Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
KAPADOKIJA I TURSKA RIVIJERA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 18.06.2021. / Ažurirano: 07.09.2021.

DIREKTNI ČARTER LET IZ ZAGREBA
 
Termin putovanja:
04.11. - 11.11.2021. - GARANTIRANI POLAZAK!!
 
1. dan: ZAGREB – ANTALYA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje posebnog charter zrakoplova za Antalyu. Po dolasku u Antalyu slijedi organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan: ANTALYA – PERGE – ASPENDOS – SIDE - ALANYA
Nakon doručka odjava iz hotela te polazak autobusom prema Alanyi koja je poznata i kao “Turska Kalifornija” odnosno “Turska rivijera”. Zaustavljanje u antičkom mjestu Perge koje je nekoć bilo pod vlašću Rimljana. Nakon razgleda nastavljamo prema Aspendosu, gdje se nalazi najbolje očuvani rimski amfiteatar u cijeloj pokrajini. Amfiteatar je podignut u 2. stoljeću. Sagrađen je prema planovima slavnog arhitekta Zenona, a gradnju su financirala dva bogata brata iz Aspendosa za vrijeme vladavine Marka Aurelija. Nastaviti ćemo u Side, danas omiljeno ljetovalište s dugim, pješčanim plažama. Sam položaj Sidea omogućio mu je da se u relativno kratkom vremenu razvije u značajnu luku na Mediteranu. Razgledat ćemo očuvani rimski akvadukt i ostale spomenike iz rimskog doba. Dolazak u Alanyu u poslijepodnevnim satima, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: ALANYA – DVORAC MAMURE – ŠPILJE „RAJ I PAKAO“ – KANLIDIVANE – MERSIN
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo autobusom prema gradu Mersinu uz usputno zaustavljanje kod dvorca Mamure u blizini mjesta Anamura na Sredozemnoj obali. Dvorac su sagradili vladari armenskog Kraljevstva Kilikije na temeljima rimskog zamka iz četvrtog stoljeća. Sagrađen prvenstveno za zaštitu od pirata, nadograđivan je tijekom bizantskog doba i križarskih ratova. Dvorac je okružen kanalom, a njegovih 39 kula i bastiona povezani su širokim bedemima. Dvorac ima tri glavna dvorišta; na zapadu, istoku i jugu. Zapadno dvorište sastoji se od malog kompleksa džamije i minareta te razrušene turske kupelji. Na južnom dvorištu nalaze se ostaci svjetionika. Potom nastavljamo prema dvjema velikim vrtačama odnosno spiljama na Taurskom gorju: Cennet (raj) i Cehennem (pakao). Otvor Cenneta je 250 x 110 metara, a prosječna dubina mu je 70 metara. Do dna Cenneta moguće je doći stubištem sastavljenim od 300 stepenica. U ovoj se špilji nalaze ruševine samostana kojeg je u 5. stoljeću sagradio izvjesni Paulus i posvetio ga Djevici Mariji. Cehennem je dublja vrtača s dubinom od 128 metara,  ali njegov gornji otvor je manji, dimenzija 70 x 50 metara. Kako je gornji rub otvora konkavan, nema pristupa dnu Cehennema. Na putu do Mertsina još ćemo se zaustaviti do ruševina drevnog grada Kanytella sagrađenog na samom rubu velikog ponora. Dolazak u Mersin u kasnijim poslijepodnevnim satima. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: MERSIN – TARSUS – KANJON KAPIKAYA – DERINKUYU – IHLARA – KAPADOKIJA (KAYSERI)
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Tarsusu, starom lučkom gradu. Rodno je to mjesto apostola Pavla iz Tarze. U Tarzu je njemu posvećena crkva koja je danas muzej, a mjesto rođenja je lijepo uređen i čuvani park. U tom gradu je i svjetski poznato zdanje - Kleopatrina vrata, nazvana prema vratima na koja su ušli Marko Antonije i Kleopatra u taj grad godine 41. prije Krista. Nastavljamo prema kanjonu Kapikaya te podzemnom gradu Derinkuyu. Do danas je otkriveno još 36 podzemnih gradova, a smatra se da ih ima još barem 14. Među najvećim i najviše posjećenim je upravo Derinkuyu. Prvi naseljenici su bili Hetiti, a podzemne špilje sežu do 85 metara u dubinu i smatra se da je u njima živjelo do 55 tisuća ljudi. Nastavak putovanja prema Kapadokiji i smještaj u hotel na području Kayserija. Večera i noćenje.

5. dan: KAPADOKIJA
Nakon ranijeg doručka odlazak na cjelodnevni razgled zapadne Kapadokije koja je poznata po čudesnim kućama u pećinama stijena u kojima su se prvi kršćani skrivali i gradili svoje crkve. Vožnja prema Nacionalnom parku Göreme koji je upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine i obilazak gradića Göreme koji se smjestio u krajoliku neobičnih vulkanskih stijena oblikovanih erozijom u čijim su špiljama otkrivena podzemna naselja iz 4. stoljeća. U mnogima od ovih stijena nalaze se prekrasne bizantske freske sa scenama iz Starog i Novog zavjeta. Nastavak vožnje do tvrđave Uchisara smještene na putu između Nevsehira i Göremea na najvišem dijelu Kapadokije. S tvrđave se pruža prekrasan panoramski pogled na Kapadokiju s planinom Erdžijas u pozadini, dok je u prošlosti zbog svoje prirodne arhitekture i prolaza koji podsjećaju na labirint tvrđava služila kao utočište na razmeđi putova. Povratak u hotel na večeru. Noćenje.

6. dan: KAPADOKIJA – KONYA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Çatalhöyüka, arheološkog nalazišta upisanog u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine, obilazak lokaliteta te potom preko karavan-saraja Sultan Hana, sagrađenog 1299. godine, nastavak putovanja prema Konyi. Usputno panoramsko razgledanje i posjeta muzeju Mevlana. Po dolasku u Konyu razgled starog grada te zatim smještaj u hotel i večera. Noćenje.

7. dan: KONYA – SAGALASSOS – JEZERO SALDA – LAODICEJA – PAMUKKALE
Nakon doručka odjava iz hotela te krećemo iz Konye za Pamukkale. Na putu prema Pamukkalama zaustavit ćemo se na relativno novootkrivenom arheološkom lokalitetu Sagalassos gdje su 2007. godine otkriveni veličanstveni kipovi rimskih careva iz dinastije Antonina koji ukazuju na njihovu veliku moć i prosperitet regije koja je bila važna poveznica i sjecište putova Carstva od Zapada prema Istoku. Nastavljamo prema čuvenom jezeru Salda kojeg nazivaju i „turskim Maldivima“, lijepo vulkansko jezero na visini od 1.160 metara idealno utočište za one koji žele pobjeći od vrućeg ljeta, a pritom i iskusiti dobrobiti ljekovitog blata. Prije dolaska u Pamukkale posjetit ćemo i antički grad Laodiceju u kojem je pronađena "sedma crkva apokalipse" ranog kršćanstva. Po dolasku u Pamukkale prijava u hotel, večera i noćenje.

8. dan: PAMUKKALE – HIERAPOLIS – AFRODIZIJA – ANTALYA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i obilazak Pamukkala, čudesnog platoa boje bijelog pamuka kojeg su stvorile naslage vode bogate kalcijem,"Crvenih slapova", gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te potom odlazak do Afrodizije, starogrčkog grada u povijesnoj pokrajini Kariji. Afrodizija je dobila ime po Afroditi, starogrčkoj božici ljubavi, koja je u ovom mjestu imala kultni prikaz, „Afroditu Afrodizijačku”. Nastavak puta prema zračnoj luci Antalya. Po dolasku prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.




FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 KN
(
First minute vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.350 kn


Cijena uključuje:
  • prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji  Zagreb – Antalya – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja u dvokrevetnim sobama s uslugom polupansiona
    (1 noćenje u Antaliji, 1 noćenje u Alanyu, 1 noćenje u Mersinu, 2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale)
  • prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu
  •  lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijele ture
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • transfere prema programu
  • ulaznice za sljedeće lokalitete: Kaymakli (Kapadokija), Goreme (Kapadokija), Zelve (Kapadokija), Ihlara (Kapadokija), Kaymakli (Kapadokija), Konya-Karatay, Hierapolis (Pamukkale), Efez, Bazilika Sv. Ivana, Akropola u Pergamonu, Aesklepion u Pergamonu, Troja
  • sve pristojbe i takse, mostarine, cestarine, karte za trajekt, parkinzi i prilozi
  • jamčevinu
  • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
  • napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja)
  • piće uz večere
  • putno osiguranje i ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje

Fakultativni sadržaji:
  • let balonom u Kapadokiji 1.600 kn

Popusti:
  • Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 400 kn popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem
  • Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju 200 kn popusta



Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Od 2. ožujka 2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana. U sve ostale svrhe potrebno je ishoditi tursku vizu.
  • Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 35

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)

 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.