Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
SKANDINAVSKE PRIJESTOLNICE
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 20.03.2017.
 
STOKCHOLM – HELSINKI – OSLO – KOPENHAGEN
 
Putovanje u Skandinaviju putovanje je u zemlje koje žive u skladu s prirodom, to je putovanje u neke od najljepših gradova Europe, u zemlje bogate poviješću, s visokim standardom i visokim stupnjem razvijenosti, s prekrasnom prirodom i jednostavnim ljudima. Vikinške zemlje posebno su i fascinantno mjesto, a njihovi glavni gradovi u ljetnim mjesecima beskrajno šarmantni i opušteni.

Termin putovanja:
26.08. - 01.09.2017.

1. dan: ZAGREB – STOCKHOLM – BROD
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na linij DY4350 u 10:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 13:05 sati. Po slijetanju u Stockholm ovisno o vremenu isplovljavanja broda za Helsinki panoramski obilazak impozantne švedske prijestolnice. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod kompanije Tallink Silja za Helsinki. Isplovljavanje broda iz stockholmskog arhipelaga s više od 24 000 otoka, otočića, stijena, jedinstven je i prekrasan doživljaj ! Brodovi koji krstare Baltičkim morem nudi sav mogući komfor, odličnu hranu u nekoliko restorana, trgovine u bescarinskoj zoni, večernju zabavu itd. Noćna plovidba.

2. dan: BROD – HELSINKI – BROD
Doručak na brodu. Iskrcaj u Helsinkiju predviđen u 09:55 sati, ukrcaj u autobus i odlazak u obilazak „Bijelog grada sjevera“, kako popularno finsku prijestolnicu nazivaju. Glavni grad Finske dao je sagraditi švedski kralj Gustav Vasa 1550. g. Nakon velikih i brojnih požara koji su harali gradom tada većinom građenom od drveta, car Aleksandar II. naručio je od berlinskog arhitekta Engela ponovnu izgradnju, ovaj put u neoklasicističkom stilu. I tako je sagrađeno dvadeset impozantnih i monumentalnih građevina između 1820. i 1850. g. koje su još očuvane. Uz svjetski poznate građevine od secesije pa do moderne, one daju poseban pečat finskoj metropoli. Poslije razgleda stjenovitog grada u kojem ćemo vidjeti glasoviti Sibelijusov spomenik, poznatu Crkvu u stijeni, koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta, Senatski trg s katedralom, pravoslavnu katedralu Uspenski, itd. Slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupovinu na živopisnoj tržnici u luci, obilazak lijepo dizajniranih trgovina u obližnjoj gradskoj šoping zoni, itd. Povratak iz Helsinkija brodom u kasno poslijepodne. Noćna plovidba prema Stockholmu.

3. dan: BROD – STOCKHOLM – ÖREBRO
Doručak na brodu. Iskrcaj u Stockholmu predviđen je u 09:30 sati, nakon iskrcaja odlazak u razgled grada. Kraljevski grad Stockholm leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasti više od 24 000 otoka, otočića i hridi. Osnovan 1252. g. glavnim gradom postao je 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Poslije vožnje iskrcat ćemo se u povijesnom središtu grada, otoku Gamla Stan. Riječ je o jednom od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu, osobne programe. U poslijepodnevnim satima napustit ćemo švedsku prijestolnicu i krenuti na put prema zapadu, prema gradu Örebro na zapadnom dijelu jezera Hjälmaren. Smještaj u hotel, noćenje.

4. dan: ÖREBRO – OSLO
Doručak. Poslije doručka nastavljamo s putovanjem po Skandinavskom poluotoku prema Norveškoj. Po dolasku u Oslo poslije podne posjetit ćemo jednu od najvećih atrakcija grada, park skulptura Vigeland unutar Frogner parka, najveći svjetski park skulptura u kojem je umjetnik, kipar Gustav Vigeland, ostavio izloženim više od 200 skupltura od bronce, granita i željeza. Potom ćemo panoramski obići drugu veliku atrakciju grada, poluotok Bygdoy na kojem se nalazi mnogo fantastičnih muzeja, među kojima se ističu Fram (u njemu se nalazi brod kojim su Nansen i Amundsen dolazili do krajnjeg sjevera i juga zemljine kugle), Kon-Tiki i Muzej vikinških brodova. Posjetit ćemo glasovitu i fascinantnu zgradu opere u modernoj četvrti Barcode i završiti svoj obilazak u središtu grada koji vodi prema kraljevskoj palači, odnosno gradskoj vijećnici gdje se svake godine u prosincu dodjeljuju Nobelove nagrade za sva područja osim nagrade za mir koja se dodjeljuje u Stockholmu. Smještaj u hotel, slobodna večer. Noćenje.

5. dan: OSLO – KOPENHAGEN
Doručak. Poslije doručka napuštamo Oslo i putovanje preko švedske zapadne obale prema Kopenhagenu. Po dolasku u Helsingborg ukrcaj na trajekt prema danskom Helsingoru, vožnja traje približno 30 minuta. Kraće zaustavljanje za fotografiranje ispred dvorca Kronborg u kojem je  Shakespeare smjestio radnju Hamleta. Dolazak u Kopenhagen u kasnijim poslijepodnevnim satima, panoramski obilazak privlačne danske prijestolnice. Povijest danskog glavnog grada počinje u 11. stoljeću kad je bio samo ribarsko selo. Danas je Kopenhagen moderna metropola: opuštena atmosfera i veseli ljudi – to je Kopenhagen. Smještaj u hotel na području grada u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: KOPENHAGEN – BERLIN
Doručak. Odlazak u središte grada u četvrt Nyhavn, jedan od simbola grada. Nekoć beznačajni lučki kanal, danas je već dugo najpoznatija četvrt u gradu, puna restorana, trgovinica, ljudi, živahna i slikovita s fasadama u živim bojama. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu, kavu, itd. Nastavak putovanja po Danskoj i njezinim otocima odvodi nas u luku Rødby, plovidba prema njemačkom Puttgardenu. Iskrcaj i putovanje kroz pokrajine Schleswing-Holstein i Mecklenburg-Vorpommern prema glavnom njemačkom gradu, Berlinu. Smještaj u hotel, noćenje. 

7. dan: BERLIN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, panoramska vožnja Berlinom i putovanje prema Hrvatskoj uz usputna, potrebna zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u noćnim satima.



POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.390 kn
Doplata:
  •  za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu kabinu: 2.090 kn
  • dvokrevetnu unutarnju kabinu na brodu: 390 kn
  • dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu: 690 kn
Popusti:
  • za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe: 10 % od osnovne cijene aranžmana
Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 790 kn
Doplate po želji:
  • paket večera u Skandinaviji (2 večere na brodu i 3 u hotelima): 1.290 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • zrakoplovni prijevoz Zagreb – Stockholm
  • autobusni prijevoz prema programu
  • brodske vožnje prema programu – 2 noćenja na brodu na liniji Stockholm – Helsinki i Helskinki – Stockholm u četverokrevetnim kabinama
  • smještaj u hotelima 3* na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom
  • razglede prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne znamenitosti i izložbe koje nisu navedene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • putno zdravstveno osiguranje
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja. Potrebno dostaviti scan putovnice.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Neslužbeni red letova (točna vremena će biti objavljena na završnoj obavijesti):
  • DY4350   ZAGARN  1030  1305
    Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 25

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.