Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Orient
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
DUBAI - ZIMSKI PRAZNICI
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 23.07.2023. / Ažurirano 23.02.2024.
 

Termini putovanja:
20.02. – 27.02.2024. - RASPRODANO!!

1. dan: ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 14.35 sati na izravnoj liniji FZ1794 (FlyDubai) s obrokom tijekom leta. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.20 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela Golden Tulip Media Dubai 4*  ili sl. Smještaj i noćenje.

2. dan: DUBAI – (DUBAI razgled grada)
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada (uključen u cijenu) koji obuhvaća stari i novi dio grada (Dubai Old & Modern city tour). Započinjemo vožnjom do plaže Jumeirah uz stanku za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, Burj Al Araba. Nastavljamo prema Souku Madinat Jumeirah, živahnom tradicionalnom bazaru u arapskom stilu sa živopisnim trgovinama, galerijama, restoranima i kafićima, ispresijecan kanalima pa ga od milja nazivaju i Mala Venecija. Odlazak na Palm Jumeirah, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i najpoznatiji luksuzni hoteli. Zaustavit ćemo se na predjelu zvanom Pointe the Palm gdje ćemo napraviti pauzu za fotografiranje. Nastavljamo prema Dubai Marini, dijelu grada gdje se uzdižu predivni neboderi na samo tri minute hoda od bijele pješčane plaže i još jednog čuda arhitekture, novoizgrađenog umjetnog otoka Bluwaters Island s najvećim panoramskim kotačem na svijetu. Krećemo potom u obilazak starog dijela grada, a prva postaja je predsjednička palača Zabeel Palace, dom vladara Dubaija. Nakon kraće foto pauze ispred rezidencije odlazimo u najstariji dio grada. Šetnjom kroz povijesnu jezgru Al Fahidi stižemo do Dubai Muzeja kojeg ćemo posjetiti, a potom dolazimo do Dubai Creek-a, kanala koji se proteže Dubaijem, a koji ćemo prijeći tradicionalnim drvenim brodom abra do četvrti Deira gdje ćemo obići poznate soukove. Soukovi su tradicionalne arapske tržnice na kojima ćete svjedočiti pravom vatrometu boja, mirisa i okusa. Najpoznatiji su soukovi oni na kojima se prodaju zlato, začini, mirisi i tekstil. Souk sa zlatom najveća je tržnica zlata na Arapskom poluotoku. Jedno je od najboljih mjesta na svijetu za kupovinu finog nakita, zlata, srebra i dragog kamenja. Na souku sa začinima oduševiti će vas mnoštvo sušenog bilja i začina, poput cimeta, kardamona, šafrana i klinčića. Na souku s parfemima pronaći ćete tradicionalna arapska prirodna ulja attare u atraktivnim bočicama. Naposljetku, na souku s tekstilom dočekat će vas ručno rađene marame, šalovi i drugi modni detalji. Sve izrađeno od kašmira, svile, pamuka ili vune, prekrasnih i maštovitih uzoraka. Potom odlazimo do najvećeg trgovačkog centra na svijetu Dubai Mall gdje se u podnožju najviše građevine na svijetu, Burj Khalife, nalaze Dubai Fontane koje će vam prirediti pravi audiovizualni spektakl i najpopularniji show u Dubaiju. Riječ je o najvećem koreografiranom sustavu fontana na svijetu. U petominutnom plesu fontane, koji prati i osvjetljenje oko 6000 lampica, lasera i projektora, možete uživati potpuno besplatno. Uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac Burj Khalife. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan: DUBAI - (fakultativni izlet ABU DHABI)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi*. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Vožnja kroz Saadiyat Island, otok koji će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Kraće zaustavljanje pored „Ferrari Worlda“, najvećeg zatvorenog tematskog parka na svijetu, a zaustavit ćemo se i kod novog muzeja Louvre Abu Dhabi. Muzej sagrađen na otoku Saadiyat, čini 55 bijelih zgrada, podignutih nad morem i nadsvođenih kupolom od 180 metara promjera, koju čini 7.850 metalnih zvijezda, a kroz njih prodiru sunčeve zrake koje autor, arhitekt Jean Nouvel, naziva 'svjetlosnom kišom'. Nastavljamo do predsjedničke "Palače nacije" ili Qasr Al Watan koja je otvorila nedavno svoja vrata za javnost i pokazala svu svoju raskoš. Palača se nalazi u kompleksu predsjedničke rezidencije u Abu Dhabiju i svojim dizajnom odaje počast arapskoj arhitekturi i dizajnu. Krase je velike kupole, predivni vrtovi i veliki lusteri čime su dizajneri željeli predočiti posjetiteljima bolje razumijevanje tradicije Emirata. Slijedi odlazak do shopping centra u gradskoj marini radi ručka (fakultativno) i kupovine. Zatim odlazak u razgled džamije Šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija u svijetu, remek djela neoislamske arhitekture. Džamija je sagrađena kao uspomena na osnivača UAE-a i bivšeg predsjednika šeika Zayeda bin Sultan Al Nahayana. Može primiti oko 40.000 vjernika, od čega 7.000 u unutrašnjosti. Po završetku obilaska džamije krećemo natrag prema Dubaiu u koji stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

4. dan: DUBAI – (fakultativni izlet PUSTINJSKI JEEP SAFARI S VEČEROM)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo odlazak u vodene parkove Wild Wadi ili Aquaventure Waterpark u sklopu hotela Atlantis, ručak ili večeru u luksuznom hotelu Burj Al-Arab, ili pak odlazak na Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži. Ukoliko ste više raspoloženi za zimske sportove usred pustinje, predlažemo odlazak na nezaboravan snježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu shopping centra „Mall of the Emirates“. Predlažemo također i posjet novootvorenim atrakcijama poput Dubai Legolanda ili tematsko-zabavni park IMG Worlds of Adventure s 5 tematskih cjelina uključujući i Cartoon Network te Marvel zone. Za ljubitelje shoppinga preporučujemo odlazak u jedan od najvećih shopping centara na svijetu, Dubai Mall, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife; od 18 sati navečer možete promatrati "igru vode i svjetla" tijekom koje fontane izbacuju vodu i do 150 m u visinu.
U poslijepodnevnim satima predlažemo (doplata) odlazak na pustinjski jeep safari. Adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli (šiša). Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: DUBAI – (fakultativni izlet KRSTARENJE S VEČEROM DUBAI MARINA)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Navečer preporučujemo (uz doplatu) odlazak na tradicionalno krstarenje brodom „dhow“ u Dubai Marini uz večeru (transfer uključen). Noćenje.

6. dan: DUBAI – (fakultativni izleti MIRACLE GARDEN i GLOBAL VILLAGE)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. U jutarnjim satima predlažemo da posjetite jednu od najnovijih atrakcija "Dubai Frame" odnosno "Okvir Dubaija". Radi se o fantastičnoj konstrukciji u obliku okvira za sliku koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S mosta se pruža pogled od čak 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubaija od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na fakultativni izlet Dubai Miracle Garden i Global Village. Svake godine od sredine studenog pa sve do sredine svibnja, Dubai cijeli jedan dio grada pretvori u najljepšu cvjetnu bajku – Miracle Garden. Više od 70 tisuća metara kvadratnih tako osvane u najljepšem šarenom ruhu raznovrsnog bilja, cvijeća i cvjetnih instalacija. Miracle Garden krasi 150 milijuna cvjetova koji su raspoređeni kroz divne instalacije u obliku raznih modela, oblika i lukova. Zatim odlazimo u Global Village gdje možete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju, poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program i ponudu velikog broja predstava i raznih zabavnih sadržaja. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: DUBAI - (fakultativni izlet SUNSET CRUISE LUKSUZNOM JAHTOM)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. U poslijepodnevnim satima preporučujemo (uz doplatu) odlazak na plovidbu luksuznom jahtom u trajanju od dva sata tijekom koje ćete vidjeti neke od najpoznatijih gradskih atrakcija poput hotela Burj Al-Arab, Dubai Marine, panoramskog točka Ain Wheel, novu luku i poznatu rezidencijalnu četvrt Jumeirah Beach Residence (JBR), ali s morske strane. Tijekom plovidbe bit će poslužen bogati BBQ meni uz neograničenu količinu bezalkoholnih pića (transfer nije uključen). Noćenje.

8. dan: DUBAI – ZAGREB
Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te prijava na izravan let za Zagreb u 10.00 sati na liniji FZ1793 (FlyDubai) s obrokom tijekom leta. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.35 sati po lokalnom vremenu.
 



Termini putovanja Cijena  po osobi u
dvokrevetnoj sobi
20.02. – 27.02.2024. 1.239 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 345 € / 2.599,40 kn 


Popusti:
  • 80% popusta za jedno dijete do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u zrakoplovu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu
  • 25 € (188,36 kn) popusta za jedno dijete 2 - 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u zrakoplovu i pomoćni krevet
  • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
Doplate: 
  • Lokalna pristojba "Tourism Dirham" - 15 AED (cca 4 €/30 kn) po sobi/noć, plaćanje na licu mjesta u hotelu
  • Napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnom letu Zagreb – Dubai – Zagreb
  • pristojbe zračnih luka
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 7 kg, dimenzija 55x40x23 cm), obrok na letu
  • grupni transfer autobusom od zračne luke do hotela i obrnuto
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi u Hotelu Golden Tulip Media Dubai 4* na osnovi 7 noćenja s doručkom
  • razgled Dubaija prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • lokalnog vodiča na hrvatskom ili engleskom jeziku
  • organizaciju putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • lokalnu pristojbu "Tourism Dirham"
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače 
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
  • putna osiguranja
Fakultativni izleti:
(prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 prijavljenih)
  • Cjelodnevni izlet u Abu Dhabi:  odrasli 75 € (565,09 kn); djeca do 12 god. 65 € (489,74 kn) (uključena ulaznica za Predsjedničku palaču Qasr Al Watan)
     Izlet Pustinjski Jeep safari i večera u beduinskom kampu uz show program: odrasli 60 € (452,07 kn); djeca do 12 god. 50 € (376,73 kn).
  • Krstarenje s večerom u Dubai Marini: odrasli 70 € (527,42 kn): djeca do 12 god. 60 € (452,07 kn).
  • Ulaznica za vidikovac Burj Khalifa (124. kat najviše zgrade na svijetu): odrasli 55 € (414,40 kn); djeca do 12 god. 45 € (339,05 kn)
  • Dubai Miracle Garden i Global Village:  70 € (527,42 kn); djeca do 12 god. 55 € (414,40 kn)
  • Sunset Cruise luksuznom jahtom: 95 € (715,78 kn)

  •  Napomene za izlete:
    - Svi sadržaji koje koristite u Global Village-u dodatno se plaćaju na licu mjesta.
    - Cijene izleta važeće su za uplate prilikom rezervacije aranžmana. Ne garantiramo mogućnost uplate izleta na licu mjesta.
    - Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika
    - Svi navedeni izleti mogu se rezervirati tijekom cijele godine osim sljedećih izleta koji su otvoreni u navedenom periodu:
    MIRACLE GARDEN: KONAC LISTOPADA – POČETAK SVIBNJA
    GLOBAL VILLAGE: KONAC LISTOPADA – SREDINA TRAVNJA


    Napomena za izlet Abu Dhabi: Tijekom izleta odlazi se u razgledavanje čuvene džamije Šeika Zayeda te se od svih posjetitelja zahtjeva primjeren kodeks odijevanja. Žene trebaju u potpunosti prekriti sve dijelove tijela (osim lica). Odjeća ne smije biti prozirna, a marama je obavezna jer glava mora biti pokrivena cijelo vrijeme. Za muškarce, standarne duge hlače i majica (nikako bez rukava) ili košulja.

Informativne cijene ulaznica:
  • Muzej budućnosti od 145 AED (cca 40 USD)
  • Ain Dubai – najviši panoramski točak na svijetu: odrasli 135 AED (cca 36 USD); djeca 100 AED  (cca 27 USD)
  • The Dubai Frame – odrasli 50 AED (cca 14 USD); djeca 20 AED (cca 5,50 USD)
  • Ski pass za skijanje u Mall of Emirates 225 AED (cca 63 USD)
  • Vodeni park Wild Wadi 336 AED (cca 94 USD)
  • IMG Worlds of Adventure 285 AED (cca 80 USD)
  • Dubai Legoland 245 AED (cca 68 USD)

Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske dužni su se raspitati o procedurama ulaska u Veleposlanstvu UAE u zemlji čiji su državljani.


Napomene:
  • OD 10.03. - 08.04.2024. TRAJE MJESEC RAMAZANA, NEKI SADRŽAJI I AKTIVNOSTI MOGU BITI OGRANIČENI
  • OD 16.06. - 20.06.2024. TRAJE VRIJEME KURBAN-BAJRAMA, NEKI SADRŽAJI I AKTIVNOSTI MOGU BITI OGRANIČENI
  • Putni dokumetni: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)

 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.