Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
KINA - PROGRAM 5
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

KZ


Objavljeno: 17.01.2018.

Peking - Xi'an - Guilin - Hangzhou - Tongli - Suzhou - Shanghai

Termin putovanja:
02.04. - 14.04.2018.

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 17.15 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.45 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA – PEKING
Nastavak putovanja prema Pekingu u 02.10 sati na liniji QR892 (Qatar Airways). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 14.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PEKING – XI'AN
Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5. dan: XI'AN
Dolazak u Xi'an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“. Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske te Kulu bubnja. Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo odlazak na Tang dynasty show (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: XI'AN – GUILIN
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te razgled Velike džamije u Xi’anu, koja muslimanskoj zajednici u Kini služi više od tisuću godina, a danas je jedna od najznamenitijih građevina. Ova najveća i najbolje očuvana džamija Kine, predstavlja fascinantnu fuziju kineskog i arapskog stila. Ručak. Transfer do zračne luke te let za južnokineski grad Guilin. Grad je okružen planisnkim masivima neobična oblika, a cijelo ovo područje smatra se jednim od najljepših krajolika u Kini. Transfer do hotela, večera i noćenje.

7. dan: GUILIN
Doručak u hotelu. Odlazak na plovidbu rijekom Li koja je formirala kanjon čudesne ljepote. Brda u obliku glave šećera stvorena erozijom stoljećima su nadahnjivala pjesnike i slikare. Ručak na brodu. Nakon kraćeg odmora i šetnje gradićem Yangshuo, povratak cestom kroz rižina polja i povrtnjake do Guilina. Panoramska vožnja gradom. Večera u gradu. Fakultativno (uz doplatu) odlazak na Impression Show – jedinstvenu predstavu gdje preko 500 pjevača, plesača priča ljubavnu legendu Zapadnog jezera, a veliku posebnost cijelom showu daje pozadina; fantastično osvijetljene vapnenačke stijene, dok su plesači osim na pozornici koja je na vodi, i na čamcima od bambusa. Noćenje.

8. dan: GUILIN – HANGZHOU
Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. Tijekom razgleda grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija te posjetiti hram Lingyin. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: HANGZHOU – TONGLI – SUZHOU
Doručak. Odjava iz hotela te nastavak razgleda grada Hangzhou: plovidba po čuvenom Zapadnom jezeru, a zatim ćemo obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Ručak. Nastavak autobusom do gradića Tongli, sagrađenog na kanalima. Gradić odiše atmosferom tradicionalnog života u tom dijelu Kine. Slobodno vrijeme za šetnje slikovitim uličicama uz kanale. Večera u tipičnom kineskom restoranu. Odlazak prema susjednom gradu Suzhou. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: SUZHOU – SHANGHAI
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled grada Suzhou kojeg često nazivaju i „Venecijom Istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Nastavak putovanja prema Šangaju. Po dolasku smještaj u hotel, a potom odlazak na večeru u lokalnom restoranu. Noćenje.

11. dan: SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan: SHANGHAI – DOHA
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaija: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Shanghaija. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu i polijetanje zrakoplova u 23.50 sati na liniji QR871 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

13. dan: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu u 05.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 (Qatar Airways) u 08.00 sati. Dolazak u Zagreb u 13.10 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 10.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.400 kn


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 2.980 kn
  • viza za Kinu (posredovanje uključeno): 280 kn
  • napojnice: 50 EUR
Fakultativni izleti:
  • Impression Show Guilin: 270 kn
  • Tang show Xi'an: 230 kn
  • Akrobatski show Shanghai: 195 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Shanghai - Zagreb
  • unutarnje letove u Kini Xi'an - Guilin i Guilin – Hangzhou
  • 10 noćenja s doručkom u hotelima 4*
  • obroke prema programu (ručkovi i večere u lokalnim restoranima)
  • razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
  • grupne transfere na relaciji zračna luka – hotel - zračna luka prema programu
  • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
  • pratitelja na putovanju
  • jamčevinu
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • vizu za Kinu
  • napojnice lokalnim davateljima usluga
  • osobne troškove
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza za Kinu potrebna. Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska, putnik će biti obaviješten da dostavi putovnicu i ostalu dokumentaciju radi viziranja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija smještaja u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.