Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
VIJETNAM (TUCAN ADVENTURE TOUR)
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

TT


Objavljeno 16.10.2014.

Vijetnamci su toliko optimistični, prijateljski raspoloženi i srdačni da nikada ne biste niti pomislili da su prebrodili stoljeća osvajanja, komunizma i kolonalizacije. Za vrijeme ove dvotjedne ture otkrit ćemo paradoks drevnog u odnosu na moderni Vijetnam, od uspavanih sela Mekong Delte do živahne plaže Nha Trang, ukrašenih palača i pagoda carskog  Hué i uspješne kolonijalne prijedstolnice Hanoi

SVI POLASCI SU GARANTIRANI
 
Termin putovanja
13.06. - 26.06.2015.
27.06. - 10.07.2015.
11.07. - 24.07.2015.
18.07. - 31.07.2015.
25.07. - 07.08.2015.
01.08. - 14.08.2015.
08.08. - 21.08.2015.
22.08. - 04.09.2015.
05.09. - 18.09.2015.
19.09. - 02.10.2015.
26.09. - 09.10.2015.
10.10. - 23.10.2015.
31.10. - 13.11.2015.
14.11. - 27.11.2015.
05.12. - 18.12.2015.
19.12.2015. - 01.01.2016.
09.01. - 22.01.2016.
23.01. - 05.02.2016.

1. dan: HO CHI MINH CITY
Prvi dan zamišljen je jednostavno kao dan sastajanja te nema organiziranih aktivnosti. Ukoliko se želite opustiti od leta I samostalno istražiti grad, predlažemo Vam rezervaciju dodatnog smještaja koji dan prije početka ture. Po dolasku u hotel, molimo Vas da na recepciji zatražite informaciju oko termina sastanka s pratiteljem i ostatkom grupe.

Ho Chi Minh je do kraja Vijetnamskog rata bio poznat pod nazivom Saigon. U početku je bio malo ribarsko selo, a danas je najveći grad i najvažniji ekonomski centar Vijetnama. Gradski promet je poprilično užurban no kretanje taksijem ili moto-taksijem je iznenađujuće jednostavno iako  vozači ne pričaju uvijek engleski jezik. Autobus je jedina mogućnost gradskog prijevoza, a motocikli definitivno vladaju ulicama; oko 3 miliona motocikala prometuje ulicama Ho Chi Minh-a. Ukoliko Vas zanima povijest Vijetnamskog rata, svakako predlažemo da posjetite Muzej ratnih ostataka i Palaču Ujedinjenja. Ako ste više raspoloženi za cjenkanje, nikako nemojte propustiti najveću gradsku tržnicu – Ben Thanh. Ovdje možete kupiti sve...od kozmetike do žive peradi. Hrana u Ho Chi Minh-u je među najboljima i najraznovrsnijima u cijelom Vijetnamu pa svakako predlažemo da to iskoristite, a večer možete provesti u kojem od mnogobrojnih barova i klubova.

2. dan: MEKONG DELTA
Danas ujutro krećemo prema samom srcu Mekong Delte, regije na jugozapadu Vijetnama gdje se rijeka Mekong približava i kroz mrežu slivova slijeva u more. Život na Mekong Delti se uglavnom razvija oko rijeke i mnoga sela su češće dostupna rijekama i kanalima nego cestom. Polovica ukupne proizvodnje riže, na razini države, je upravo u ovoj regiji, a količinski, proizvodnja je veća od zajedničke proizvodnje Japana i Koreje zajedno. Za vrijeme našeg putovanja, ako ćemo imati dovljno vremena, posjetit ćemo Cao Dai hram. Cao Dai je sinkretski vijetnamski vjerski pokret koji uključuje aspekt budizma, taoizma, konfucionizma te čak i katoličanstva. Hram je započet 1993. u unikatnom arhitektonskom stilu koji reflektira pomješane tradicije. Krenut ćemo na izlet brodom oko pritoka moćne Mekong rijeke i steći uvid u pravu perspektivu života Delte. Posjetit ćemo i pokoju lokalnu manufakturu s plutajuće tržnice, papir od riže, proizvodnju keramike i pločica, preradu riže, bonsai vrt u kojem ćete moći primiti divovsku zmiju, kušati lokalno voće, popiti čaj ili zmijino vino. Ovo je izuzetna prilika za kupovinu unikatnih suvenira, a samim time dajete i podršku lokalnoj zajednici. Smještaj je organiziran kod lokalnih obitelji.

Uključeni izleti: Mekong Delta (izlet s noćenjem)

3. dan: HO CHI MINH CITY
U jutarnjim satima krećemo na ranu plovidbu tradicionalnim laganim čamcem, a za vrijeme koje ćemo posjetiti poznatu ploveću tržnicu, a potom slijedi povratak u Ho Chi Minh (u poslijepodnevnim satima).

4. - 6. dan: NHA TRANG
Nha Trang je popularna destinacija za mnoge putnike. Nalazi se uz more i vrvi restoranima, barovima i noćnim životom. Možete odabrati da li želite provesti vrijeme opuštajući se i plivati u kristalno čistim vodama -  možete se okušati u kite-surfanju, ronjenju ili ako želite, otisnuti se na more katamaranom. Za pravo opuštanje krenite na plovidbu brodom oko otoka koja uključuje i ručak od plodova mora.

7. - 8. dan: HOI AN
U Hoi An-u imamo slobodno vrijeme za istraživanje rukotvorina, keramike i tkanina koje na tržnicama možete pronaći u obilju. Hoi An je poznat po krojačnicama; pripremite svoje najdraže primjerke odjeće i napravite kopiju ovdje! Ako ste već obavili kompletnu kupovinu, uživajte u opuštajućim obalama i plažama kušajući lokalne specijalitete.

9. - 10. dan: HUE
Odlazimo iz Hoi An-a i putujemo sjeverno u Hue. Put nas vodi kroz Mramorne planine i slikovitog Hai van prolaza gdje ćete uživati u prekrasnim krajolicima i pogledu na okolne obale te rižina polja. Hue je tijekom vremena bio poprište mnogih bitki; od suparništva dinastija i pobuna u 17. i 18. stoljeću do francuske okupacije, a relativno nedavno je bio i poprište jednog od najdužih i najkrvavijih sukoba u vijetnamskom ratu. Njegova geografska lokacija u srcu Vijetnama možda i nije najsretnija no otkrivajući prošlost i izražujući relikvije u mjestu gdje se povijest isprepliće i preklapa s modernim životom, svakako je poslastica za svakog putnika. Slikovita Parfemska rijeka vijuga kroz grad, prolazeći pokraj citadela i pagoda radi kojih je grad i postao dio UNESCO Svjetske kulturne baštine. Hue je također centar umjetničkih i intelektualnih učenja, zajednice umjetnika, pjesnika i znanstvenika koji su ovo mjesto nazivali domom i pridonijeli tome da postane zadivljujuć i zanimljiv grad.

Uključeni izleti: Mramorna planina - Hai Van prolaz

11. dan: ZALJEV HALONG
Napuštamo Hanoi i odlazimo prema mističnom Zaljevu Halong. Ukrcat ćemo se u tradicionalni kineski brod na jedra koji će nas odvesti do UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Zaljev uključuje i stotine otoka  s visokim vapnenačkim kršem zamotanim u zeleno lišće. Brod (koji je se naziva "junk") će noćas biti naš dom i samim time što ćemo prenoćiti u zaljevu znači da ćemo imati dovoljno vremena za istraživanje stijena, kajaking, plivanje i jednostavno za uroniti u ljepotu ovog područja. Halong u prijevodu znači "Zaljev silazećih zmajeva" a lokalna legenda opisuje velikog zmaja koji se spušta s planine, izdubljuje dolinu i pljuje dragulje koji su se pretvorili u različite otoke. Nakon večere na brodu i ako ćete još uvijek biti budni, čeka nas noćni ribolov!

Uključeni izleti: izlet u Zaljev Halong na tradicionalnom junk brodu (džunka); Obilazak špilja u pratnji vodiča

12. - 13. dan: HANOI
Hanoi nudi zabavnu kombinaciju mirnoće i kaosa, od elegancije njegovih kolonijalnih arhitektura i bulevara s drvoredima do bučnih uličnih prodavača i zvukova motocikala. Lutajući ulicama starog dijela, kušajući hranu s lokalne tržnice i promatrajući ljude oko predivnog Hoan Kiem jezera, možete naprosto ući u svakodnevni život domaćeg stanovništva. Za sve koji vole kulturu, ovdje se nalaze muzeji, hramovi i grobnice koje pružaju uvid u bogatu povijest i karakter grada.

14. dan: HANOI
Vaša avantura se danas privodi kraju. Ukoliko imate kasni let, možete produžiti svoj boravak u hotelu i nastaviti s dnevnim istraživanjem znamenitosti.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.850 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (* neobavezno): 1.610 kn

Cijena aranžmana uključuje:
  • 8 noćenja u hotelima, hostelima i motelima
  • 1 noćenje na džunki
  • 1 noćenje kod lokalne obitelji (Mekong Delta)
  • 2 noćne vožnje vlakom
  • 1 noćna vožnja autobusom
  • 9 x doručak, 2 x ručak, 2 x večera
  • mekong Delta izlet s noćenjem, Prolaz Hai Van
  • ulaznice i stručno vodstvo u špilje
  • pješačenje po Mramornoj planini, Zaljev Halong s noćenjem u džunki
  • prijevoz: lokalni javni autobus, vlak, taxi, brod, pješačenje
  • pratitelj putovanja
  • lokalni vodiči na engleskom jeziku za vrijeme izleta
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • let Europa - Azija - Europa
  • zrakoplovne takse
  • transfere od/do zračne luke
  • dodatni smještaj prije i nakon ture
  • zrakoplovne takse za unutarnje letove
  • troškove izdavanja viza
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju
TUCAN TRAVEL ADVENTURE TOUR:
  • Putovanja koja omogućavaju da se destinacija doživi na autentičan način. Koristi se lokalni prijevoz, smještaj je pozicioniran centralno, dio izleta je uključen, kao i dio obroka (ovisi o turi i destinaciji).
Napomene:
  • Više o navedenom programu možete saznati ovdje.
  • * Putnik NE MORA plaćati jednokrevetnu sobu, ukoliko nema suputnika. Ako se radi o single traveleru tada on ne mora plaćati jednokrevetnu sobu, već će biti smješten u sobu sa suputnikom istog spola. Doplata za jednokrevetnu sobu (gdje je ona moguća!) je opcija za putnika koji ne želi dijeliti smještaj.
MAKSIMALAN BROJ PUTNIKA: 16

 
FAKULTATIVNI IZLETI:
NHA TRANG
  • Bao Dai’s Villa (taksi usluga uključena): 20 USD
  • Kulturni ples: 30 USD
  • Izlet brodom (postoji i mogućnost ronjenja ovisno o  ronilačkim kvalifikacijama): 10-16 USD
HOI AN
  • Ulaznica za razgled do 5 znamenitosti: 100,000 VND
  • My Son Cham ruševine: 8 USD
  • Škola kuhanja: cca 250,000 VND
  • Izlet brodom po Thu Bon rijeci: 20 USD
HUE
  • Thien Mu Pagoda: 2 USD
  • Amfiteatar i hram slonova: besplatno
  • Razne carske grobnice: 80,000 VND
  • Carski muzej & vodič: 105,000 VND
  • Vojni muzej: VND55,000 + 3 USD
  • Ho Chi Minh muzej: 40,000 VND
  • Najam bicikla: od 30,000 VND
  • Vožnja brodom po Parfemskoj rijeci: 2 USD
  • DMZ (Demilitarizirana zona) uključuje vodstvo, ali ne i ulaznicu: cca. 25,000 VND
HANOI
  • Ho Chi Minh mauzolej: besplatno
  • Ho Chi Minh (kuća i predsjednička palača): 20,000 VND
  • Ho Chi Minh muzej: 20,000 VND
  • Hram Literature: 20,000 VND
  • Sve grobnice i citadele: 20,000 VND
  • Ngoc Son hram: 5,000 VND
  • Muzej likovnih umjetnosti: 20,000 VND
  • Vojni povijesni muzej: 20,000 VND
  • Parfemska pagoda: 20,000 VND
  • Vodeno kazalište lutaka: 60,000-100,000 VND; dodatno za upotrebu kamere: 40,000 VND


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.