Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
MEKSIKO I KUBA - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

KZ


Objavljeno: 20.06.2017.

Mexico City – Teotihuacan – Taxco – Cuernavaca – Cancun – Chichen Itza – Havana

Termin putovanja:
16.02. - 26.02.2018. GARANTIRANI POLAZAK!!!

1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM – MEXICO CITY
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 08.25 sati na liniji OU450 (Croatia Airlines). Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati, nastavak leta za Mexico City u 14.35 sati na liniji KL685 (KLM) s predviđenim dolaskom u 19.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, doček od strane lokalnog agenta. Transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: MEXICO CITY
Nakon doručka odlazak u razgled meksičke prijestolnice i jednog od najvećih gradova na svijetu. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor - ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu - Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog obilaska povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno: Mogućnost ručka u restoranu Nacionalnog antropološkog muzeja ili odlazak na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu)

3. dan: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Mexico Citya. Na putu do lokaliteta Teotihuacan, obilazak Bazilike Gospe od Guadalupe - najznačajnijeg mjesta hodočašća cijele Latinske Amerika i centru katoličanstva ovog dijela svijeta. Dolazak do svjetski poznate arheološke zone - Teotihuacana, udaljenog oko 45 kilometara od glavnog grada Meskika. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Nakon ručka (uključen u cijenu) posjet tvornici proizvoda od lave i opsidijana (vrsta vulkanskog stakla), a prisustvovat ćemo i prezentaciji produkata od kaktusa. Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje.

4. dan: MEXICO CITY – CUERNAVACA – TAXCO – MEXICO CITY
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Cuernavacu i Taxco. Vožnja do Cuernavace, “grada vječnog proljeća” u kojem je španjolski konkvistador Hernan Cortes imao svoju ljetnu palaču. Razgled katedrale, jedne od najstarijih na kontinentu. Nastavak vožnje plodnom dolinom Morelos do slikovitog Taxca, "grada srebra". Taxco je stari kolonijalni grad poznat po svojim zanatima i rudnicima srebra, baroknoj arhitekturi, katedrali Sv. Priske. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u nekoj od brojnih trgovina srebrom. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: MEXICO CITY – CANCUN
Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Cancun u 09.05 sati na liniji AM597 (Aeromexico). Slijetanje u Cancun u 12.27 sati. Po dolasku, doček od strane lokalnog agenta. Na putu do hotela, orijentacijski razgled grada. Smještaj u hotel na bazi all inclusive usluge. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: CANCUN – (CHICHEN ITZA) – CANCUN
Nakon doručka, (fakultativno) odlazak na cjelodnevni izlet u Chichen Itzu - ceremonijalno središte drevnih Maya i njihove kulture koji je dio UNESCO svjetske baštine. Razgled Hrama Kukulkan, Hrama ratnika, Trona crvenog jaguara te ostalih znamenitosti vjerojatno najznačajnijeg arheološkog nalazišta Yucatana. Ručak u sklopu izleta. Povratak u Cancun. Noćenje.

7. dan: CANCUN – HAVANA
Doručak, prijepodne slobodno. Transfer za zračnu luku. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Havanu u 15.35 sati na liniji CU153 (Cubana de Aviacion) s dolaskom u Havanu u 17.00 sati prema lokalnom vremenu. Po obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani prijevoz do hotela u Havani. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: HAVANA
Nakon doručka, vožnja Coco taksijima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural s likom Che Guevare. Potom odlazak autobusom do tvornice ruma gdje možete saznati sve o postupku proizvodnje ovog kubanskog nacionalnog pića. Razgled stare i nove Havane i njihovih znamenitosti (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio). Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe. Šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Ručak u restoranu. Nastavak razgleda autobusom. Povratak u hotel. Navečer, predlažemo odlazak u Cabaret Tropicana (uz doplatu) u kojem mnoštvo plesača u showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

9. dan: HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA
Nakon doručka, odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati s postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Slobodno vrijeme za kupnju (ukoliko tvornica nije otvorena, odlazak na farmu duhana). Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines”, odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slijedi odlazak do Prehistorijskog murala naslikanog na stijeni te posjet indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. Ručak u obližnjem restoranu i potom povratak prema Havani. Navečer mogućnost organizirane večere u poznatom restoranu La Bodegita del Medio (uz doplatu). Noćenje.

10. dan: HAVANA – AMSTERDAM
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdam u 17.35 sati na liniji KL724 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

11. dan: AMSTERDAM – ZAGREB
Dolazak u Amsterdam predviđen je u 08.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 14.30 sati na liniji KL1943 (KLM) s predviđenim dolaskom u 16.25 sati.



POSEBNA PONUDA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 600 kn
(Posebna ponuda vrijedi za rezervacije do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 18.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.900 kn


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 3.980 kn
  • izlaznu meksičku pristojbu (plaća se na licu mjesta): cca 40 USD
  • viza za Kubu: 450 kn
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače:
    • na Kubi: cca 20 CUC
    • u Meksiku: cca 20 EUR
Fakultativni izleti:
  • Meksiko:
    • cjelodnevni izlet u Chichen Itzu (ručak uključen): 790 kn
  • Kuba:
    • Tropicana Show s uključenim transferom: 850 kn
    • večera u restoranu Bodeguita del Medio s uključenim transferom: 290 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
  • 4 noćenja s doručkom u Mexico City-u u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi
  • 2 noćenja na bazi usluge all inclusive u Cancunu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani u dvokrevetnoj sobi
  • 2 ručka na Kubi
  • izlete i razglede prema programu
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • pratitelja na putovanju
  • jamčevinu
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje
  • zrakoplovne pristojbe
  • izlaznu meksičku pristojbu
  • vizu za Kubu
  • dodatne obroke
  • fakultativne izlete
  • napojnice lokalnim davateljima usluga
  • policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu)
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.