Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
APULIJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 17.01.2017.

AREZZO – PERUGIA – GARGANO – MONTE SANT' ANGELO – VIESTE – CASTEL DEL MONTE – BARI – GROTTE DI CASTELLANA – ALBEROBELLO – OSTUNI – DOLINA ITRIA – MONOPOLI – POLIGNANO A MARE – RIMINI

VRIJEDNOST VIŠE:
UKLJUČEN POLUPANSION, ULAZNICA ZA KOMPLEKS PEĆINA GROTTE DI CASTELLANA, SAT KUHANJA NA TIPIČNOJ APULIJSKOJ FARMI,
KUŠANJE ODLIČNIH APULIJSKIH VINA

Termin putovanja:
18.06. - 25.06.2017.

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AREZZO – CHIANCIANO TERME
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 5:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 06:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 08:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz sjevernu Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Arezzu, gradu terasastog položaja s citadelom na vrhu. Ovo je bio jedan od najvažnijih gradova Etrurije, a poslije važan rimski grad (tu se rodio Mecena, patron umjetnika). U doba renesanse Arezzo je važan umjetnički centar i rodni grad Petrarce, Aretina i Vasarija. Šetnja gradom uz pratitelja: Loggiato Vasariano - palača Fraternita dei Laici - crkva sv. Franje s freskama Piera della Francesce - katedrala - elegantan srednjovjekovni grad (koji je poslužio kao kulisa filma „Život je lijep“). Slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak, kupovinu ili osobne programe. Putovanje prema mjestu Chianciano Terme, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: CHIANCIANO TERME – PERUGIA – GARGANO/VIESTE
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Apuliji. Putem ćemo posjetiti glavni grad pokrajine Umbrije, Perugiu. U sredini „zelenog srca Italije“ Perugia je jedan od najljepših gradova središnje Italije. Grad davno osnovan (osnivali su je Etruščani), Perugia je grad čokolade, umjetnosti i zaljubljenika u umjetnost. To je i grad studenata s jednim od najstarijih sveučilišta u Italiji, a značajna je i kao središte učenja talijanskog jezika za strance. Po dolasku šetnja starim srednjovjekovnim središtem grada: glavni trg - fontana Maggiore - Palazzo dei Priori. Slobodno vrijeme za kavu. Nastavak putovanja prema Apuliji; dolazak na područje Gargano u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: GARGANO/VIESTE – MONTE SANT'ANGELO –  MONTE GARGANO – UMBRA – GARGANO/VIESTE
Doručak. Cjelodnevni izlet po poluotoku Gargano („mamuza talijanske čizme“) s lokalnim vodičem i pratiteljem putovanja. Prvo ćemo posjetiti Monte Sant'Angelo, mjesto koje je 2011. g. zapisano na UNESCO-ov popis svjetske baštine zbog svetišta sv. Mihovila. Obići ćemo svetište, langobardsku grobnicu kralja Rotharija, baptisterij i crkvu St. Maria Maggiore. Nakon obilaska mjesta odlazak prema Monte Gargano i šumi Umbra, dijelu nacionalnog parka Gargano i tzv. „zelenim plućima poluotoka“. Svoj ćemo izlet po Garganu završiti u gradiću Vieste, ljepuškastom ljetovališnom mjestu koji nazivaju biserom Gargana. Šetnja mjestašcem i slobodno vrijeme za kavu, odnosno kupovinu suvenira. Povratak u hotel, večera. Noćenje.

4. dan: GARGANO/VIESTE – CASTEL DEL MONTE – BARI – TORRE CANNE
Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i odlazak prema Castel del Monte. Istoimeni dvorac, kao i rimski Koloseum, često navode kao vrhunski primjer arhitekture tog vremena. Riječ je o srednjovjekovnom dvorcu rimsko-njemačkog cara Fridricha II., nastao sredinom 13. stoljeća (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poslije razgleda s lokalnim vodičem putovanje prema Bariju, glavnom gradu pokrajine putem kojeg ćemo stati na jednom imanju i kušati poznato maslinovo ulje. Po dolasku u Bari razgled grada s lokalnim vodičem: Bari je glavni grad regije i nazivaju ga „Bolognom juga“, povijesni, ali i mladenački grad - brojni studenti daju mu živahnost i šarolikost. Urbaniji od susjednog Brindisija i Leccea s širokim bulevarima i živim noćnim životom, Bariju istovremeno ne manjka povijest i kultura, osnivali su ga Grci, a razvili Rimljani kao važno trgovačko središte. Posjetit ćemo stari grad: crkvu sv. Nikole, sveca zaštitnika Rusije čije relikvije se nalaze unutra, katedralu, normanski dvorac u blizini... Kraće slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kavu ili jelo. Putovanje prema Torre Canne, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: TORRE CANNE – GROTTE DI CASTELLANA – ALBEROBELLO – TORRE CANNE
Doručak. Cjelodnevni izlet vodi nas u prvom dijelu dana u Grotte di Castellana (ulaznica uključena), fascinantne pećine čije je formiranje počelo prije 90 milijuna godina! Razgled spektakularnih spilja s lokalnim vodičem unutar kojega ćemo vidjeti i fascinantnu „Bijelu špilju“. Poslije razgleda špilja, a prije odlaska prema Alberobellu, stat ćemo na jednoj tipičnoj apulijskoj masseriji gdje ćemo imati sat kuhanja i ručak. Nakon ručka odlazak prema Alberobellu, slikovitom gradiću jugoistočno od Barija smještenom na dva brdašca i poznatom po seljačkim kućicama po imenu trulli. Trulli se od 1996. godine nalaze na popisu UNESCO-a: radi se o kućicama koje datiraju iz 14. st., izgrađene su bez žbuke od nepravilnog vapnenačkog kamenja! Ima ih po cijeloj regiji, ali najpoznatiji su trulli u Alberobellu. U njima se može i boraviti, a neka vas ne iznenadi budu li vas stanovnici tih kućica nagovarali da uđete u neku od njih, za naknadu naravno, ali cijene nisu visoke. Danas ima u gradu oko 1500 ovakvih kućica i služe u razne svrhe. Slobodno vrijeme za šetnju, objed, kupovinu i slično. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: TORRE CANNE – OSTUNI – DOLINA ITRIA – TORRE CANNE
Doručak. Za početak dana odlazak prema gradu Ostuni, Englezi koji ga obožavaju nazivaju ga „chic gradićem“. Ostuni, smješten na tri brežuljka, sjaji svojim položajem i kućama bijele boje zbog koje nosi naziv „Bijeli grad“ unutar kojeg se smjestila veličanstvena gotička katedrala. Ljeti je prepun engleskih i njemačkih turista koji su osvojeni njegovim šarmom i pitoresknošću. Izgubite se u srednjovjekovnom ozračju Ostunija i njegovih uskih, popločenih uličica. Poslije Ostunija nastavljamo prema slikovitom mjestu Locorotondo, poznatom po vinu i tipičnim kućicama „trulli“, koje se nalaze na popisu zaštićene baštine UNESCO-a. Osim Locorotonda kroz današnji izlet vidjet ćemo još neke male gradiće doline Itria, a tijekom izleta posjetit ćemo i jednu lokalnu vinariju u blizini Locorotonda i kušati odlična apulijska vina. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

7. dan: TORRE CANNE – MONOPOLI – POLIGNANO A MARE – RIMINI
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Riminiju. Putem prema sjeveru posjetit ćemo Monopoli, gradić od cca. 50 000 stanovnika. Smješten na Jadranskom moru Monopoli je jedan od najljepših malih gradova Apulije. Kao i drugi gradovi juga Italije njegova je povijest nastala međusobnom isprepletenošću brojnih naroda koji su tu prošli i plijeni šarmom malog gradića koji je još uvijek neotkriven masovnom turizmu. Šetnja mjestašcem i slobodno vrijeme za kavu. Poslije posjeta Monopoliju nastavljamo odlaskom u Polignano a Mare, jedan od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojom predivnom plažom. Mjesto čija povijest seže do 4. stoljeća prije Krista nalazi se na popisu najšarmantnijih dragulja Italije, a u Italiji je poznato i kao grad Domenica Modugna koji se proslavio u svjetskim razmjerima svojom glasovitom pjesmom „Volare“. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Riminiju. Po dolasku u Rimini smještaj u hotel na području grada. Večera. Noćenje.
 
8. dan: RIMINI – FERRARA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Hrvatskoj preko Ferrare. Po dolasku u Ferraru kraća šetnja povijesnom jezgrom od dvorca Este do katedrale sv. Jurja. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak putovanja i dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termin putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
18.06. - 25.06.2017. 4.990 1.290

Doplate:
  • boravišnu pristojbu u iznosu 1 – 1,5 € po noći po osobi
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz turističkim autobusom
  • pratitelja na putovanju
  • smještaj u hotelima 3/4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona:
    • 1 noćenje u Chianciano Termama
    • 2 noćenja na području Vieste
    • 3 noćenja na području Torre Canne
    • 1 noćenje u Riminiju
  • razglede pješice i javnim prijevozom uz pratitelja putovanja
  • razgledi s lokalnim vodičem Gargana, Barija, Ostunija, Alberobella, gradića Itrije, Grotte di Castellana, Castel del Monte
  • proba vina, proba maslinovog ulja
  • sat kuhanja
  • ulaznica u Grotte di Castellana
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • doplatu za boravišnu pristojbu u iznosu
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • fakultativne sadržaje
  • putno zdravstveno osiguranje
  • troškove osobnih narudžbi
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.