Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
AUSTRALIJA I NOVI ZELAND - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

KZ


Objavljeno: 21.09.2017.
 
Sydney - Ayers Rock - Alice Springs - Cairns - Veliki koraljni greben - Melbourne - Christchurch - Queenstown - Rotorua - Auckland

Termin putovanja:
16.04. - 01.05.2018.

1. dan: ZAGREB – LONDON – (DUBAI – SYDNEY)
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Londonu u 17.50 sati na liniji OU490 (Croatia Airlines). Po dolasku u London u 19.15 sati, nastavak leta za Sydney u 21.35 sati na liniji QF002 (Qantas Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: DUBAI – SYDNEY
Predviđeno trajanje leta za Australiju iznosi cca 22 sata s tehničkim međuslijetanjem u Dubaiu. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

3. dan: SYDNEY
Dolazak u Sydney u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazak prema hotelu. Prijava u hotel odmah po dolasku. Doručak i vrijeme za odmor nakon leta. U ranim poslijepodnevnim satima odlazak na panoramski razgled grada autobusom uključujući i zaustavljanje na svjetski poznatoj plaži Bondi Beach. Prekrasna australska metropola prijestolnica je savezne države Novi Južni Wales. Sydney nije glavni grad, ali je najstariji, najveći i poslovno najvažniji grad Australije. Zahvaljujući svojem položaju na brdima razvedenog zaljeva Tihog oceana, koji se kao dlan s mnogobrojnim prstima udubljuje u kopno, Sydney se smatra jednom od najljepših luka na svijetu. Posjet čuvenoj sidnejskoj Operi uz pratnju stručnog vodiča. Po završetku razgleda opere, slijedi jednosatno krstarenje po sidnejskoj luci. U kasnim poslijepodnevnom satima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS
Nakon doručka polazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“ koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya. Park je poznat po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima, kanjonima. Najprije ćemo posjetiti Wildlife park, stanište brojnih australskih životinjskih vrsta u svom prirodnom okruženju kao što su klokani, koale, emui i razne ptice. Nastaviti ćemo slikovitim krajolikom do područja Blue Mountains, koje se prostire na gotovo 250.000 hektara s bogatom florom i faunom, šumom eukaliptusa i prekrasnim liticama. Vožnja žičarom i uživanje u pogledu na “Tri sestre“. Povratak u Sydney. Noćenje.

5. dan: SYDNEY – ULURU (AYERS ROCK) – KATA TJUTA (OLGAS)
Doručak, organizirani prijevoz u zračnu luku Sydney i let prema „Crvenom centru“ u 10.40 sati na liniji QF5660 (Qantas), odnosno prema području stijene Uluru (Ayers Rock). Po dolasku razgled osamljenog Ulurua i vožnja oko aboridžinskog svetog brda. Zatim vožnja do gorja Kata Tjuta (Olgas), sastavljenog od više grebena neobičnih oblika. Kratka šetnja do kanjona u gorju (ako neće biti prevruće) te do podnožja stijene Uluru, gdje ćete pri zalasku sunca promatrati tajanstvenu varijaciju boja ovog jedinstvenog monolita. Nazdravit ćete uz čašu australskog vina koje se ubraja u jedno od najboljih na svijetu. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

6. dan: AYERS ROCK – ALICE SPRINGS – CAIRNS
Danas ćemo rano ustati i krenuti odmah na izlet kako biste uživali u fascinantnom izlasku sunca. Tijekom izleta doručkovat ćemo u Kulturnom centru Uluru te krenuti prema zračnoj luci na let za Alice Springs u 10.30 sati na liniji QF1940 (Qantas). Po dolasku u Alice Springs odlazak na razgled ovog nekadašnjeg rudarskog gradića, a danas glavnog ishodišnog centra za odlazak u istraživanje australske divljine. Slobodno vrijeme za ručak u svom aranžmanu. Odlazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova
prema Cairnsu u 17.45 sati na liniji QF1948 (Qantas). Dolazak u Cairns, grad na sjeveroistočnoj obali u australskoj saveznoj državi Queensland predviđen je u 20.20 sati. Odlazak prema hotelu. Noćenje.

7. dan: CAIRNS – VELIKI KORALJNI GREBEN – CAIRNS
Nakon doručka ukrcaj na katamaran i plovidba do jednog od najljepših predjela Velikog koraljnog grebena, njegovog vanjskog ruba. Veliki koraljni greben je kolaž od 3,000 samostalnih grebena i otočića, a rasteže se na više od 2,000 km uz obalu Queenslanda. Oduševit će vas bogatstvom morske flore i faune, uživat ćete u ronjenju na dah, imati priliku roniti s bocama i promatrati šarene koralje iz polupodmornice te upoznati jedinstvenu prirodu pod vodstvom morskog ronilačkog biologa. Kasno poslijepodne, povratak na kopno i prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

8. dan: CAIRNS – KURANDA – CARAVONICA – TJAPUKAI – CAIRNS
Nakon doručka odlazak na željezničku stanicu Freshwater. Putovanje vlakom na visoravan nad Cairnsom, do starog rudarskog mjesta Kurande s čarobnom starom jezgrom i štandovima s autentičnim suvenirima. Poslijepodne spuštanje žičarom do prve stanice za razgledavanje izložbe bilja i tropske prašume. Nastavak puta u dolinu do jezera Caravonica, gdje ćete posjetiti pleme Aboridžina Tjapukai. Predstavljanje njihove povijesti i vjerovanja u posebnom auditoriju, zatim gledanje folklorne predstave i spretnosti u rukovanju strijelama i bumerangom. Poslijepodne povratak u hotel. Večera i noćenje.

9. dan: CAIRNS – MELBOURNE – CHRISTCHURCH
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Melbourneu u 10.30 sati na liniji . Po dolasku u Melbourne u 13.35 sati, odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će Vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda proći ćemo uz poslovni centar Melbournea i Victorian Arts Centra. Posjetit ćemo i botanički vrt i impozantni spomenik sjećanja koji dominira ulicom St. Kilda. Po završetku razgleda odlazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova za Christchurch (Novi Zeland) u 23.45 sati na liniji QF133 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan: CHRISTCHURCH
Dolazak u Christchurch u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazak prema hotelu. Prijava u hotel odmah po dolasku. Doručak i vrijeme za odmor. Poslijepodne slijedi razgled i upoznavanje najvećeg grada Južnog otoka. Novi Zeland ima 3,7 milijuna stanovnika, koji žive na ukupnoj površini od 270.534 km2. Maori su naselili ovo područje u 7. stoljeću. Novi Zeland je otkrio Abel Tasman 1642., a James Cook ga je 1789. godine proglasio britanskim kraljevstvom. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan: CHRISTCHURCH – MOUNT COOK – QUEENSTOWN
Nakon doručka odlazak u Queenstown, svjetsku prijestolnicu adrenalina. Vožnja uz planinu Cook s najvišim vrhom Novog Zelanda, pokraj čarobnih jezera Wanaka, Tekapo i Pukaki, gdje su se snimale neke od najspektakularnijih scena filmske trilogije Gospodara prstenova. Saznat ćete zašto je režiser Peter Jackson izabrao upravo ovu mističnu pokrajinu za lokaciju snimanja filmova. Nastavak vožnje kroz srce Južnih Alpa. Dolazak u Queenstown u večernjim satima. Noćenje.

12. dan: QUEENSTOWN – MILFORD SOUND – QUEENSTOWN
Doručak. Cjelodnevni izlet do jednog od najljepših fjordova, Milford Sounda. Vožnja kroz mjesto Te Anau, do zanimljivog ručno kopanog tunela, koji vodi do Milford Sounda, gdje ćete se ukrcati na brod. Plovidba brodom uz nezaboravne prizore prekrasnih fjordova koje okružuju novozelandske Alpe. Uz malo sreće ugledat ćete delfine i morske lavove, kojima takvo nedirnuto prirodno okruženje posebno odgovara. Ručak na brodu. Povratak u Queenstown u kasnim večernjim satima. Noćenje.

13. dan: QUEENSTOWN – AUCKLAND
Nakon doručka odlazak u zračnu luku i prijava na let za Auckland u 10.55 sati na liniji QF4986 (Qantas) s dolaskom u 12.45 sati. Auckland je najveći grad Novog Zelanda, kojeg zovu i „gradom na dva mora“. Kraći razgled grada, posjet Aucklandskom muzeju i uspon na najviši toranj na južnoj polutci - Sky Tower. Smještaj u hotel i noćenje.

14. dan: AUCKLAND – ROTORUA
Doručak i odlazak do središnjeg dijela Sjevernog otoka do Rotorue, središta maorske kulture. Obići ćete Rainbow Springs, pogledati tradicionalnu predstavu na farmi, na kojoj ćete vidjeti različite vrste ovaca Novog Zelanda, životinja bez kojih ove države ne bi bilo. Poslijepodne obilazak termalnog parka, gdje ćete posjetiti tipično maorsko selo i vidjeti moćne gejzire koji izbacuju vodu i vrući zrak. Obilazak bazena s vrelim blatom te kulturnog središta Maora gdje ćete upoznati njihovo umijeće rezbarenja. Noćenje.

15. dan: ROTORUA – AUCKLAND – SYDNEY – LONDON
Nakon doručka, transfer do međunarodne zračne luke Auckland. Prijava na let za Sydney u 13.10 sati na liniji QF144 (Qantas). Dolazak u Sydney predviđen je u 14.50 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za London u 15.50 sati na liniji QF001 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

16. dan: LONDON – ZAGREB
Dolazak u London predviđen je u 06.55 sati. Nastavak leta za Zagreb u 08.15 sati na liniji BA848 (British Airways). Dolazak u Zagreb u 11.35 sati po lokalnom vremenu.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 47.790 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 7.200 kn

 
Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 5.990 kn
  • napojnice vodiču i vozaču (plaćanje na licu mjesta): 60 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 13 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4*
  • obroke prema programu
  • sve razglede navedene u programu putovanja
  • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
  • lokalne vodiče u Australiji i Novom Zelandu na engleskom jeziku
  • pratitelja na putovanju
  • jamčevinu
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • dodatne obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo
  • Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm
  • Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje australske vize koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.