Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PERU, BOLIVIJA, ČILE (TUCAN ADVENTURE TOUR)
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

TT


Objavljeno 04.11.2014.

Skačući iz jedne zemlje u drugu, ova kratka tura provest će vas kroz tri zemlje tijekom svega dva uzbudljiva tjedna. Od povijesnog centra Cuzca do slanih ravnica jezera Uyuni i modernog velegrada Santiaga, osjetit ćete sve okuse Južne Amerike i poželjeti zasigurno još jednom posjetiti ovaj kontinent. 

SVI POLASCI SU GARANTIRANI

TERMIN PUTOVANJA
TURA LIMA - SANTIAGO TURA SANTIAGO - LIMA
29.07. - 12.08.2015.
21.10. - 04.11.2015.
11.01. - 25.01.2016.
23.03. - 06.04.2016.
27.04. - 11.05.2016.
10.07. - 24.07.2016.
05.10. - 19.10.2016.
28.12.2016. - 11.01.2017.
30.01. - 13.02.2017.
12.04. - 26.04.2017.
17.06. - 01.07.2015.
09.09. - 23.09.2015.
02.12. - 16.12.2015.
20.02. - 05.03.2016.
08.06. - 22.06.2016.
31.08. - 14.09.2016.
16.11. - 30.11.2016.
11.03. - 25.03.2017.

1. dan: DOLAZAK U LIMU
Prvi dan zamišljen je jednostavno kao dan sastajanja te nema organiziranih aktivnosti. Ukoliko se želite opustiti od leta i samostalno istražiti grad, predlažemo Vam rezervaciju dodatnog smještaja koji dan prije početka ture. Kod dolaska provjerite na recepciji kada je dogovoren zajednički sastanak prije ture.
Grad Lima je osnovao španjolski konkvistador Francisco Pizarro 1535. godine nakon što je porazio Inke i grad proglasio svojim sjedištem. Lima ima mnoštvo kolonijalnih zdanja i neke od najboljih muzeja Južne Amerike - uključujuči Muzej zlata, Muzej inkvizicije i katakombe ispod crkve San Francisco. Kao glavni grad Perua, Lima ima mnogo toga za ponuditi i ima se što za vidjeti – kao što su dva glavna gradska trga Plaza de Armas i Plaza San Martin. Na trgu Plaza de Armas nalazi se katedrala, gradska vijećnica i predsjednička palača ispred koje se izmjenjuje straža svaki dan u podne. U Limi je također mnoštvo tržnica, a jedna od najboljih nalazi se u centralnoj gradskoj četvrti.

2. dan: CUZCO
Nakon što smo prethodni dan proveli istražujući užurbani glavni grad Limu, drugi dan letimo za Cuzco gdje ostatak dana imamo slobodno za istraživanje fascinantnog drevnog grada. Preporučujemo gradsku turu kako biste vidjeli što više od grada tijekom slobodnog vremena. Najstariji kontinuirano naseljeni grad Južne Amerike, Cuzco je bio sjedište Carstva Inka i broji oko 300,000 stanovnika od kojih je većina autohtono stanovništvo. Ovaj veličanstveni kolonijalni grad nalazi se na 3.310 m/nv i ima mnoštvo crkvi od kojih su neke sagrađene od recikliranih zidina drevnih Inka, poput mnogih građevina u Cuzcu. Glavni trg zove se Plaza de Armas. S jedne njegove strane nalazi se katedrala koja se gradila gotovo čitavo stoljeće i s druge strane je crkva La Compañia de Jesus. Kolonijalne arkade koje okružuju ostatak trga udomljuju restorane i trgovine. Ako ste pri volji za kulturnim doživljajima, svakako preporučujemo da zavirite unutar palače Inka iz 14. stoljeća koja je kasnije pretvorena u Muzej vjerske umjetnosti (Museo de Arte Religioso). Također vrijedno istraživanja, dok ste ovdje, je i povijesno nalazište Sacsayhuaman koje sadrži najveću i najimpresivniju zbirku klesanog kamena Inka. Grad također ima živahnu tržnicu San Pedro gdje se prodaju različiti tekstili i umjetnička roba, a možete uživati u svježe cjeđenim sokovima koje pripremaju lokalci. Ili jednostavno možete uživati lutajući kamenom popločenim ulicama, uživati u šalici čaja od koke u lokalnom kafiću i upijati prijateljsku atmosferu.

3. dan: MACHU PICCHU
Izgubljeni grad Machu Picchu je u prvobitno stanju bio u potpunosti samoodrživ, okružen poljoprivrednim terasama koje su bile dovoljne da nahrane stanovništvo grada, a navodnjavali su ih iz prirodnih izvora. Smješten visoko iznad brze rijeke Urubamba, ruševine umotane u oblake sadrže palače, kupališta, hramove, spremišta i oko 150 kuća, a sve je u odličnom stanju. Jednostavno oduzimaju dah! Ruševine su otkrivene svijetu 1911. godine kada je američki istraživač Hiram Bingham tražeći izgubljeni grad Vilcabamba, slučajno pronašao Machu Picchu. Zbog izloacije mnoge građevine još uvijek su netaknute i ne možete nego se diviti Huayna Picchu (“Mlada planina”), koja se nadvija nad ruševinama. Nakon vođene ture tijekom kojem ćemo učiti o fascinantnoj povijesti Izgubljenog grada, ostatak dana je slobodan kako biste samostalno lutali ruševinama i uživali istražujući lokalne tržnice u Aguas Calientes prije nego što se vratimo vlakom u Cuzco.

Uključeni izleti: vođena tura Machu Picchuom

4. dan: SVETA DOLINA INKA (Sacred Valley)
Cijeli dan provest ćemo istražujući Svetu dolinu Inka. Prvo ćemo posjetiti Pisac ruševine koje se nalaze na vrhu brežuljka uz prekrasne poglede na snijegom prekrivene planine. Potom odlazimo na poznatu istoimenu tradicionalnu tržnicu prepunu boja i dobre atmosfere. Ovo je izvrsno mjesto za kupovinu pokojeg suvenira. Nakon ručka nastavljamo kroz dolinu do hrama/tvrđave Ollantaytambo poznate po velikim terasama sagrađenim na strimim obroncima.

Uključeni izleti: vođena tura Svetom dolinom Inka

5. - 6. dan: PUNO I JEZERO TITICACA
Napuštajući Cuzco vozimo se putevima kojima šeću krda ljama, alpaka i vikunjasa, prije nego stignemo na Altiplano (visoravan). Ovdje nas put vodi do vrućih termalnih bazena, snijegom prekrivenih planinskih vrhunaca i kroz sela gdje lokalno stanovništvo prodaje hranu, krznene kape i veste od alpakine dlake.  Na najvišoj točki,  prijelazu La Raya na 4,321 m/nv vidjet ćemo istraživačku stanicu za životinje koje žive na visokim nadmorskim visinama. Prekrasni pejzaži prate nas cijelim putem do Puna na obali jezera Titicaca. Jezero se nalazi na 3.855 m/nv i najviše je plovno jezero na svijetu. Dolazimo na vrijeme kako bismo stigli posjetiti i živopisnu lokalnu tržnicu. Drugo jutro napuštamo Puno i odlazimo na cjelodnevni izlet na jezero Titicaca. Posjećujemo ploveće otoke Uros u zaljevu Puno koje su sagradili otočani od trske koja raste u plitkim vodama zaljeva. Upoznat ćete obitelji koje žive na ovim otocima učeći o njihovom načinu života i posjećujući njihove domove. Ovdje imate mogućnost voziti se tradicionalnim brodom od trske prije nego nastavimo put prema malenom otoku Taquile, udaljenom 45km od obala Puna. Ovaj otok poznat je po tradicionalnim tkaninama i odjeći koju izrađuje lokalno stanovništvo. Te tkanine smatraju se najkvalitetnijim rukotvorinama u Peruu. O ovoj značajnoj tradiciji saznat ćete više upoznavajući se i komunicirajući s otočanima. Ovdje ćete imati opciju za ručak pripremljen od lokalni sastojaka, prije nego što se vratimo u Puno.

Uključeni izleti: cjelodnevni izlet na jezero Titicaca

7. - 8. dan: LA PAZ
La Paz je sagrađen u strmoj dolini koja štiti grad od snažnih utjecaja Altiplana, gotovo iznad svake zgrade u La Pazu sagrađeno je svojevrsno brdašce pa će tako razgled grada biti dodatno zanimljiv. Imat ćete dva dana za istraživanje La Paza i njegove užurbane atmosfere. Naš hotel je centralno pozicioniran, iza ugla živopisnih uličnih tržnica, uključujući i zanimljivu „Vještičju tržnicu“ na kojoj lokalne žene u tradicionalnim cholita haljinama prodaju stvari poput mrtvih mačaka i fetusa ljama koji navodno tjeraju zle duhove. Glavni trg Plaza Murillo je također unutar zone hoda. Trg je do danas zadržao kolonijalne zgrade uključujući i Predsjedničku palaču. La Paz je vjerojatno jedno od najboljih mjesta za doživjeti tradicionalni peña predstavu andske glazbe i plesa, ali i izvedbe lokalnih bendova koji sviraju instrumente poput zampoñas (frule) i charangos (ukulele).

9. .- 10. dan: UYUNI
Letimo od La Paza do Uyunija na jugozapadu Bolivije. Ukoliko bude vedro vidjet ćete ogromno prostranstvo Antiplana kako budemo prelijetali unutrašnjost zemlje, možda čak ugledamo i Ande kako se spuštaju do porječja Amazone, a koje se protežu od istoka zemlje do granice s Brazilom. Sljedeće jutro ukrcat ćemo se u naša 4WD vozila i slijede nam tri uzbudljiva dana tijekom kojih istražujemo Salar de Uyuni i šokantne krajolike oko njega. Prvo u planu nam je posjet groblju vlakova gdje ćemo vidjeti ostatke parnih lokomotiva iz 19. i ranog 20. stoljeća. Odlično mjesto za snimanje umjetničkih fotografija. Nakon toga dolazimo do Colchani, glavno postrojenje za jodizaciju soli i odlično mjesto za promatranje metode ekstrakcije soli iz jezera. Ovdje pećnice služe za isušivanje soli, a koja se potom formira u kalupe.

Iz Salar de Uyuni vozimo se do famoznih slanih ravnica, kažu da su najveća u svijetu. Prekrasna bijela prostranstva Salar de Uyuni koje pokrivaju oko 10.500 km2, a pretpostavlja se da sadrže oko 10 milijardi tona soli, djeluju poput nadrealističkih slika, a ovi beskonačni horizonti zasigurno će vas oduševiti. Vrhunac dana je Fish Island – Otok Riba (sezonski). Smješten u središtu Salara, 100 km od Uyunija, ovo brdovito mjesto prekriveno je ogromnim kaktusima usred ravnice – bijelog mora šesterokutih pločica soli. Otok je tako nazvan jer ima oblik ribe. Ostali krajolici vrijedni posjeta s otoka Riba gotovo su neopisivi jer kristalno plavo nebo (dakako kad vremenske prilike to dopuštaju) dolazi u kontrast s čisto bijelim ravnicama soli.
Napomena: Povremeno tijekom kišne sezone slane ravnice znaju iznimno poplaviti i u tim slučajevima moramo izmijeniti program, osobito ako ravnice nisu sigurne za prijelaz. Vaš vodič će u tom slučaju to napomenuti što ranije, ukoliko se takve vremenske nepogode dogode tijekom putovanja.

Uključeni izleti: Posjet Salar de Uyuní slanim ravnicama

11. dan: LAGUNA COLORADA
Nastavljamo našu epsku 4WD ekspediciju prema udaljenim dijelovima bolivijskog Altiplana. Vidjet ćete različite dramatične pejzaže, uključujući i vulkane iz kojih se dimi, neplodne pustinje i neobične kamene formacije oblikovane vjetrom.  U ovim nevjerojatno pustim krajolicima vjerojatno ćete se osjećati najudaljenije od civilizacije ikad. Posjetit ćemo Laguna Colorada gdje uz krajolike koji oduzimaju dah možemo promatrati nekoliko vrsta flaminga koji se okupljaju u plitkim vodama prekrasnih laguna.

Uključeni izleti: Ulaznica za Nacionalni park Laguna Colorada

12. - 13. dan: SAN PEDRO DE ATACAMA
Posjećujemo vulkansku onu Sol de Mañana (Jutarnje sunce) na 4,850 m/nv. Ovdje ćete otkriti gejzire, bazene blata koji djeluju kao da ključaju, fumarole (otvori iz kojih izbija vodena para) i jake mirise sumpornih para. Unutar malog kratera promatrat ćemo ključajuću lavu i zastat ćemo na termalnom izvoru gdje ćete se moći i okupati. Prelaskom prijevoja na 5.000 m/nv dolazimo u prekrasnu Laguna Verde preko koje se nadvija sjena vulkanskog vrha Licancabur. Nastavljamo i stižemo u Čile, u najsušu svjetsku pustinju San Pedro de Atacama. Mjesto je poznato po solju prekrivenim mjesečevim krajolicima, po gejzirima, slanim površinama i termalnim izvorima u Mjesečevoj dolini (Valley of the Moon), a koju ćemo istražiti našim 4WD vozilima. Ovdje se nalazi i odličan arheološki muzej San Pedro de Atacama među čijim eksponatima je i odlična zbirka mumija i povijesnih artefakata.

San Pedro de Atacama je pitoreskni gradić koji izgleda kao da je izašao iz scenografije vestern filmova, s mnoštvom jednokatnica, bijelih fasada i prašnjavih ulica. Zbog zabačenog položaja i suhe klime, pustinja Atacama ima vjerojatno najvedrije nebo u svijetu i zbog toga je koriste svemirske agencije kako bi odavde promatrale nebo. Ukoliko nam se posreći da imamo vedre noći tijekom boravka u pustinji Atakama, vidjet ćete kako izgleda najljepše zvijezdano nebo.

Uključeni izleti: vođena tura Mjesečevom dolinom (Valley of the Moon)

14. dan: SANTIAGO
Letimo u metropolu Santiago. Za lijepog dana imat ćete priliku uživati u prekrasnim pogledima na grad i okolne planine kako se budemo spuštali na tlo. Slobodni ste istražiti grad svojim ritmom. Za najljepše poglede, preporučamo vožnju žičarom/uspinjačom koja vodi na vrh San Cristobal gdje se nalazi Spomenik Djevici, a koji nadgleda grad i udaljene Ande. Ovdje možete kušati neka od najboljih čileanskih vina i pronaći prekrasne bazene za opuštanje. Santiago je veoma čist, moderan grad s mnoštvom fontana i parkova te obnovljenih tržnica kao što je poznata  Mercado Central - jedna od najboljih tržnica morske hrane u svijetu. Na trgu Plaza Constitución ispred palače Palacio de la Moneda može se vidjeti izmjena straže tijekom više dana.

15. dan: ODLAZAK IZ SANTIAGA
Vaša avantura danas se privodi kraju. Ukoliko imate kasni let, možete produžiti svoj boravak u hotelu i nastaviti s dnevnim istraživanjem znamenitosti.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 21.145 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (* neobavezno): 1.230 kn

Cijena aranžmana uključuje:
  • 14 noćenja u hotelima/hostelima/motelima
  • 4 x doručak, 2 x ručak, 2 x večera
  • vođena tura Machu Picchu
  • cjelodnevni izlet na jezero Titcaca
  • ulaznicu za Nacionalni park Laguna Colorada
  • vođenu turu Svetu dolinu Inka
  • vožnju preko slanih ravnica jezera Salar de Uyuní
  • vođenu turu Dolinom mjeseca (Valley of the Moon)
  • pratitelja putovanja, lokalne vodiče
  • prijevoz: 3 unutarnja leta, vlak, privatno vozilo, javni autobus, brod, 4WD
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • let Europa - J. Amerika - Europa
  • zrakoplovne takse
  • transfere od/do zračne luke
  • napojnice na uključenim izletima
  • dodatni smještaj prije i nakon ture
  • troškove izdavanja viza
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju
TUCAN TRAVEL ADVENTURE TOUR:
  • Putovanja koja omogućavaju da se destinacija doživi na autentičan način. Koristi se lokalni prijevoz, smještaj je pozicioniran centralno, dio izleta je uključen, kao i dio obroka (ovisi o turi i destinaciji).
Napomene:
  • Više o navedenom programu možete saznati ovdje.
  • * Putnik NE MORA plaćati jednokrevetnu sobu, ukoliko nema suputnika. Ako se radi o single traveleru tada on ne mora plaćati jednokrevetnu sobu, već će biti smješten u sobu sa suputnikom istog spola. Doplata za jednokrevetnu sobu (gdje je ona moguća!) je opcija za putnika koji ne želi dijeliti smještaj.
MAKSIMALAN BROJ PUTNIKA: 16

 
FAKULTATIVNI IZLETI:
LIMA:
  • Muzej inkvizicije: besplatno 
  • Samostan i katakombe (vođena tura): 3 USD
  • Paragliding: 60 USD
CUZCO:
  • Cuzco Visitor Ticket, ulaznica za većinu muzeja i spomenika: 45 USD
  • Salt Terraces Maras Moray: 30 USD
  • Masaža: 25 USD/hr
  • Gradska tura: 25 USD
LA PAZ:
  • Red Caps pješačka tura (napojnice se cijene): besplatno
  • Spust brdskim biciklom niz najopasniju cestu na svijetu: 107 USD
SANTIAGO:
  • Nacionalni povijesni muzej: 1 USD
  • Teatro Municipal, dnevne predstave od opere, baleta, koncerata: od 3-12 USD
  • Vinska tura Maipo regijom: 18-50 USD



 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.