Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ŠRI LANKA I MALDIVI - PROGRAM 4
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

KZ
 

Objavljeno: 12.02.2018.

Termin putovanja:
01.05. - 11.05.2018. GARANTIRANI POLAZAK!!!

1. dan: Zagreb - Istanbul
Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati.

2. dan: Istanbul - Colombo - Wattala
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati. Nastavak leta za Colombo u 4.40 sati na liniji TK732 (Turkish Airlines). Dolazak u Colombo u 18.15 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, doček lokalnog agenta te vožnja prema Wattali. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan: Wattala - Pinnawala - Sigiriya - Dambulla
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te prostranim vrtovima uključujući i renovirane vodene vrtove. Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Ovo, po nekima osmo svjetsko čudo, poznato je po predivnim freskama i stihovima iz 8. st. koje su ljudi ispisivali po zrcalnom zidu. Nastavak putovanja prema Dambulli. Dolazak u hotel, smještaj, večera i noćenje.

4. dan: Dambulla - Kandy
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema nekadašnjoj prijestolnici Cejlona, gradu Kandy. Putem ćemo se zaustaviti kod hramova Dambulla, također na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. "Zlatni hram". To je najveći i najbolje očuvan kompleks spiljskih hramova u Šri Lanki. U velikom broju hramova nalaze se povijesne zidne slike i kipovi. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Poslijepodnevni razgled grada. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Posjetit ćemo hram s relikvijom – zubom Bude koja se smatra najvrednijom relikvijom na Šri Lanci. U večernjim satima ćemo uživati u predstavi Kandijske kulture. Predstava je poznata po plesačima koji izvode različite tradicionalne plesove s područja Šri Lanke, bubnjarima i spektakularnoj točki hodanja po vatri. Večera i noćenje.

5. dan: Kandy - Plantaže čaja - Nuwara Eliya
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane Britanaca. Vidjet ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja zaustavit ćete se i u tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Do hotela ćete doći kroz krajolik koji oduzima dah. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: Nuwara Eliya - Nacionalni park Yala
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Nacionalnom parku Yala u trajanju od oko šest sati uz usputno zaustavljanje kod vodopada Ravana. Nacionalni park Yala poznat još pod nazivom Ruhunu smjestio se na jugoistočnom dijelu Šri Lanke, u blizini grada Tissamaharama. Najposjećeniji je park i ujedno najbolje mjesto za vidjeti velike otočne sisavce. Krda slonova ovdje su čest prizor, a uz malo sreće naići ćete i na velikog leoparda. Jelen, divlja svinja, bivol, medvjed, majmuni, vjeverice, paunovi, krokodili i preko 450 vrsta ptica od kojih 26 endemskih te 250 vrsta leptira tek su neki od stanovnika. Fascinantno tropsko bilje koje se na nekim mjestima spaja u gustu prašumu stvorilo je idealno podneblje rijetkom životinjskom carstvu, a cijeli nacionalni park dodatno je ukrašen obalnim dijelom gdje duge pješčane plaže okružene blago zaobljenim brežuljcima ostavljaju dojam nekog drugog, nestvarnog svijeta. Nakon obilaska parka bit ćete smješteni u jednom od hotela u blizini parka. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan: Yala - Galle - Colombo - Maldivi
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema zračnoj luci u Colombu te zaustavljanje u Galli, povijesno najinteresantnijem gradu na Šri Lanki, koji je nekad bio glavna luka na otoku. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Nastavak vožnje prema zračnoj luci u Colombu i prijava na let za Maldive na liniji TK731 (Turkish Airlines) u 21.30 sati. Dolazak u Male (glavni grad Maldiva) u 22.40 sati. Prijevoz hidrogliserom do hotela. Smještaj i noćenje.

8 - 9. dan: Maldivi
Boravak u hotelu na Maldivima u bungalovima na plaži na osnovi noćenja s doručkom i večerom u restoranu. Tijekom boravka predlažemo da isprobate neke od vodenih sportova koji su u sklopu hotelske ponude: jedrenje, kajaking, parasailing, jet ski… Noćenje.

10. dan: Maldivi - Istanbul
Odjava iz hotela do 12 sati. Prtljagu možete ostaviti u za to predviđenom mjestu u dogovoru s recepcijom hotela te vrijeme do transfera iskoristiti za posljednje kupanje i sunčanje na prekrasnim plažama otoka. Organizirani prijevoz hidrogliserom od hotela do zračne luke Male i prijava na let za Istanbul na liniji TK 731 (Turkish Airlines) u 23.55 sati.

11. dan: Istanbul - Zagreb
Dolazak u Istanbul u 06.35 sati te nastavak leta za Zagreb u 8.20 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 08.35 sati.
 



CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 17.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.500 kn



Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 3.590 kn
  • izlazna pristojba na Šri Lanki: cca 20 USD
  • napojnice: 50 USD
  • viza za Šri Lanku (posredovanje uključeno): 350 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb - Colombo - Male - Zagreb
  • unutarnji let ekonomskom klasom Colombo - Male
  • smještaj u standard sobi tijekom ture po Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansion u Wattali, Dambulli, Kandiyu, Nuwara Eliy
  • smještaj tri noćenja u hotelu 4* na Maldivima s uslugom polupansion (doručak, večera)
  • prijevoze i ulaznice za lokalitete prema programu
  • lokalnog vodiča
  • pratitelja na putovanju
  • troškove organizacije putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • vizu za Šri Lanku
  • trošak posredovanja vize
  • izlaznu pristojbu na Šri Lanki
  • napojnice
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza Šri Lanka: potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.