Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
VIJETNAM I KAMBODŽA
Opis i cijene  
PAL
 

Objavljeno: 23.09.2023. / Ažurirano. 25.03.2024.
 
Termin putovanja:
13.04. – 25.04.2024. - RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – DOHA – HANOI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Dohu u 9.10 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 16.30 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Hanoi u 20.30 sati na liniji QR982 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: HANOI
Dolazak u Hanoi u 7.10 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti slijedi sastanak s lokalnim vodičem koji će nas dočekati u zračnoj luci. Odlazak autobusom u razgled Hanoia: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Mina, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama te pagode Jednog stupa. Slijedi razgled hrama književnosti – izvorno izgrađenog kao Konfucijev hram, ovo je mjesto prvog sveučilišta u Vijetnamu koje datira iz 1070. godine i ističe važan utjecaj koje je obrazovanje imalo na vijetnamsko društvo. Odlazak do hotela te prijava i smještaj u sobe. Nakon odmora odlazak  na večeru u lokalni restoran (uključeno u cijenu), a potom ćemo uživati u lutkarskoj predstavi na vodi (Water Puppet Show), jedinstvenoj sjevernovijetnamskoj umjetničkoj predstavi gdje ćemo imati priliku naučiti više o ruralnom životu vijetnamskih seljaka i nacionalnih junaka kroz niz povijesnih priča koje su umjetnici lijepo prikazali. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: HANOI – HA LONG BAY
Nakon doručak odjava iz hotela te potom vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Slijedi posjet Hramu Ngoc Son, koji se nalazi na otočiću od žada na jezeru Hoan Kiem u povijesnom središtu grada. Izgrađen je 1865., a posvećen je konfucijanskim i taoističkim filozofima, kao i nacionalnom heroju Tran Hung Daou. Do hrama se dolazi prelaskom mosta Huc. U ranim poslijepodnevnim satima krećemo prema zaljevu Halong, cca 150 km udaljenog od Hanoia. Tijekom vožnje bit će puno prilika za fotografiranje prolazeći kroz ruralno područje, ulične tržnice, rižina polja, farme povrća, farme peradi i farme lotosa. Nakon cca 2 sata vožnje napravit ćemo pauzu za kavu i okrijepu te nastavljamo potom do zaljeva Ha Long. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

4. dan: HA LONG BAY – HANOI - DA NANG 
Nakon doručka odjava iz hotela i ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom. Spektakularni zaljev Ha Long obuhvaća oko 2000 krških vapnenačkih otoka koji se uzdižu iz mirnih smaragdnih voda. Pod zaštitom je UNESCO-a zbog svoje nevjerojatne prirodne ljepote i nedavno je proglašen jednim od 7 novih svjetskih prirodnih čuda. Šumoviti otoci su obilježeni špiljama i dom su raznim pticama. Bez obzira jesu li otoci prekriveni maglom ili obasjani suncem, krstarenje kroz ovaj prekrasni prirodni fenomen jedan je od najimpresivnijih doživljaja Vijetnama. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop. Predviđeno trajanje krstarenja je pet sati. Iskrcaj s broda te vožnja prema zračnoj luci Hanoi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Da Nang. Po dolasku večera u lokalnom restoranu te potom transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje.

5. dan: DA NANG – HOI AN
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled Da Nanga. Da Nang je treći najveći vijetnamski grad i jedna od najvažnijih luka u zemlji, koja je istovremeno spoj tradicionalnog i modernoga. Razgled grada uključuje Marbel Mountain, špilju Huyen Khong, Cham Muzej, Linh Ung pagoda. Potom odlazimo do Marble mountains, ili Mramorne planine. To je pet brda od mramora i vapnenca u čijem podnožju klešu mramor i rade ukrasne predmete. Na brdima su budistička svetišta a unutar njih su špilje u kojima su također svetišta. Imena su im po 5 elemenata: metal, drvo, voda, vatra i zemlja. Posjetit ćemo Thuy Son (Planina vode), jedinu planinu odnosno brdo koje se može posjetiti i u kojem ćemo vidjeti prekrasne budističke hramove. Zatim nastavljamo prema Hoi Anu, starom lučkom gradu čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Grad je uvršten na popis UNESCO svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se uočavaju utjecaji domorodačke kao i strane arhitekture te umjetnosti. Razgled ćemo započeti posjetom pokrivenom Japanskom mostu, muzeju keramike, staru kuću Tan Ky, ulicu svile, hramove i pagode. Prijava i smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

6. dan: HOI AN – BA NA HILLS/GOLDEN BRIDGE - HUE
Nakon doručka odlazak u Sun World u tajlandske vrtove Ba Na Hills. Vožnja žičarom  prema jednoj od najvećih atrakcija - Zlatnom mostu koji se nalazi na 1400 metara nadmorske visine. Ovo fascinantno arhitektonsko djelo sastoji se od divovskih  kamenih ruku koje drže zlatni most i podižu ga u nebo. Nastavljamo putovanje prema gradu Hue. Hue je kraljevski grad koji predstavlja kompleks spomenika u srcu središnjeg Vijetnama. Bio je i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine. Grad Hue sagrađen je početkom 9. stoljeća, kao kombinacija Orijenta s tradicionalnim Vijetnamom. Predstavlja izvanredan primjer feudalne prijestolnice koja je izgrađena u kratkom vremenskom roku u skladu sa starom istočnjačkom filozofijom te je cijeli grad koncipiran na pet glavnih točaka (središte, sjever, jug, istok i zapad) unutar pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (žuta, bijela, plava, crna i crvena) po kojima su mnogi dijelovi grada i dobivali ime. Stari dio grada čuvaju zidine sa ulazima na 10 gradskih vrata. Izvan zidina grada nalaze se spomenici dinastije Nguyen dok se uz riječnu obalu mogu naći brojna svetišta. Razgled ćemo završiti posjetom tržnici Dong. Prijava i smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7. dan: HUE – HO CHI MINH CITY (SAIGON)
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci Hue te prijava na let za Ho Chi Minh City, negdašnji Saigon. Grad je star tek nešto više od 300 godina, a danas je centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu s dodirima Orijenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. Po dolasku u grad odlazimo do hotela te nakon kraćeg odmora započinjemo s razgledom grada: Palača ujedinjenja, katedrala, centralna pošta. Nastavljamo ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice, starih hotela Grand i Majesti, razgled hrama Cara Žada te ratnog muzeja. Zaustavljanje u kineskoj četvrti te šetnja do tržnice Ben Thanh. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. dan: HO CHI MINH (SAIGON) – MY THO (DELTA MEKONGA)  – HO CHI MINH (SAIGON)
Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak. Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena. Povratak prema Ho Chi Minhu. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

9. dan: HO CHI MINH CITY (SAIGON) – CU CHI TUNELI – SIEM REAP
Doručak u hotelu. Danas odlazimo sjeverno od Ho Chi Minh Citya, do 70-ak kilometara udaljen kompleks Cu Chi tunela koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama te su služili kao skrovište Vietkongovaca. "Podzemno naselje" s tunelima zajedno dostižu duljinu od 200 kilometara pod zemljom, a danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Imat ćete priliku ući u njih i provlačiti se tunelom više od 100 metara. Nakon tunela tko bude imao želju može pucati iz raznog oružja na vojnom poligonu. Povratak u Ho Chi Minh City te odlazak u zračnu luku. Prijava na let za Siem Reap (Kambodža) i polijetanje zrakoplova. Po dolasku u Siem Reap doček od strane lokalnog vodiča te odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj. Noćenje.

10. dan: SIEM REAP – ANGKOR (ANGKOR THOM – ANGKOR WAT)
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled Angkora. Ovaj drevni grad u Kambodži se smatra jednim od najznačajnijih arheoloških područja u jugoistočnoj Aziji. Nekada je bio središte Kmerskog carstva koje je vladalo tim područjem od 9. do 15. st. Njihovo je carstvo obuhvaćalo današnje države Tajland, Vijetnam i Laos te je bilo jedno od najvećih i najmoćnijih carstava Azije. U njemu je mnogo značajnih zgrada i hramova, uključujući Angkor Wat, najveći religijski spomenik na svijetu i simbol Kambodže. Ostali važni hramovi uključuju Bayon, Preah Khan, Ta Prohm i Banteay Srei. Iako je bio napušten većinu vremena nakon pada Kmerskog carstva u 15. st., njegovi ostaci su ostali sačuvani u tropskoj šumi sve do 19. st. kada su otkriveni od strane francuskih istraživača. Danas je grad Angkor jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija u jugoistočnoj Aziji. Razgled ćemo započeti posjetom Angkor Thomu, posljednjem glavnom gradu velikog kmerskog carstva za vrijeme vladavine Jayavarmana VII. Ovaj grad je okružen 8m visokim zidom koji čini savršen trg. Ulazak u grad kroz drevna Južna vrata (South Gate), impresivna kamena vrata s urezanim slonovima i četiri lica diva. S ovog mjesta nastavak dalje do Bayon hrama u samom središtu grada. Ovo remek-djelo 12. st. sagrađeno u raskoši poznato je po svoja 54 tornja s zagonetnim licima koja predstavljaju 54 pokrajine velikog Kmerskog carstva. Terasa od slonova i terasa gubavog kralja su također obavezne lokacije za posjetu pošto su poznate po svojim zamršenim reljefima. Pauza za ručak u vlastitom aranžmanu i u poslijepodnevnim satima odlazak na razgledavanje čuvenog Angkor Wata. Izgrađen u vrijeme vladavine kralja Suryavarmana II u ranom 12. stoljeću, Angkor Wat je izgrađen po uzoru na hram brda te simbolizira brdo Meru, dom bogova. Unutar hrama zidovi su obloženi kamenim rezbarijama i bas-reljefima koji prikazuju hinduističke mitologije i ratove Suryavarmana II koji su se odvijali za vrijeme njegove vladavine. Angkor Wat je dobro poznat i po više od 2.000 plesača Apsara koji su uređivali hram. Izgradnja je trajala oko trideset godina intenzivnog rada. Danas se Angkor Wat nalazi na kambodžanskoj nacionalnoj zastavi kao hram koji simbolizira dušu kmerskih ljudi. Povratak u hotel u Siem Reap. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

11. dan: SIEM REAP (JEZERO TONLE SAP – BANTEAY SREI)
Nakon doručka kratka vožnja do sela Me Chrey na ukrcaj u tradicionalni drveni brod kojim će se ploviti po sjevernom dijelu Tonle Sap jezera – najvećeg slatkovodnog jezera u jugoistočnoj Aziji. Usputno zaustavljanje uz plutajuće selo gdje ćete imati priliku susresti se s ljubaznim domaćinima i doživjeti njihov život na vodi. Povratak prema gradu gdje ćemo usput stati i upoznati tradicionalnu kambodžansku obitelj koja će nas ugostiti i pripremiti tradicionalni ručak od namirnica iz vlastitog vrta. Nakon ručka odlazak u razgled grada i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture. Takozvani "Citadel od žene" i dalje je najbolje očuvani hram u Kambodži. Banteay Srey je jedinstven po tome što je izgrađen od ružičastog pješčenjaka, koji nije moguće vidjeti nigdje drugdje u Angkoru. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

12. dan: SIEAM REAP – HO CHI MINH CITY (SAIGON) – DOHA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do lokalne tržnice i kraljevskog vrta u kojem se nalaze dvije pagode, zanimljive posjetiteljima prije svega što ovdje mogu promatrati tisuće šišmiša koji tijekom dana vise na stablu iza pagode, što je uistinu rijedak fenomen. Potom odlazak u zračnu luku i let za Ho Chi Minh City (Saigon). Po dolasku nastavljamo za Dohu u 19.55 sati na liniji QR971 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.55 sati po lokalnom vremenu.

13. dan: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 2.30 sati na liniji QR215 (Qatar Airways). Noćni let s obrokom tijekom leta. Dolazak u Zageb predviđen je u 6.30 sati po hrvatskom vremenu.
 


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
13.04. – 25.04.2024. 2.699 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 399 €

Doplate:
  • za vize:
    • Vijetnam: 50 USD
    • Kambodža: 36 USD
  • Mogućnost posredovanja organizatora putovanja za ishođenje viza za Vijetnam i Kambodžu uz naknadu od 50 € po osobi.
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 50 USD
Cijena aranžmana uključuje:
  •  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Hanoi – Ho Chi Minh City (Saigon) – Zagreb
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na unutarnjim letovima Hanoi – Da Nang; Hue – Ho Chi Minh City (Saigon); Ho CHi Minh City (Saigon) – Siem Reap – Ho CHi Minh City (Saigon)
  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
  • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
  • smještaj u hotelima 4* u gradovima Hanoi, Ha Long Bay, Da Nang, Hoi An, Hue, Ho Chi Minh (Saigon) i Siem Reap na osnovu 10 noćenja s doručkom
  • 10 večera u lokalnim restoranima
  • 1 ručak tijekom razgleda Delte Mekonga
  • razglede prema programu putovanja
  • sve transfere i prijevoze prema programu
  • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
  • troškove posredovanja lokalne agencije pri odobravanju viza
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • vize
  • obroke i izlete koji nisu navedeni u programu
  • dodatne usluge
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja

Neslužbeni red letova:
13. 04. 16:30 - 22:50 Zagreb - Doha
14. 04. 02:20 - 13:45 Doha - Hanoi
24. 04. 09:35 - 13:20 Ho Chi Minh City - Doha
25. 04. 02:00 - 06:55 Doha - Zagreb
 
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • VIZE I PUTNI DOKUMENTI
    VIJETNAM
    Za državljane Republike Hrvatska potrebna je viza za Vijetnam. Za ovo putovanje potrebna je viza za više ulazaka u zemlju, tzv. „multiple-entry“ viza. Viza se ishodi online putem sljedeće poveznice https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/ te se odobrava u roku od otprilike 3 dana. Prilikom aplikacije za vizu potrebno je pripremiti 1 digitalnu osobnu fotografiju (.jpg, .jpeg,. gif format) te digitalnu kopiju putovnice (.jpg, .jpeg,. gif format). Trošak vize iznosi 50 USD.
    KAMBODŽA
    Za državljane Republike Hrvatska potrebna je viza za Kambodžu. Turistička viza se ishodi online putem sljedeće poveznice https://www.evisa.gov.kh/ te se odobrava u roku od otprilike 3 dana. Prilikom aplikacije za vizu potrebno je pripremiti 1 digitalnu osobnu fotografiju (.jpg, .jpeg,. gif format) te digitalnu kopiju putovnice (.jpg, .jpeg,. gif format). Uz to je potrebno priložiti potvrdu rezervacije smještaja u Kambodži (.jpg, .png ili .pdf fortmat). Trošak vize iznosi 36 USD.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.