACIONALNI PARK YOSEMITE – SAN FRANICSCO
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Nacionalnom parku Yosemite, popularnom ljetnom odredištu milijuna posjetitelja. Upoznat ćemo kalifornijsku Sierra Nevadu, uživati u svježem zraku i planinskim jezerima na visini višoj od 3000 metara nadmorske visine. U Yosemiteu se nalazi najviša monolitna stijena na svijetu – El Capitan (914 m), najviši slapovi na sjevernoameričkom kontinentu – Yosemite Falls (739 m) te najviše drveće na svijetu – divovska sekvoja, koja može narasti i više od 100 metara u visinu, a promjer joj doseže do 10 metara. Park je od 1984. je na UNESCO-vu Popisu svjetske baštine. U ovoj netaknutoj prirodi i na svježem planinskom zraku provest ćemo nekoliko sati s lokalnim rendžerom koji će nas upoznati s ljepotama  parka. Nastavljamo prema San Franciscu gdje dolazimo u večernjim satima preko mosta Oakland, odakle se jako dobro može vidjeti „City by the Bay“, kako popularno Amerikanci nazivaju ovaj grad. Prijava u hotel i noćenje.

10.dan: SAN FRANICSCO
Doručak. Odlazak autobusom u panoramski razgled San Francisca, vibrantnog grada koji je svoje ime dobio tek polovinom 19. stoljeća po Svetom Franji. Prije toga se zvao Yerba Buena. Popularna turistička destinacija poznata po hladnim ljetima, jutarnjim gustim maglama i brežuljcima, mješavini arhitekture te znamenitostima poput mosta Golden Gate, nekadašnjeg zatvora na otoku Alcatraz i najstarijoj i najvećoj kineskoj četvrti (Chinatown) u Sjevernoj Americi. Vožnja preko čuvenog mosta Golden Gate, Golden Gate Park, Twin Peaks, Fisherman’s Wharf, Civic Center, financijska četvrt, opera, gradska vijećnica, Cable Car, Victorian Homes, Nob Hill, Chinatown, Union Square. Završetak razgleda oko 14 sati, te slobodno poslijepodne za vlastite programe i aktivnosti. Ako ste planirali posjetiti zatvor Alcatraz, ulaznicu je potrebno kupiti nekoliko mjeseci ranije s obzirom na ograničenu raspoloživost mjesta). Noćenje.

11. dan: SAN FRANICSCO – PARIZ
Doručak i u za to predviđeno vrijeme odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem (cable car), šetnju Kineskom četvrti, kupovinu suvenira ili last minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku San Francisco i prijava na let za Pariz u 20.00 sati na liniji AF085 (Air France). Noćni let s obrocima tijekom leta.

12.dan: PARIZ – ZAGREB   
Dolazak u Pariz predviđen je u 15.50 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji AF5074 (Air France) u 18.30 sati. Dolazak u Zagreb u 20.20 sati.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 150 €
(First minute vrijedi do 60 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)



Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
15.08. - 24.08.2024. 4.399 €
26.04. – 07.05.2024. 3.999 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 995 €


Doplate:
  • trošak prijave za Electronic Travel Authorization (eTA) - 21 USD
  • posredovanje ETA obrasca: 50 €
  • Resort fee (hotelska naknada) – plaćanje na licu mjesta:
    • Las Vegas: 44,22 USD po osobi
    • San Francisco: 25 USD po osobi
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Los Angeles - San Francisco - Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe i naknade
  • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
  • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*u Los Angelesu
  • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u Scottsdaleu
  • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* na području Grand Canyona
  • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Las Vegasu
  • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* na području Nacionalnog parka Yosemite
  • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u San Franciscu
  • sve prijevoze prema programu udobnim turističkim autobusom
  • voditelja na putovanju na hrvatskom jeziku
  • ulaznice za Nacionalne parkove: Grand Canyon, Lake Powell, Bryce, Zion, Death Valley i Yosemite
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • napojnice
  • trošak prijave za Electronic Travel Authorization (ETA)
  • fakultativne sadržaje
  • dodatne usluge, obroke i izlete
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju

Neslužbeni red letova:
  • 26. 04. 15:15 - 17:25 Zagreb - Paris (Charles de Gaulle)
    26. 04.  18:50 - 21:25 Paris (Charles de Gaulle) - LOS ANGELES INTERNATIONAL
    06. 05. 13:50 - 09:05 (+1) SAN FRANCISCO INTERNATION
    07. 05. 13:50 - 15:30 Amsterdam - Zagreb
  • 15. 08. 15:15 - 17:25 Zagreb - Paris (Charles de Gaulle)
    15. 08. 18:50 - 21:25 Paris (Charles de Gaulle) - LOS ANGELES INTERNATIONAL
    25. 08. 13:50 - 09:05 (+1) SAN FRANCISCO INTERNATION - Amsterdam
    26. 08. 13:50 - 15:30 Amsterdam - Zagreb


Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza za SAD: nije potrebna od 22.10.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 21 USD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 10


Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)

`

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

BORDEAUX I BASKIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.03. 
GARANTIRANI POLAZAK!!


VALENCIA I ZARAGOZA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

PORTO I SANTIAGO DE COMPOSTELA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.