Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
TANZANIJA I ZANZIBAR
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 16.05.2023. /  Ažurirano: 30.12.2023.

 
Termin putovanja:
08.01. – 17.01.2024. - RASPRODANO!!!
 
 
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – KILIMANJARO/ARUSHA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog leta. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 9.15 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je 13.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimanjaro/Arushu na liniji TK564 (Turkish Airlines) u 19.25 sati. Dolazak u zračnu luku Arusha/Kilimanjaro predviđen je 02.40 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te ishodovanje vize za Tanzaniju, a potom sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela u Arushi. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: KILIMANJARO/ARUSHA – NACIONALNI PARK LAKE MANYARA
Nakon kasnijeg doručka transfer do Nacionalnog parka Lake Manyara (cca 2 i pol sata vožnje). Po dolasku smještaj u lodge i ručak. Nakon kraćeg odmora, u poslijepodnevnim satima ukrcaj u safari jeepove i početak safari avanture koje ćete se sjećati cijeli život. Lake Manyara je fantastičan big game park, park u kojem možete vidjeti mnoštvo raznovrsnih životinja. Od 329 km² nacionalnog parka Manyara, jezero pokriva oko 231 km², iako površina varira ovisno o godišnjim dobima. Jezero je vrlo plitko tako da je najveća dubina samo 3,7 metara. Iako je jezero najpoznatije po pavijanima, jezero i njegova okolica također je dom biljojedima, kao što su nilski konj, slon, impala, gnu, bradavičasta svinja i žirafa. Jezero pruža mogućnosti ornitolozima za gledanje i promatranje više od vrsta ptica. Od 1981. godine jezero je proglašeno rezervatom biosfere UNESCO-a, a čuveni pisac Ernest Hemingway svojedobno je rekao za jezero Manyara da je najljepše u Africi. Po povratku sa safarija, večera i noćenje u lodgeu.

3. dan: NACIONALNI PARK LAKE MANYARA – NACIONALNI PARK SERENGETI
Doručak i odjava iz lodgea. Slijedi vožnja jeepovima do Nacionalnog parka Serengeti (cca 4-5 sati vožnje). Put će nas voditi migracijskom rutom životinja tako da ćemo imati i usputni safari. Po dolasku u NP Serengeti, prijava i smještaj u lodge te ručak. Poslijepodne odlazak na game drive odnosno fotosafari. Područje Seronera, u središnjem Serengetiju, smješteno je izravno na putu velike migracije i nudi izvrsnu mogućnost promatranja ovog nevjerojatnog godišnjeg fenomena, kada mnogobrojne divlje zvijeri preplave prostranu ravnicu. Za razliku od drugih safari područja u Africi, Seronera odnosno Serengeti je mjesto gdje se migracija životinja može promatrati praktički preko cijele godine te je zbog toga najpopularniji i najpoznatiji safari park. Povratak u lodge, večera i noćenje.

4. dan: NACIONALNI PARK SERENGETI
Rano ujutro mogućnost fakultativnog izleta „Let balonom iznad Serengetija“ (uz doplatu). Nakon doručka u lodgeu odlazak na cjelodnevni safari. Nacionalni park Serengeti je nacionalni park osnovan još 1951. godine za potrebe očuvanja prirodnog staništa za oko 2 milijuna gnuova, 500 tisuća gazela, 250 tisuća zebri, bivola, lavova i drugih životinja. Bez sumnje je jedan od najpoznatijih utočišta divljih životinja na svijetu, koji se prostire na 14.763 km² između jezera Victoria na zapadu, jezera Eyasi na jugu i Velike rasjedne doline na istoku. Između ostalog upisan je na UNESCO popis mjesta svjetske baštine u Africi kao mjesto gdje se odvija jedno od najdojmljivijih prirodnih događaja na svijetu, godišnja seoba milijuna velikih biljojeda u potrazi za trajnijim izvorima vode, a koje prate njihovi grabežljivci. Svake godine velika krda gnuova i zebri se uputi od središnjih ravnica Serengetija prema zapadnim velikim trajnim lokvama vode. Njih prate i manja krda antilopa, elanda i topi gazela, ali i čopori lavova, pjegavih hijena i šakala, a nekoć i čopori afričkih divljih pasa. Od ostalih sisavaca na ovom području tu su još crni nosorog, afrički slon, leopard, gepard, žirafa, vodenkonj i mnogo vrsta manjih sisavaca. Jutarnji i poslijepodnevni foto safari u Nacionalnom parku Serengeti kako bismo vidjeli neke od velikih afričkih životinja. Obroci i noćenje u lodgeu.

5. dan: NP SERENGETI – NGORONGORO KRATER
Nakon doručka odjava iz lodgea te vožnja do Ngorongoro Kratera, donedavno relativno nepoznatog kratera ugaslog vulkana u sjevernoj Tanzaniji. Na 260 km² doline okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30 tisuća životinja, među kojima i velike afričke zvijeri - lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Točan broj zebri ili antilopa nitko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Putem ćemo se zaustaviti u selu plemena Masai i upoznati njihov način života. Po dolasku u lodge na području Ngorongoro kratera, prijava i smještaj te ručak. Slobodno vrijeme za odmor. Večera i noćenje.

6. dan: NGORONGORO KRATER
Nakon ranog doručka odlazimo prema krateru Ngorongoro. Ovo je još jedno od 8 novih svjetskih čuda, posebice zbog kaldere kratera (dno propalo urušavanjem uslijed davne erupcije) i iznimno bogatog divljeg života koji se ovdje odvija. Spustit ćemo se na dno nekadašnjeg vulkana i u vozilima s otvorenim krovom uživati u jedinstvenom panoramskom pogledu na krater. Ovo je dom za više od 120 vrsta sisavaca koji u njemu obitavaju. Nadamo se da ćemo imati priliku ponovo vidjeti i veliku petorku (Big 5), a ovo je idealno mjesto za vidjeti ugroženog crnog nosoroga i brojne nilske konje. Piknik ručak u krateru. U popodnevnim satima povratak u lodge. Večera i noćenje u lodgeu.

7. dan: NGORONGORO KRATER – ARUSHA – ZANZIBAR 
Nakon doručka odjava iz lodgea. Odlazimo do grada Arusha gdje ćemo imati i ručak u lokalnom restoranu, a potom transfer do zračne luke. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu, vjerojatno jednom od najljepših područja na svijetu. Po dolasku na taj otok suprotnosti osjetit ćete da ste promijenili ambijent. Slijedi transfer od zračne luke do hotela. Prijava i smještaj, a potom slobodno vrijeme za odmor i priprema za odlazak na večeru u hotelu. Noćenje.

8. dan: ZANZIBAR - (fakultativni izlet FARMA ZAČINA i STONE TOWN)
Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Zanzibar - magični otok gdje je spajanje arapske, afričke i europske kulture stvorilo tempo života, kulinarski stil i slikovitu tapiseriju arhitekture, nasljeđa, mita i magije koja se ne može naći nigdje na svijetu. Arhipelag koji se smjestio nasuprot obale Tanzanije, najbolje karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže sa koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. Na Zanzibaru nećete naći velike divlje životinje, a šumoviti predjeli otoka nastanjeni su majmunima, divljim svinjama, mungosima i malim antilopama. Danas predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Farma začina i Stone Town. Zanzibar je poznat i kao "Otok začina". Ovaj izlet koji uključuje posjet začinskim farmama je apsolutna preporuka za sve one koji posjećuju ovaj živopisni otok. Posjetit ćemo plantaže i manja seoska gospodarstva na kojima se sezonski uzgajaju različiti začini, tropsko voće i ljekovito bilje. Od tropskog voća tu su svakako nangka (jackfruit), ananas, mango, ljuskasta anona (sugar-apple), marakuja, kruhovac (breadfruit), rambutan, avokado, mandarina, tangerina; zatim rijetke biljke poput stabla kane, bixa orellana. Od začina možete vidjeti i degustirati klinčić, muškatni oraščić, cimet, crni papar, limunsku travu, đumbir, kurkumu, kardamon te mnoge druge. Domaćini će nam objasniti sve o začinima i njihovoj primjeni u kuhinji i kozmetici kao i o njihovim brojnim ljekovitim svojstvima. Ovdje ćete imati priliku i kupiti razne začine i ulja i to po najpovoljnijim cijenama na Zanzibaru. Svakako je dodatna vrijednost ovog izleta i upoznavanje s lokalnim stanovništvom, njihovim običajima i svakodnevnim načinom života. Odlazimo potom u Stone Town, povijesni dio glavnog grada Zanzibara, nekadašnja prijestolnica vladara i centar trgovine začina. Zbog svog povijesnog i umjetničkog značaja, glavna je atrakcija za turiste koji posjete Zanzibar, a njegova ekonomija uglavnom ovisi od aktivnosti vezanih za turizam. Arhitektura Stone Town-a uglavnom datira iz 19. st. i kroz nju možete primijetiti utjecaje različitih kultura, europske, indijske i arapske. Središte Stone Towna se sastoji od labirinta uskih uličica, prodavaonica, bazara i džamija. Ako prošećete kroz brojne gradske uličice starog grada Zanzibara, doživjet ćete jedinstvenu i autentičnu kulturu, a sigurno ćete primijetiti i da je karakteristika kuća i zgrada na Zanzibaru da imaju fino ukrašena drvena vrata, s bogatim reljefima. Također, možete posjetiti tradicionalnu tržnicu u Stone Townu i otkriti širok spektar začina, ribe i lokalne hrane. Svahili – svaka konverzacija na svahiliju započinje pozdravom. Prije nego pitate koliko nešto košta, uljudno je pozdraviti sa JUMBO! Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

9. dan: ZANZIBAR - (fakultativni izlet SAFARI BLUE)
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži, odmor uz hotelski bazen ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet brodom Safari Blue, ugodna plovidba na jedrenjaku, tradicionalno izrađenom ručno od mahagonija. Odlazimo do pristaništa u ribarskom selu Fumba gdje se ukrcavamo na tradicionalni arapski jedrenjak dhow. Ovo mjesto je idealno polazište za istraživanje zaljeva Menai koji je ujedno i zaštićeno oceansko područje. U zaljevu je čitav niz prekrasnih nenaseljenih otočića i pješčanih sprudova. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Slijedi ručak na otoku Kwale gdje će nam biti posluženi svježe ulovljeni riba i morski plodovi tradicionalno pripremljeni na roštilju. Nakon dana ispunjenog razgledavanjem čarobne prirode, kupanja, ronjenja i sunčanja slijedi povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

10. dan: ZANZIBAR – ISTANBUL – ZAGREB
Ranojutarnji transfer do zračne luke Zanzibar te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 03.40 sati na liniji TK605 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 19.00 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.10 sati. 



Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi već od
08.01. – 17.01.2024. 5.299 € / 39.171,87 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 600 € / 4.520,70 kn


Doplate:
  • vizu za Tanzaniju 50 USD (plaćanje na licu mjesta u zračnoj luci po dolasku u Tanzaniju)
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače cca 50 USD (plaćanje na licu mjesta)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (Zagreb – Arusha/Kilimanjaro – Zanzibar – Zagreb)
  • unutarnji let Arusha – Zanzibar
  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
  • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
  • smještaj u hotelima i lodgevima 4*/5*
  • obroci prema programu (puni pansion tijekom safarija u lodgevima, polupansion na Zanzibaru)
  • transferi zračna luka – hotel – zračna luka
  • razglede prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • profesionalno lokalno vodstvo za safarije i razglede na engleskom jeziku
  • posjet Masai selu
  • osiguranje Flying Doctors za vrijeme trajanja safarija
  • lokalne pristojbe i poreze
  • troškove organizacije putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • napojnice
  • vizu
  • dodatne usluge, obroke i izlete
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Fakuiltativni izleti:
  • Let balonom u NP Serengeti: 500 € (3.767,205 kn)
  • Blue Safari s BBQ ručkom: 100 € (753,45 kn)
  • Farma začina i Stone Town: 100 € (753,45 kn)

Neslužbeni red letova:
08. 01. 09:15 - 13:25 Zagreb - Istanbul
08. 01. 19:25 - 02:40 (09. 01.) Istanbul - Kilimanjaro

17. 01. 03:40 - 13:05 Zanzibar - Istanbul
17. 01. 19:00 - 19:10 Istanbul- Zagreb


Viza za Tanzaniju:
Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Arusha/Kilimanjaro u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta. Nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti formular i ponijeti fotografiju dimenzija 3,5×4,5 cm s bijelom pozadinom.


Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
  • Viza se ne stavlja u putovnicu. Uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 12

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 



 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.