Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
MAROKO (TUCAN ADVENTURE TOUR)
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

TT


Objavljeno 04.11.2014.

Otkrijte zašto su toliko čarobni minareti Maroka i medine na ovom zanimljivom putovanju sjevernom Afrikom. U Marrakeshu prošećite trgom Djemaa el-Fna gdje vas očekuju zabavljači sa zmijama, mistici i svirači koji traže pažnju. Na obali uživamo u plažama i prekrasnim citadelama Essaouire. Na putu nas očekuju i srednjovjekovni sukovi/tržnice i bazeni za bojanje kože živih boja u Fezu, rimske ruševine grada Volubilisa, safari na devama preko saharskih dina i visoke litice kanjona rijeke Todre.

SVI POLASCI SU GARANTIRANI

TERMIN PUTOVANJA
20.06. - 04.07.2015.
04.07. - 18.07.2015.
18.07. - 01.08.2015.
01.08. - 15.08.2015.
15.08. - 29.08.2015.
29.08. - 12.09.2015.
12.09. - 26.09.2015.
26.09. - 10.10.2015.
10.10. - 24.10.2015.
24.10. - 07.11.2015.
07.11. - 21.11.2015.
21.11. - 05.12.2015.
06.12. - 20.12.2015.
23.12.2015. - 06.01.2016.

1. dan: DOLAZAK U MARRAKECH
Prvi dan zamišljen je jednostavno kao dan sastajanja te nema organiziranih aktivnosti. Ukoliko se želite opustiti od leta i samostalno istražiti grad, predlažemo Vam rezervaciju dodatnog smještaja koji dan prije početka ture. Kod dolaska provjerite na recepciji kada je dogovoren zajednički sastanak prije ture.

2.-6. dan: RABAT - MEKNES - CHEFCHAOUEN - FES
Prije nego što dođemo u glavni grad Maroka – Rabat, idemo za Casablancu koju je proslavio Humphrey Bogart u romantičnoj drami Casablanca. Ovdje možete posjetiti džamiju Hassana II koja  primiti čak 25.000 vjernika. Treći dan naše marokanske avanture posjetit ćemo treći kraljevski grad – Meknes, gdje ćete imati slobodno vremena. Na putu za Chefchaouen posjetit ćemo nalazište rimskog grada Volubilisa, najveće arheološko nalazište u Maroku iz 40. godine. Noćit ćemo u Chefchaouenu gdje možete uživati na užurbanoj tržnici i prekrasnom središnjem gradskom trgu. Uživat ćemo i u vođenoj turi kroz Fez, učeći o fascinantnoj povijesti grada. Fez je najstariji srednjovjekovni grad u svijetu, bogat poviješću i zanimljivim pričama. Njegovi sukovi očaravajući spoj različitih začina, zvukova i boja. Cjelodnevna tura grafom je uključena, dok je opcionalni (i preporučljiv) večernji izlazak u lokalni restoran uz večeru i zabavu. Fez je srednjovjekovni gradf prepun života, boja i dobre atmosfere, treći najveći grad u Maroku i najstariji od marokanskih kraljevskih gradova. Nekada je bio religiozno i kulturno središte Maroka te su mnoge dinastije ovdje doživjele svoje procvat. Medina starog Feza jedna je od najvećih živućih srednjovjekovnih grafova svijeta. Medina se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene baštine, unutar kojih žive generacije lokalnih trgovaca koji prodaju gotovo sve od mesinga do kožnih cipela, keramike i začina. Uske uličice otkrivaju i mnoštvo natkrivenih tržnica gdje se prodaju rukotvorine, voće i povrće i gotovo sve što vam može pasti na um. Medina je zona bez automobila, ali pripazite na magarce ili čudne motorčiće koji se provlače između kupaca i štandova. U Fezu se nalaze i poznati šaroliki bazeni za bojanje kože i štavionice, a kojima se možete diviti nakon cjelodnevnog šopinga. Novi dio grada kontrast je Starom gradu, kroz koji se protežu avenije s mnoštvom kafića gdje se možete opustiti uz kavu i promatrati moderan marokanski život.

7.-10. dan: MIDELT - SAHARA DESERT - TODRA GORGE - AIR BENHADDOU
Slijedi gradić Midelt - miran naspram užurbanih ulica gradova. Ovdje možemo planinariti, plivati i odmorit prije nego prespavamo u ovoj udaljenom planinskom mjestu. Slijedi ono što će garantirano biti vrhunac vašeg putovanja; odlazimo u pustinju gdje ćemo se uvečer prebaciti na drugi tip transporta – deve. Trekamo na devama u pustinju i uvečer uživamo u berberskom kampu uz lokalne delicije i glazbu, i noćimo pod zvjedzdanim nebom. Uz okomite litice koje ga okružuju, kanjon Todra je marokanski odgovor na Grand Canyon. Općinjeni ljepotom, imamo vremena da istražimo klanac bilo pješačenjem po vrhu ili spuštajući se na dno kanjona, a moguće je isprobati i penjanje po stijenama. Kako se dan bliži kraju, boje kanjona se mijenjaju u pretvaraju u čarobnu zlatnu boju.

11.-14. dan: ESSAOUIRA - MARRAKECH
Smještena na južnoj atlantskoj obali, Essaouira je miran morski gradić čija se medina nalazi na listi zaštićene baštine UNESCO. Nekada je bila poznata pod imenom Mogador, danas je grad prekrasan primjer utvrđene obalne citadele iz 18. stoljeća te iznimno popularan među umjetnicima uz mnoštvo kulturalnih utjecaja Arapa, berbera, židova, Afrikanaca i Europljana. Unatoč umjerenoj klimi koja jednostavno poziva na odmor i opuštanje, uske ulice ovog plavo-bijelog gradića prepune su umjetničkih galerija i radionica koje vas ipak mogu okupirati tijekom boravka. Essaouira ima i dugu pješčanu plažu koju obožavaju windsurferi, kitesurferi i sand-yahteri. Uvečer možete uživati u ribljim specijalitetima u luci ili prošetati bedemima uz zalazak sunca, što vole i lokalci. Marrakech, najpoznatiji marokanski grad, poznat je kao „biser juga“ te ga okružuju spektakularni vrhunci planine Atlas. Vratite se u prošlost i izgubite se u labirintu sukova i tržnica začina u staroj medini. Prošećite među štandovima koje natkrivaju šarene tkanine štiteći od sunca i kiše. Pronađite svoje put kroz uličice ukrašene lampama od mesinga dok izbjegavate magarce i lokalce na skuterima. Promatrajte umjetnike kako izrađuju svoje umjetnine u svojim trgovinama. Uživajte u šala i razmjenama sa simpatičnim prodavačima, a potom se odmorite uz šalicu tradicionalnog čaja od mente ili marokanske kave. Non-stop akcija očekuje vas na trgu Djemaa el-Fna, ogromnom javnom trgu u staroj medini koji se nalazi na listi UNESCO-a. Promatrajte tijekom dana žonglere, tatoo umjetnike koji crtaju kanom, prodavače napitaka, zabavljače sa zimijama, glazbenike i akrobate, te se počastite svježe cijeđenim sokom od naranče. Uvečer doživite glazbenike, Gnaoua glazbenike, pripovjedače priča, trbušne plesačice i masivan otvoreni restoran u kojem će vas domaćini dočekati komunicirajući na pet svjetskih jezika. Poziv na molitvu s minareta džamije Koutoubije također treba dodati ovoj egzotičnoj atmosferi.

15. dan: NAPUŠTAMO MARRAKECH
Vaša avantura danas se privodi kraju. Ukoliko imate kasni let, možete produžiti svoj boravak u hotelu i nastaviti s dnevnim istraživanjem znamenitosti.



CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.948 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (* neobavezno): 2.075 kn
 
Doplata za napojnice (prije početka putovanja): cca 65 USD

Cijena aranžmana uključuje:
  • 13 noćenja u hotelima/hostelima/motelima, 1 noć u kampu u pustinji
  • 14 x doručak, 3 x ručak, 5 x večera
  • vođena tura Rabatom, Volubilisom i Chefchaouenom
  • cjelodnevna gradska tura Fezom
  • camel trek/berberski kamp
  • tura Marrakechom
  • pratitelja putovanja, lokalne vodiče
  • prijevoz: dolazni transfer, javni prijevoz, autobus, privatno vozilo, deve
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • Internacionalne letove
  • zrakoplovne takse
  • transfere od/do zračne luke
  • iznos za napojnice na putu (65 USD)
  • dodatni smještaj prije i nakon ture
  • troškove izdavanja viza
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju
TUCAN TRAVEL ADVENTURE TOUR:
  • Putovanja koja omogućavaju da se destinacija doživi na autentičan način. Koristi se lokalni prijevoz, smještaj je pozicioniran centralno, dio izleta je uključen, kao i dio obroka (ovisi o turi i destinaciji).
Napomene:
  • Više o navedenom programu možete saznati ovdje.
  • * Putnik NE MORA plaćati jednokrevetnu sobu, ukoliko nema suputnika. Ako se radi o single traveleru tada on ne mora plaćati jednokrevetnu sobu, već će biti smješten u sobu sa suputnikom istog spola. Doplata za jednokrevetnu sobu (gdje je ona moguća!) je opcija za putnika koji ne želi dijeliti smještaj.
MAKSIMALAN BROJ PUTNIKA: 16

 
FAKULTATIVNI IZLETI:
MARRAKECH
  • Djemaa el-Fna: besplatno
    Najveći trg Afrike. Danas je popularno mjesto za zabavu, proslave, pričanje priča i poslovanje. Oživi uvčer kada stignu zabaljvači sa zmijama, majmuni, kafići i štandovi s hrano i crtači tetovaža od kane
  • El Badi Palace: 20 Dh
    Ovu palaču sagradio je 1579. Suveren Saadijac Ahmed el-Mansour u znak svoje pobjede nad portugalskom vojskom u bitci Tri kralja 1578. godine.
  • Saadijske grobnice: 20 DH
    Saadijci vodili su bitku protiv Portugala i potom se proglasili vladarima Maroka. Kada uđete u grobnice vidjet ćete „shorfa”,  staro groblje za potomke proroka (znani i kao sharif), molitvenu dvoranu i dvoranu 12 stupova.
  • Džamija Koutoubia: besplatno
    Doslovno značenje „koutoubia“ je „knjižara“ iz vremena kada je ista bila popularno mjesto za islamske učenike i prodavače knjiga tj. Kurana. To su zapravo dvije džamije na jednom mjestu. Dana je Koutoubia najpoznatija džamija u Marrakechu te u gradu nije dozvoljena gradnja zagrada viših od nje.
  • Sukovi/tržnice medine: besplatno
    Ovo mjesto je trgovačka meka tradicionalnih tržnica i štandova - idealno mjesto za lov na suvenire.
  • Vrtovi Majorelle: 20 DH
    Nekada privatni vrt francuskog umjetnika Jacques Majorelle; mnogi njegovi uratci su izloženi u malom muzeju koji je nekada služio kao studio. Umjetnikovu vilu kasnije je kupio modni dizajner Yves Saint - Laurent.
  • Dar Si Said muzej: 20 DH
    Prekrasno ukrašena palača danas je muzej, a sagradio ju je  Si Said Ben Moussa. Izlošci su tematski poredani i uključuju maursko oružje, obući i odjeću, rukotvorine poput nakita, keramike, sve su prekrasni primjerci ručne izrade. Artifakti i izlošci su ukusno predstavljeni kako bi prikazali različite kulture i jedinstvene vrijednosti Maroka.
  • Bedemi Marrakech: besplatno
    Zidine koje okružuju medinu podignute su prije 13. Stoljeća i najbolji su primjer obrambenih bedema u Maroku. Zidovi su debeli do dva metra, a dugi 19 kilometara.
  • Hamam/javna kupališta: od 150 DH
  • Aktivnosti u dolini Valley (kanjoning, tubing, rafting): od 66 DH
ESSAOUIRA
  • jahanje: od 250 DH
  • vožnja kvadom: od 450 DH
  • Windsurfing: od 600 DH
  • Surfanje: od 350 DH
  • Kajaking: od 350 DH
  • Kite Surfing: od 700 DH



 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.