Opći uvjeti putovanja
Putno osiguranje - online
SKIJANJE - 2017/2018
Ljeto 2018
Uskrsna putovanja
Odmor u Hrvatskoj
- online rezervacije
Krstarenja Jadranom 2018
Europska putovanja
Daleka putovanja
Karibi i Južna Amerika
Afrika
Azija
SAD i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Luksuzna krstarenja rijekama
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Putovanja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Newsletter prijava
Pošalji upit 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
NEPAL I INDIJA - PROGRAM 1 (2018.)
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA
 

Objavljeno: 17.10.2017.

Termin putovanja:
07.01. - 17.01.2018. RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 20:00 sati.

2. dan: ISTANBUL – KATHMANDU
Dolazak u Istanbul u 00:10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kathmandu u 01:45 sati na liniji TK726. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u Kathmandu predviđen je u 11:25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj i odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak autobusom prema hramu Pashupatinathu smještenom oko 8 km od grada na rijeci Bagmati, jednom od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima. Na gatovima rijeke se inače obavljaju obredi kremiranja ljudi. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: KATHMANDU
Nakon doručka, odlazak prema jednoj od najvećih stupa na svijetu Boudhnath sagrađenoj prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike poglavito one s Tibeta. Zatim slijedi posjet jednom od najvažnijih budističkih svetišta i poznatom mjestu hodočasnika u Nepalu - Swayambhunathu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada, te dominira dolinom Kathmandua koja je proglašena UNESCO svjetskom baštinom. Posjet glavnom gradskom trgu Durbar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: KATHMANDU – DELHI
Nakon doručka odlazak prema Bhaktapuru, gradu poznatom po svojoj kulturi, hramovima i umjetninama. Zatim slijedi razgled obližnjeg grada Patan smještenog na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenog oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: KATHMANDU – DELHI – AGRA
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Delhiju. Po slijetanju, odlazak prema Agri. Prijava u hotel i smještaj. Večera i noćenje.

6. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – RANTHAMBORE
Nakon doručka, odlazak u razgled Agre. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal je uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek - djela svjetskog nasljeđa. Odlazak prema utvrdi u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Na putu stajanje u radionicu mramora. Zatim slijedi odlazak prema Ranthamboreu sa stajanjem po putu u crveni grad Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici.  Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: NACIONALNI PARK RANTHAMBORE – JAIPUR
Odlazak u nezaboravan rani jutarnji safari. Povratak u hotel na doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Jaipuru. Po dolasku prijava u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: JAIPUR
Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak do utvrde Amber do koje se dolazi slonovima a odlazak je organiziran džipovima. Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova sa naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak Hawa Mahal (izvana) ili kako je još nazivaju palača vjetrova. U poslijepodnevnim satima slijedi razgled Maharadžinog Gradskog dvorca, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

9. dan: JAIPUR – DELHI
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Delhiju. Po dolasku slijedi razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i  kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Odlazak Raj Ghatu, memorijalu ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te odlazak do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Odlazak u hotel i prijava. Večera i noćenje.

10. dan: DELHI
Nakon doručka, odlazak u razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje.

11. dan: DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
Transfer do zračne luke i prijava na let TK717 te polijetanje zrakoplova u 06:55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 11:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati na liniji TK1055 i predviđen dolazak u Zagreb je u 19:05 sati po lokalnom vremenu.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 11.790 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.190 kn
 
Doplate:
 • zrakoplovne pristojbe: 2.190 kn
 • viza za Nepal (plaćanje na licu mjesta): ca. 25 USD
 • viza za Indiju: 370 kn
 • napojnice: ca. 40 USD
 • zrakoplovne pristojbe na unutarnjem letu: ca. 25 USD
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – Istanbul – Kathmandu i New Delhi – Istanbul - Zagreb
 • unutarnji let Kathmandu – New Delhi
 • smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 9 noćenja
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
 • pratnju lokalnog vodiča
 • pratitelja na putovanju
 • trošak organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • zrakoplovne pristojbe
 • vizu za Indiju
 • vizu za Nepal
 • lokalnu pristojbu u zračnoj luci
 • napojnice
 • troškove osobnih narudžbi
 • policu putnog osiguranja
Napomene:
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • VIZE: 
 • Indija:  Viza potrebna. Aplicira se online. Dokumenti potrebni za ishođenje vize: ispunjen formular, kopija prve stranice putovnice u digitalnom obliku (pdf-format, min. 10 KB, max. 300 KB; putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja), fotografija za dokumente u digitalnom obliku (jpeg-format, jednake visine i širine, svijetla pozadina, veličine min. 100 KB, max. 1 MB; ). Ako agencija posreduje pri dobivanju vize, cijena vize i usluge je 470 kn.
 • Nepal: Viza se dobiva po slijetanju u zračnu luku Kathmandu. Cijena vize iznosi 25 USD i potrebno je imati valjanu putovnicu te 2 fotografije u boji.
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 10
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  


PREPORUČAMO

INDIJA - PROGRAM 2
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Datum: 26.04.2018.

INDIJA - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Datum: 30.03.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

BERLIN - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 3 dana
Datum: 09.02.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

KINA - PROGRAM 2
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Datum: 22.02.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

KUBA - PROGRAM 3
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 9 dana
Datum: 04.02.; 26.03.; 24.04.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

JORDAN I IZRAEL - PROGRAM 2
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 8 dana
Datum: 24.03.; 28.04.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

DUBAI - PROGRAM 5
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Datum: 28.03.; 26.04.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

Prijava za newsletter
Ime
Prezime
E-mail