Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
MEKSIKO I GVATEMALA - MARKETS & MAYANS (TUCAN ADVENTURE TOUR)
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

TT


Objavljeno: 07.09.2017.

Uživajte u ljepotama čuvene meksičke plaže u Cancún-u prije nego nastavite putovanje do proslavljenih drevnih majanskih Chichén Itzá i Palenque. Spoj drevnih običaja i moderne religije moći ćete na intrigantan način doživjeti u San Cristobal de las Casas-u, a tu su i životopisni prizori u kojima možete uživati na Chichi tržnicama prije nastavka putovanja do Antigua-e

Termini putovanja 2017./2018.
08.10. - 20.10.2017.
29.10. - 10.11.2017.
19.11. - 01.12.2017.
10.12. - 22.12.2017.
31.12.2017. - 12.01.2018.
21.01. - 02.02.2018.
11.02. - 23.02.2018.
04.03. - 16.03.2018.
25.03. - 06.04.2018.
15.04. - 27.04.2018.
06.05. - 18.05.2018.
27.05. - 08.06.2018.
17.06. - 29.06.2018.
29.07. - 10.08.2018.
19.08. - 31.08.2018.
09.09. - 21.09.2018.
30.09. - 12.10.2018.
21.10. - 02.11.2018.
11.11. - 23.11.2018.
02.12. - 14.12.2018.
23.12.2018. - 04.01.2019.

1. dan: Dolazak u CANCUN
Prvi dan zamišljen je jednostavno kao dan sastajanja te nema organiziranih aktivnosti. Ukoliko se želite opustiti od leta I samostalno istražiti grad, predlažemo Vam rezervaciju dodatnog smještaja koji dan prije početka ture.

Do 1970 otok  Cancún je imao samo 3 stanovnika, čuvare plantaža kokosa, 117 ljudi koji su živjeli u blizini Puerto Juarez-a, ribarsko selo i vojnu bazu. Na otoku su se nalazile neke od najljepših karipskih plaža, a s pojavom masovnog turizma, postaje idealna lokacija. Radi nesklonosti ulaganja investitora u nepoznato područje, meksička Vlada je bila primorana financirati izgradnju prvih 9 hotela. Danas Cancún godišnje broji više od dva milijuna posjetitelja koji dolaze uživati na predivnim plažama i kristalnom tirkiznom moru. Ako ustanovite da je Cancún ipak malo preaktivan za Vaš ukus, možete uskočiti na trajekt i uputiti se prema malo više opuštajućem Isla Mujeres gdje se možete prepustiti ronjenju i istraživanju podmorja.

2. - 3. dan: MERIDA
Predstojeći užurbani dani sadrže jako puno iznenađenja za sve ljubitelje arheologije. Prvo krećemo do Chichén Itzá, lokalitetu koji je nedavno proglašen jednim od 7 Svjetskih čuda. Sagrađen između 7. i 10. stoljeća,  lokalitet Chichén Itzá je bio hodočasnički centar Maja više od 1000 godina. Osim klasičnih znamenitosti, tijekom razgleda Vaš lokalni vodič će Vam pokazati i mjesto igrališta gdje su kapetani pobjedničkih ekipa bili dekapitirani (nisu baš bili motivirani da daju najbolje od sebe!) i svete cenote gdje su otkriveni ostaci prinašanih ljudskih žrtava. Najpoznatija atrakcija je Kukulcan piramida, posvećena prenatoj zmiji bogu Kukulcan, koja je izrađena s takvom preciznošću da se za vrijeme ekvinocija  sjena zmije spušta niz stepenice.

Ostavljamo  Chichén Itzá i nastavljamo prema Mérida, glavnom gradu provincije Yucatan. "Bijeli grad"  Mérida je jako ugodan spoj kolonijalnih zgrada, crkvi i trgova. Tržnice su jednostavno preplavljene predivnim tkaninama, mrežama za ležanje i batikom. Samim time su idealno mjesto za kupovinu ručnih radova i suvenira. Kada padne noć, grad oživi sa svojim koncertima i predstavama. Ponuda fakultativnih izleta ovdje je izuzetno velika – od sveobuhvatne hop on/hop off autobusne ture za vrijeme koje možete istražiti grad, do vožnje fijakerom po kamenim ulicama  El Centro i Pasaje Montejo.

Ukoliko imate želju posjetiti okolicu  Mérida, predlažemo posjet malom ribarskom mjestu Celestún, poznatom po velikoj populaciji flaminga. Također možete zaplivati u lokalnim "cenotama" koje su povezane spektakularnim vapnenačkim špiljama i dubokim podzemnim rijekama, nekoć svetim drevnim Majama, koje se protežu cijelim poluotokom Yucatan.

Uključeni izleti:  Chichén Itzá

4. - 5. dan: PALENQUE
Naše slijedeće odredište je grad i ruševine Palenque, poznate po pronađenim grobnicama ispunjenim pravim bogatstvom, a u čast poznatog Lorda Pakal i Crvene Kraljice. Ovo arheološko nalazište se sastoji od više od 200 objekata koji uključuju hramove, grobnice i piramide okružene sparnom džunglom. Najvažnije građevine koje datiraju još iz perioda 400-700 godine su Hram Zapisa, neuobičajena palača trapezoidnog tlocrta, Hram Križa, Hram Sunca... Ukrašene raskošnim reljefima, skulpturama i zapisima, Palenque su neupitno jedno od najvažnijih majanskih arheoloških nalazišta. Putevi kroz džunglu vode nas do raznih hramova i veličanstvenih vodopada. Lokalni vodič će Vam vjerovatno ponuditi dodatnu mogućnost šetnje kroz šumu tijekom koje ćete moći vidjeti neistražene ruševine obavijene džunglom. Ostale atrakcije u blizini Palenque uključuju fantastični Agua Azul prirodni rezervat s više od 200 malih vodopada i nevjerovatni Misol-Ha vodopad visine 30m (ovaj fakultativni poludnevni izlet uključuje posjet jednom i drugom slapu)

Uključeni izleti: Palenque ruševine

6. - 8. dan: SAN CRISTOBAL
Uzdižući se u planinsku regiju Chiapas, dolazimo do predivnog kolonijalnog grada  San Cristóbal de las Casas koji je smješten u sredini visoravni. Ovdje ćete vidjeti meksički najbogatiji primjer autohtone kulture – okružen je s 21 autohtonim selom koja imaju različite jezike, odjeću i običaje. Popločene kuće dominiraju gradom, zadržavajući divan provincijski šarm, a grad obiluje mnoštvom zanimljivih muzeja kao što su: Muzej jantara, Muzej kave, Muzej majanske medicine i "Na Bolom" kulturni centar.

Slijedeći dan odlazimo na izlet u obližnja sela gdje možete kupiti predivne lokalne rukotvorine i steći istinski dojam kako moderni potomci drevnih Maya žive danas. Izlet će Vam predočiti uvid u njihova pre-kolumbijska uvjerenja i svakodnevnu borbu o tome da se čuje što je jedna od najizoliranijih meksičkih regija. Također postoji opcija posjete zadivljujućem Sumidero kanjonu na izletu gliserom (u pratnji vodiča) na 30 kilometarskoj dionici rijeke Grijalva do hidro-električne brane. Imat ćete puno mogućnosti za fotografiranje biljnog i životinjskog svijeta; ptica, krokodila i iguana. Litice koje se uzdižu iznad rijeke dostižu do 100m, a to će svakako pridonijeti dramatičnoj pozadini na Vašim slikama.

9. - 11. dan: PANAJACHEL
Napuštajući Meksiko prelazimo granicu i ulazimo u Guatemalu u  Ciudad Cuauhtèmoc. Sigurni smo da ćete steći dojam da su Guatemalci najtopliji i najšareniji narod na cijelom svijetu. Prolazeći kroz visoravni Guatemale nastavljamo prema Pan American autoputu odakle ćemo se spustiti do Panajachel-a na obalama jezera  Atitlán. Za to vrijeme uživat ćete u jednostavno zapanjujućem krajoliku, pogledu na jezero sa tri vulkana – San Pedro,  Atitlán i Toliman, a svaki je viši od 3000m. Opuštajući "jezerski grad",  Panajachel, lokalno stanovništvo naziva 'Gringotenango' zbog svoje popularnosti među strancima i hippie utjecaja u prošlosti. Jedno od najljepših i šarolikih jezera na svijetu, jezero  Atitlán se smjestilo na iznad 1500m nadmorske visine. Ovdje možete uživati u opcionalnom izletu brodom koji će Vas odvesti u neka od mnogobrojnih okolnih sela ili jednostavno možete zaplivati u jezeru. Panajachel također nudi uživanje u mnogobrojnim restoranima i zanimljivim barovima koji su poredani u glavnoj ulici...popijte piće uz jezero i opustite se uz zalazak sunca, prepustite se zvukovima glazbe iz 60-ih, a možete čak uživati i u azijskoj hrani.

12. dan: ANTIGUA
UNESCO-va Svjetska Kulturna Baština – Antigua je jedan od najočaravajućih gradova Centralne Amerike. Da biste u potpunosti imali priliku istražiti grad i uživati u njemu, predlažemo Vam rezervaciju smještaja nakon završetka ture. Autohtone lokalce koji prodaju rukotvorine i suvenire, u njihovim šarenim nošnjama moći vidjeti prolazeći kamenim ulicama i trgovima grada. Kao kulturni centar Guatemale, Antigua je idealno mjesto za doživljaj tradicionalne glazbe, arhitekture i umjetnosti zemlje. Bogata okićenim crkvama, samostanima, parkovima, trgovima, kafićima, restoranima , barovima, šarenim ulicama i uličnim sajmovima, okružena vulkanima koji izazivaju izuzetno strahopoštovanje, Antigua je definitivno mjesto koje nikada nećete izbrisati iz sjećanja.

13. dan: ANTIGUA (završetak programa)
Vaša avantura se danas privodi kraju. Ukoliko imate kasni let, možete produžiti svoj boravak u hotelu i nastaviti s dnevnim istraživanjem znamenitosti.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.124 Kn
Doplata za jednokrevetnu sobu*: 1.360 kn

Cijena aranžmana uključuje:
  • 12 noćenja u hotelima/motelima/hostelima
  • izlet u Chichén Itzá
  • izlet u San Cristóbal 
  • izlet u Palenque
  • 12x doručak
  • transport sa javnim prijevozom, pješačenje
  • pratitelja putovanja
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku za vrijeme izleta
  • usluge prema programu
  • sve transfere i izlete prema programu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • let Europa - Meksiko / Gvatemala - Europa
  • zrakoplovne takse
  • transfere od/do zračne luke
  • dodatni smještaj prije i nakon ture
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • * Putnik NE MORA plaćati jednokrevetnu sobu, ukoliko nema suputnika. Ako se radi o single traveleru tada on ne mora plaćati jednokrevetnu sobu, već će biti smješten u sobu sa suputnikom istog spola. Doplata za jednokrevetnu sobu (gdje je ona moguća!) je opcija za putnika koji ne želi dijeliti smještaj.
NAJVEĆI BROJ PUTNIKA: 16



FAKULTATIVNI IZLETI:
MERIDA
  • Antropološki muzej: 3USD
  • Mérida tura po gradu: besplatno
  • Uxmal ruševine: 65 USD
  • Cenotes (moguće je roniti i plivati u različitim cenotama koje često nalikuju na mala okrugla jezera ili lagune s vertikalnim rubovima): 44 USD
  • Hop-on hop-off bus: 8 USD
PALENQUE
  • Izlet kombijem do Agua Azul i slapova Misol Ha: 25 USD
SAN CRISTOBAL
  • Na Bolom muzej,  stara kuća Frans i Trudy Blom the old house of Frans and Trudy Blom, arheolog i antropologinja koji su radili s Lacandon Indijancima: 5 USD
  • Kanjon Sumidero. Tura u dubok impresivan kanjon gdje možete vidjeti krokodile: 25 USD
PANAJACHEL
  • izlet brodom po jezeru Atitlan: 25 USD
  • Nima'ya de Atitlan, šetnja putevima nekadašnjih vodopada (u sezoni), preko visećih mostova do observacijske točke za promatranje ptica, centra za spašavanje majmuna, rezervata za leptire i  plantaža kave : 5 USD
  • Sela Atitlan jezera (trajektom): 5 USD
ANTIGUA
  • Uspon po Pacaya vulkanu: 20 USD
  • treking tura: 30 USD
  • tečaj izrade čokolade: 30 USD
  • posjet farmi kave: 25 USD

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.