Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
KOSTARIKA I PANAMA (TUCAN ADVENTURE TOUR)
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

TT


Objavljeno: 07.09.2017.

Obiđite karipsku i pacifičku stranu Kostarike prije nego što stignete u prekrasnu Panamu i doživite džungle, visoke tropske šume, termalne izvore, vulkane, spokojne otočiće i  bogati divlji svijet. Tijekom ovog putovanja moći ćete se spustiti niz zip-line razapet kroz krošnje drveća, zavući se u spilje, ili pak isprobajte rafting ili kajaking u vodama Kostarike i Paname. Pkaže i grebeni Bocas del Tora oduševit će vas na putu prema Panama Cityju, gradu poznatom po kanalu koji spaja Atlantski i Tihi ocean.

 
Termini putovanja 2017./2018.
15.10. - 28.10.2017. 07.01. - 20.01.2018.
18.02. - 03.03.2018.
01.04. - 14.04.2018.
19.05. - 01.06.2018.
07.07. - 20.07.2018.
25.08. - 07.09.2018.
13.10. - 26.10.2018.
01.12. - 14.12.2018.

1. dan: Dolazak u San José
Prvi dan zamišljen je jednostavno kao dan sastajanja te nema organiziranih aktivnosti. Ukoliko se želite opustiti od leta i samostalno istražiti grad, predlažemo Vam rezervaciju dodatnog smještaja koji dan prije početka ture. Kod dolaska provjerite na recepciji kada je dogovoren zajednički sastanak prije ture. Glavni grad Kostarike, San José, nalazi se u plodnoj dolini okružen plantažama kave i šećerne trske. Arhitekture iz kolonijalnog doba je malo zbog oštećenja koja su nastala čestim potresima, ali svakako vrijedi vidjeti Nacionalno kazalište iz 1897. godine. Ukoliko budete imali sreće možda pogledate i koju predstavu dok ste tamo. Nacionalni muzej, muzej zlata i žada također su preporuka za posjetu.

Mnogo je mogućnosti za jednodnevne izlete koji se mogu napraviti u samoj okolici San Joséa kao što je posjet vulkanu Poás ili Irazu, rafting, obilazak Turu BaRi Topical Park ili vožnja žičarom među krošnjama drveća (Rain Forest Aerial Tram).

2-3. dan: Manuel Antonio
Putujemo iz središnje doline do pacifičke obale, kroz zelena krajolike sve do Manuel Antonia gdje ćemo posjetiti Manuel Antonio nacionalni park, jedan od najpopularnijih parkova u zemlji. Ovaj proslavljeni park zaista je blagoslovljen prekrasnim lagunama, plažama okruženim palmama, mnogim vrstama životinja i bujnim zelenim šumama. Neka od neobičnih stvorenja koja ovdje žive su ljenjivci, pelikani, bjeloglavi majumuni – kapucini, mravojedi i ogromne iguane. Nacionalni park poznat je i po svojim plažama – iako djeluju napušteno vikendima, čuvajte svoje stvari jer su majmuni i rakuni ovdje sezonski lopovi.

Uključeni izleti: Manuel Antonio nacionalni park

4. - 5. dan: Santa Elena
Putujemo do starog grada Quepos koji je nekada bio važna luka za izvoz banana. Nakon toga penjemo se strmom planinskom cestom uz prekrasne poglede na raskošna zelena brda koja se postepeno spuštaju i nestaju u Tihom oceanu. Naše je odredište gradić Santa Elena koji je utemeljio američki kveker 50-tih godina prošlog stoljeća. Odavde ćemo posjetiti Monteverde Cloud Forest Reserve (rezervat prirode) u potrazi za misterijoznom i ugroženom pticom kvecal, rijetkom i plašljivom, nevjerojatno prekrasnog i jedinstvenog perja. Nekoliko je puteva koji vode kroz ovaj privatno vođeni rezervat. Jedan od njih vodi do kontinentalne barijere. Za vedrog vremena odavede se mogu vidjeti istovremeno i Atlantski i Tihi ocean. Zastat ćemo u Galeriji kolibrića gdje ove sićušne i energične ptičice lepršaju i piju nektar. Područje oko Santa Elena poznato je po zipline-ovima, gdje ćete imati mogućnost „preletjeti“ visoke krošnje duž niz razapetih kablova. Za one manje hrabre, postoji opcija „sky walkinga“ preko visećih mostova u krošnjama. Uz dražesne trekinge na konjima, šetnje kroz prirodu u sumrak, posjet plantažama kave i mljekarama, možda će vam biti teško odabrati uzbudljivi izlet kojim ćete upotpuniti dan.

Uključeni izleti: Monteverde Cloud Forest Reserve

6. - 7. dan: La Fortuna
Putovanje nas dalje vodi preko planine kišnih šuma u kombinaciji kombija i broda. Prvo odlazimo do jezera Arenal do kojeg imamo oko 1,5 sat. Potom slijedi vožnja brodom te imamo oko sat vremena da uživamo u krajoliku dok ne stignemo na drugu stranu jezera. Potom uskačemo u minibus i putujemo još pola sata do La Fortune. Glavna atrakcija La Fortune je obližnji vulkan Arenal, koji je konstantno eruptirao od 1968. godine, ali ne i trenutno. Nakon što se smjestimo u hotel imat ćete vremena za opušteni ručak i istraživanje grada. Ovdje je moguć uzbudljivi opcionalni noćni izlet do mjesta u blizini vulkana gdje možete degustirati lokalna alkoholna pića (oprezno!). Nakon ovog možda ćete poželjeti uskočiti u termalni izvor kao zasluženo kupanje. U La Fortuni će biti i dovoljno slobodnog vremena da sudjelujete u različitim spektakularnim opcionalnim izleti: posjet obližnjim vodopadima, obilazak pećina, spuštanje niz stijene, rafting, kanuing, kajaking, jahanje, treking, vožnja biciklom i promatranje divljih životnja.

8 dan: San José
Vraćamo se u San Jose na jednu noć. Uvečer možete otići u neki od brojnih restorana i uživati u noćnom životu, osobito ako ste ovdje tijekom vikenda.

9. - 10. dan: Bocas del Toro
Autobusom putujemo u Panamu te ćemo se ukrcati na brod za mirni Bocas del Toro gdje ćemo imati mnoštvo opcija za vodene sportove. Otoci arhipelaga Bocas del Toro posjetiteljima nude niz različitih atrakcija i prirodno okruženje; raskošne kišne šume bogate florom i faunom. Plaže, koraljni grebeni i kristalno čiste vode ovog otočja u rangu su s najboljim karipskim otocima. Ovdje imate dva dana za uživanje kako god vam odgovaralo. Postoje opcije za ronjenje, snorkeling, kajaking, kao i najam bicikala ili izleta brodom do obližnjih mangrovih šuma.

Uključeni izleti: Bocas del Toro

11. - 12. dan: Boquete
Potom putujemo prema višim djelovima i šarmantnom planinskom selu Boquete. Selo se nalazi na istočnim obroncima vulkana Barú i ubrzano postaje odredište za sve one koji traže ugodnije temperature te žele uživati u pejzažima. Boquete je poznat u Panami po proizvodnji najslađih naranči i najboljoj panamskoj kavi. Obližnji obronci prekriveni su plantažama kave koje rastu u sjeni, a gdje se njeguju održivi poljoprivredni principi. Ove plantaže prepoznali su i svjetski konzervatori i dom su mnoštvu ptica (jednako kao i u šumama na višim nadmorskim visinama). Kavu uglavnom bere autohtono stanovništvo Guaymi od listopada do veljače. To razdoblje smatra se vremenom proslava pa živopisno obučene indijanske obitelji dolaze iz različitih krajeva regije kako bi brali kavu. Moguće je organizirati turu kroz plantažu kave za one koji želi doživjeti berbu i usput promatrati raznovrsni ptičji svijet.

Ovdje imamo na izbor mnoštvo opcionalni izleta. Zapravo Boquete gradi svoj status kao „adrenalinski grad“ s odličnim uvjetima za rafting, mountain biking, penjanje/spuštanje po stijenama u obližnjem Los Ladrillos, Bajo Mono.

13. dan: Panama City
Panama City je mjesto prelaska u Južnu Ameriku i dom je ozloglašenog Panamskog kanala koji svakako vrijedi vidjet, mogli biste čak uskočiti i zaploviti kanalom na redovnom kanalskom tranzitu. Ostala zanimljiva mjesta su arheološko nalazište stare Paname - Panama La Vieja, prvog grada sagrađenog u tjesnacu od strane Španjolaca 1519. godine. Tamošnje ruševine ostaci su grada nakon što ga je opljačkao gusar Henry Morgan 1671. godine. Drugi kolonijalni grad Paname, Casco Viejo sagrađen je 1673. godine kako bi zamijenio prvotni grad. Casco Viejo danas je okružen modernim zdanjima Panama Cityja, ali šarm nekih davnih vremena i dalje odiše kolonijalnim ulicama, zgradama i trgovima u okolici Francuskog trga. Ovdašnja arhitektura je kombinacija kolonijalnih stilova Francuske, Italije, Amerike i  Španjolske.

14. dan: Odlazak iz Panama Cityja
Vaša avantura danas se privodi kraju. Ukoliko imate kasni let, možete produžiti svoj boravak u hotelu i nastaviti s dnevnim istraživanjem znamenitosti.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 12.684 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (* neobavezno): 3.184 kn

Cijena aranžmana uključuje:
  • 13 noćenja u hotelima/hostelima/motelima
  • 11x doručak
  • ulaz u NP Manuel Antonio
  • ulaz u Monteverde Cloud šumski rezervat, Bocas del Toro
  • pratitelj putovanja, lokalni vodiči
  • prijevoz: javni prijevoz, autobus, privatno vozilo, brod
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • let Europa - Srednja Amerika - Europa
  • zrakoplovne takse
  • transfere od/do zračne luke
  • napojnice na uključenim izletima
  • dodatni smještaj prije i nakon ture
  • troškove izdavanja viza
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju
TUCAN TRAVEL ADVENTURE TOUR:
  • Putovanja koja omogućavaju da se destinacija doživi na autentičan način. Koristi se lokalni prijevoz, smještaj je pozicioniran centralno, dio izleta je uključen, kao i dio obroka (ovisi o turi i destinaciji).
Napomene:
  • Preporuka: Transfer od internacionalne zračne luke do hotela; Dodatan smještaj prije početka i po završetku ture
  • * Putnik NE MORA plaćati jednokrevetnu sobu, ukoliko nema suputnika. Ako se radi o single traveleru tada on ne mora plaćati jednokrevetnu sobu, već će biti smješten u sobu sa suputnikom istog spola. Doplata za jednokrevetnu sobu (gdje je ona moguća!) je opcija za putnika koji ne želi dijeliti smještaj.
MAKSIMALAN BROJ PUTNIKA: 16

 
FAKULTATIVNI IZLETI:
TUCAN TRAVEL IZLETI:
SAN JOSE:
  • Muzej žada: 15 USD
  • Nacionalni muzej: 4 USD
  • Nacionalno kazalište: 5 USD
MANUEL ANTONIO:
  • tura katamaranom u nacionalnom parku Manuel Antonio: 75 USD
  • zip line: 12 USD
SANTA ELENA & MONTEVERDE:
  • Bungee jumping: 75 USD
  • noćna tura (pješačenje): 27 USD
  • zip line: 54 USD
LA FORTUNA:
  • paddle boarding: 62 USD
  • kajak: od cca 100 USD
  • brdski biciklizam: 134 USD
  • obilazak vulkana: 56 USD
  • termalni izvori: 76 USD
  • jahanje: 73 USD
  • zip line: 92 USD
  • noćna tura (pješačenje): 46 USD
BOCAS DEL TORO:
  • ronjenje: 35 USD
  • plovidba katamaranom: 45 USD
BOQUETE:
  • rafting: 105 USD
  • Ruiz coffee tour: 30 USD
  • jahanje: 35 USD
PANAMA CITY:
  • Panamski kanal: 15 USD
  • vožnja vlakom: 5 USD
  • botanički vrtovi: besplatno


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.