Opći uvjeti putovanja
Putno osiguranje - online
ZIMA 2017/2018
SKIJANJE - 2017/2018
Božić i Nova Godina 2017/18
Odmor u Hrvatskoj
- online rezervacije
Krstarenja Jadranom 2018
Europska putovanja
Autobusne ture
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Luksuzna krstarenja rijekama
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Putovanja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sport
Newsletter prijava
Pošalji upit 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
NORDKAP
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Obhavljeno: 12.01.2017.

Švedska - Finska - Norveška – Lofotsko otočje - sjevernim polarnim krugom do Laponije i Nordkapa – veličanstvena priroda dalekog sjevera, beskrajne šume i jezera

 VRIJEDNOST VIŠE: PUNIH 15 DANA U SKANDINAVIJI, POSJET
LOFOTSKOM OTOČJU!

 
Termin putovanja:
02.08. - 16.08.2017. (RASPRODANO!!!)

1. dan: ZAGREB - KOPENHAGEN - MALMÖ 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Norwegian Airlines na liniji DY 3285 u 14:20 sati. Dolazak u Kopenhagen u 16:15 sati. Ukrcaj u autobus. Na putu do švedskog Malmöa iskusit ćemo jedinstveni doživljaj: prijelaz preko mosta Öresund, mosta koji spaja Dansku i Švedsku i dugačak je 7845 metara. Riječ je o tzv. kombiniranom mostu-tunelu, najdužem te vrste u Europi i najdužem mostu na svijetu koji prelazi državnu granicu. Dolazak u Malmö, treći po veličini švedski grad. Jedan od najznačajnijih industrijskih gradova Švedske danas budi pozornost svojom modernom arhitekturom - najzanimljivija građevina koja se ističe na ulazu u grad jest „Turning Torso“ španjolskog arhitekta Santiaga Calatrave, druga stambena zgrada po visini u Europi; panoramska vožnja središtem grada i pješački razgled užeg centra, starog grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: MALMO - JEZERO VATTERN - GRANNA - STOCKHOLM (BROD)
Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost Švedske, pokrajine Skane i Smalland, kroz  beskrajne crnogorične šume, uz rijeke i jezera. Zaustavljanje putem u prekrasnom mjestašcu Granna na obali jezera Vattern, drugom najvećem jezeru Švedske, poznatom po izradi slatkih šećernih štapića. U brojnim suvenirnicama pokazuju izradu tog tipičnog švedskog suvenira. Nastavak puta preko Norkoppinga do Stockholma. Ukrcaj na brod  i smještaj u kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasni arhipelag 24 000 švedskih otoka prema Finskoj - isplovljavanje iz štokholmske luke spektakularan je doživljaj! Noćna plovidba.

3. dan: BROD - TURKU - HELSINKI - JYVÄSKYLÄ
Doručak na brodu. Po dolasku u Turku, nekoć finsku prijestolnicu, u jutarnjim satima nastavak putovanja starim takozvanim kraljevskim putem prema Helsinkiju, glavnom finskom gradu. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, fantastičnoj sintezi starog i novog. „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama, živahnom tržnicom... Po dolasku u grad panoramski i pješački razgled: luteranska katedrala - spomenik Janu Sibelijusu - željeznička stanica u Art Noveau stilu - opera - čudesna crkva u stijeni - bogato ukrašena ruska pravoslavna crkva - šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, kušanje morskih i laponskih specijaliteta te kupovinu suvenira dalekog sjevera na živopisnoj tržnici. Odlaskom iz Helsinkija započinje putovanje prema dalekom sjeveru i prekrasnim prirodnim ljepotama. Vožnja kroz regiju „tisuću finskih jezera“ do Jyväskyle. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: JYVÄSKYLA - OULU - KEMI
Doručak. Putovanje se nastavlja kroz područje bezbrojnih finskih jezera i prelijepe prirode uz kraća zaustavljanja putem do jednog od najvećih finskih gradova Oulu na obali Baltičkog mora. Oulu je najnaseljeniji grad u sjevernoj Finskoj, nazvan po rijeci Oulujoki, koja izvire iz jezera Oulujarvi. Nekoć poznat po drvenoj smoli i lososu, Oulu se razvio u važan hi-tech centar, pogotovo informatički. Posjet gradskom središtu s crkvom i živahnom ulicom Rotuaari, uz očuvane drvene kuće oko tržnice. Nastavak puta do gradića Kemija, smještenom na Botničkom zaljevu. Smještaj u hotel na području grada. Noćenje.

5. dan: KEMI - ROVANIEMI - SAARISELKA
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje prema sjeveru vodi nas preko Rovaniemija. Smješten na samoj liniji sjevernog arktičkog kruga Rovaniemi je poznatiji kao grad Djeda Božićnjaka. Panoramska vožnja gradom u kojem je svoj pečat ostavio i slavni finski arhitekt Aalvar Alto. Preporučujemo posjet fantastičnom muzeju Arktikum u kojem je na interaktivan način opisan život na sjevernoj polarnici. Odlazak u selo Djeda Božićnjaka. Zaustavljanje za fotografiranje i kupnju suvenira na crti polarnog kruga. U selu Djeda Božičnjaka imate priliku posjetiti djedicu i poslati pismo ili razglednicu iz njegove originalne pošte! Vožnja kroz finsku Laponiju, kroz divlje i prekrasne krajolike do mjestašca Saariselka, sela koji broji oko 350 stanovnika i nalazi se kraj nacionalnog parka Urho Kekkonen. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: SAARISELKA - TURA PO LAPONIJI - KARASJOK - PORSANGERFJORD - OTOK MAGEROYA - NORDKAP
Doručak. Putovanje nastavljamo do norveške granice preko jezera Inari gdje ćemo se zaustaviti na panoramskoj točki uz obvezno fotografiranje. Nastavak puta preko Karasjoka, kulturnog središta norveške Laponije do obale najvećeg norveškog fjorda Porsanger te dalje prema krajnjem sjeveru kroz tunel Nordkap, 200 m ispod morske površine, od fjorda Katfjord do otoka Mageroya. Smještaj u hotel na otoku. Večernja vožnja do stijene Nordkap visoke 307 m. Posjet Nordkap centru s izložbom povijesti istraživanja i putovanja na krajnji sjever Europe s pogledom na otvoreno ledeno more i ponoćno sunce nezaboravan je i neponovljiv doživljaj! Običaj je nazdraviti šampanjcem na najsjevernijoj točki Europe u ponoć. Povratak u hotel u ranim jutarnjim satima. Noćenje.

7. dan: OTOK MAGEROYA - HAMMERFEST - ALTA
Doručak. Panoramska vožnja uz obalu do Olderfjorda te dalje do Hammerfesta, najsjevernijeg grada na svijetu. Posjet gradskom središtu te slobodno vrijeme za šetnju i piće. Odlazak kroz tunel na kopno, panoramska vožnja uz fjordove, preko divlje visoravni Sennanland s impresivnim krajolikom do gradića Alta, turističkog središta kroz koji prolazi istoimena rijeka, bogata lososom i pravi raj za ribiče. Tamo su djeca u igri otkrila uklesane crteže u stijenama, stare između 2000 do 6000 godina! Moguć posjet muzeju s najstarijim slikama sjevera uz stručno vođenje te velikom parku sa crtežima na stijenama koji se spušta do obale fjorda. Smještaj u hotel u Alti. Noćenje.

8. dan: ALTA - VOŽNJA BRODOM PO LYNGEN FJORDU - TROMSO
Doručak. Nastavak panoramske vožnje uz prekrasne fjordove, zaljeve i vodopade do mjestašca Olderdalen. Plovidba po fjordu do Lyngseideta te dalje cestom do Svensbyja. Ukrcaj na trajekt za Breivikeidet te dalje vožnja cestom do grada Tromso na otoku Tromsoya, pravoj prijestolnici dalekog sjevera kojeg nazivaju i Parizom sjevera i najveći je grad u polarnom dijelu Skandinavije. Posjet slavnoj Polarnoj katedrali te lijepo uređenom gradskom središtu iz kojeg su nekad kretale polarne ekspedicije. U Tromsu se nalazi i najpoznatija, i kažu najbolja, sjeverna pivovara na svijetu gdje se proizvodi pivo Mack. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: TROMSO - HENNINGSVAER
Doručak. Nastavak putovanja po Norveškoj vodi nas kroz prekrasnu prirodu, kroz brojne fjordove, uz smaragdnozelene vodopade i spektakularne krajolike prema Lofotima. Vožnja po otoku Vesterala Hinnoya te kroz sustav velikih tunela ispod fjordova i Sjevernog mora dolazimo do Svolvaera, glavnog grada Lofota i ispod njega do Henningsvaera, pitoresknog sela na Lofotskom otočju, vrlo rado fotografiranom motivu s Lofota. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: HENNINGSVAER - MOSKENES - BODO
Doručak. Lofotsko otočje zahvaljujući blagoj klimi i izlovu bakalara predstavlja jedan od najpoznatijih fotografskih motiva Norveške. Veličanstveni krajolici u dužini od preko 100 km s otočićima povezanim tunelima i mostovima, ribarskim lukama, crvenim drvenim kućicama, planinama visine do 1000 m čine boravak na Lofotima nezaboravnim! Nakon doručka napuštamo hotel u Henningsvaeru i putujemo Lofotima do Moskenesa. Prijelaz trajektom do kopna i grada Bodo. Grad je sjedište istoimene općeine i okruga Nordland. S 50000 stanovnika Bodo je drugi grad po veličini na sjeveru Norveške i nalazi se odmah iznad Arktičkog kruga. Razgled mjesta i smještaj u hotel. Noćenje.

11. dan: BODO - STEINKJER
Doručak. Odlazak iz hotela. Danas ćemo se udaljiti od obale mora i upoznati unutrašnjost Norveške. Prije podne ćemo se spustiti iznad sjevernog arktičkog kruga, kraj narodnog parka Saltfjellet – Svartisen u kojem se nalazi ledenjak Svartisen, kraj industrijskog kraja Mo i Rana i dolinom uz rijeku Namsen, iznimno bogatu lososom. Dužu vožnju obojat ćemo stajanjima na panoramskim točkama za fotografiranje. Dolazak na jezero Snasa, smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan: STEINKJER - OSTERSUND
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanja Norveškom prema Švedskoj. Prelazak granice i putovanje kroz šumske krajolike prema Ostersundu, privlačnom ljetovalištu na obali jezera. Ostersund se nalazi na obali jezera Storsjön i kulturno je i ekonomsko središte regije Jämtland, grad obrta i trgovine. S obzirom na svoj položaj hvale se da su centar Švedske i reklamiraju se kao „zimski grad“. Bio je kandidiran nekoliko puta za zimske OI, ali nije uspio realizirati nominaciju. Smještaj u hotel. Noćenje.

13. dan: OSTERSUND - SUNDSVALL - STOCKHOLM
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Stockholmu. Putem do švedske prijestolnice stat ćemo u gradu Sundsvallu smještenom uz Botnički zaljev. Grad je poznat kao „kameni grad“, s lijepim kamenim kućama sagrađenim poslije 1890., nakon što je veliki požar uništio grad. Dolazak u Stockholm u kasnim poslijepodnevnim satima, panoramska vožnja i smještaj u hotel. Noćenje.

14. dan: STOCKHOLM
Doručak. Dan za uživanje u švedskoj prijestolnici. Ujutro razgled kraljevskog grada koji leži na 14 otoka: kraljevska palača - gradska vijećnica - stara gradska jezgra “Gamla Stan” - trg Stortorget - veliki bulevari - kazalište. Slobodno vrijeme u staroj gradskoj jezgri za šetnju, kupovinu suvenira i uživanje u dragulju Skandinavije u kojem se fantastično spaja tradicija s modernim vremenom. Preporučujemo posjet muzeju Vasa, jednom od najposjećenijih muzeja Švedske u kojem se čuva brod iz 17. stoljeća, simbol sjaja švedskog kraljevstva iz doba Gustava Adolfa (Stormaktstiden).  Ili posjetite muzej Skansen, najvećeg muzeja na otvorenom u Skandinaviji s prikazom starih zanata i arhitekture cijele Švedske, te do Nordijskog muzeja. Predlažemo odlazak u muzej Abbe, izvanredno zanimljiv povijesni muzej ili turu po kanalima Stockholma. Za obitelji s djecom ili one koji su dječje zaigrani odlazak u zabavni park Grona Lund je obaveza! Preporučamo i posjet dječjem muzeju Junibacken na otoku Djurgarden, posvećen živopisnoj Pipi Dugoj Čarapi spisateljice Astrid Lindgren, ali u samome muzeju može se naći i bezbroj drugih likova i priča! Za one koji bi radije otišli u kupovinu, preporučamo odlazak u četvrt Norrmalm gdje se nalaze mnogobrojni dućani odličnih švedskih robnih marki. Noćenje.

15. dan: STOCKHOLM - KOPENHAGEN - ZAGREB
Doručak u obliku paketa. Odjava iz hotela i transfer na let Norwegian Airlines preko Kopenhagena u Zagreb u 08:40 sati. Dolazak u Zagreb u 13:50 sati.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(Posebna ponuda vrijedi do
rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

Cijena u kn/osobi
u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
jednokrevetnu unutarnju kabinu
Doplata za
jednokrevetnu sobu
jednokrevetnu vanjsku kabinu
Doplata za
dvokrevetnu vanjsku kabinu  na brodu
14.990 5.190 5.690 220

Doplate:
 • za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
 • doplate za večere u Skandinaviji (14 večera, 13 u hotelima + 1 na brodu): 3.190 kn (PREPORUČUJEMO!)
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Kopenhagen - Stockholm - Zagreb
 • prijevoz turističkim autobusom tijekom cijelog trajanja ture
 • smještaj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV (osim u hotelima na sjevernom polarnom krugu gdje su hoteli jednostavni i autentičnog rustikalnog uređaja – sobe nemaju TV) na osnovi 14 noćenja s buffet doručkom:
  • 4 noćenja u Švedskoj u hotelima 3*
  • 3 noćenja u Finskoj u hotelima 3*
  • 6 noćenja u Norveškoj u hotelima 3*
  • 1 noćenje u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Stockholm-Turku na osnovi noćenje/doručak (bogati skandinavski buffet)
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Moskenes- Bodo
 • Nordkap diplomu i ulaznicu za Nordkap centar
 • troškove organizacije i prodaje
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • zrakoplovne pristojbe
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte javnog prijevoza
 • troškove osobnih narudžbi
 • troškovi putnog osiguranja
Napomene:
 • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Neslužbeni red letova:
 • DY3285  02AUG  ZAGCPH  1420 1615
  DY3195  16AUG  ARNCPH  0840 0950
  DY3284  16AUG  CPHZAG  1155 1350
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 30

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  


PREPORUČAMO

OMAN - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 8 dana
Datum: 06.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

ROVANIEMI / FINSKA
PROGRAM 1

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 2 dana
Datum: 02.12.2017.
GARANTIRAN POLAZAK!!!

ROVANIEMI / FINSKA
PROGRAM 3

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 2 dana
Datum: 16.12.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


ALGARVE I LISABON - NOVA GODINA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 29.12.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

PORTUGALSKA TURA
PROGRAM 6 - NOVA GODINA

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 29.12.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

DUBAI - NOVA GODINA 
PROGRAM 1

Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Datum: 28.12.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

DUBAI - NOVA GODINA
PROGRAM 3

Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Datum: 30.12.2017.; 02.01.; 09.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


DUBLIN I NEW YORK
UKLJUČEN LET IZ FRANKFURTA
Polazak iz Frankfurta/Njemačka
Trajanje. 7 dana
Datum: 24.01.; 07.02.; 07.03.; 11.04.2018.

KRSTARENJE MALDIVI,
ŠRI LANKA, INDIJA –
COSTA NEOCLASSICA

Polazak: 16.12.2017.
Trajanje: 15 dana
Cijena po osobi već od 5.108 kn!


KRSTARENJE JAPAN,
TAJVAN, KINA –
COSTA NEOROMANTICA

Polazak: 27.01.2018.
Trajanje: 11 dana
Cijena po osobi već od 4.552 kn!


Prijava za newsletter
Ime
Prezime
E-mail