Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
NEW YORK - NOVA GODINA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 08.05.2023. / Ažurirano 02.11.2023.
 

Termini putovanja:
27.12.2023. - 03.01.2024. - RASPRODANO!!!
 
1. dan: ZAGREB – PARIZ – NEW YORK
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Pariz na liniji AF1561 (Air France) u 15.00 sati. Po dolasku u Pariz u 17.05 sati, nastavak leta za New York u 18.30 sati na liniji AF008 (Air France). Dolazak u New York (zračna luka JFK) u 20:55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih i graničnih formalnosti, transfer autobusom do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija na svijetu koja se nalazi između križanja Avenije Broadway i Sedme Avenije. Na trgu su se smjestili brojni restorani, kazališta i hoteli kao i velika poslovna četvrt. Trg je centar svjetske zabavne industrije, a svjetla i reklame najviše do izražaja dolaze noću, kada ćete imati osjećaj da trg gori zbog treperenja i jarkih boja mnogobrojnih reklama koje obrubljuju trg. Obzirom na prepoznatljivost ovog trga u cijelom svijetu, Times Square je našao svoje mjesto u mnogim filmovima i serijama, a svoj današnji oblik je dobio početkom 20. stoljeća. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: NEW YORK (PANORAMSKI RAZGLED GRADA)
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima krećemo u panoramski obilazak New Yorka odnosno Manhattana tzv. hop-on hop-off autobusima s otvorenim krovom (doplata) koji su vrlo popularna opcija za nove posjetitelje gradova diljem svijeta. Na ovaj način najbolje ćete steći prvi dojam o gradu, a ujedno steći i orijentir za sve najpoznatije gradske znamenitosti. Krećemo od Times Square-a prema Donjem Manhattanu preko Madison Square Gardena, potom Empire State Buliding, Flatiron Building, Union Square, Greenwich Village, SoHo, Chinatown, Little Italy, Financial District. Slijedi pauza za kavu, a potom nastavljamo s obilaskom Midtown Manhattana i krećemo u smjeru Harlema uz usputni razgled Columbus Cirlcle, Lincoln Center, American Museum of Natural History, Upper West Side, katedrala St. John Divine, Apollo Theater, Guggenheim Museum, Museum of Modern Art (MoMA), Central Park. Za večernju razonodu predlažemo (uz doplatu) posjet jednom od Broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Noćenje.

3. dan: NEW YORK (LOWER MANHATTAN – KIP SLOBODE – WALL STREET – BROOKLYNSKI MOST)
Doručak u hotelu. U pratnji voditelja putovanja odlazimo podzemnom željeznicom do Battery Parka, najjužnijeg dijela Manhattana od kuda se pruža nesmetan pogled na otoke Ellis i Liberty na kojem se nalazi i čuveni Kip slobode koji predstavlja rimsku boginju slobode Libertas, a za mnoge simbolizira „američki san“ – nadu u bolji život te je ujedno i vjerojatno najpoznatiji simbol New Yorka i Amerike općenito. Predlažemo vožnju brodom u oko Mahnattana. Proći ćemo pored Kipa Slobode, koji je poklon francuskog naroda SAD-u,  izgrađen 1884. g. povodom stote obljetnice američke neovisnosti kao  i otok Ellis - dolaznu točku za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. Ljubitelji mostova doći će na svoje jer će imati prilike vidjeti čuveni Brooklynski most koji spaja Brooklyn i Manhattan preko rijeke East River. Povratak brodom na Manhattan te nastavak pješačke ture kroz Financial District i Wall Street gdje ćemo vidjeti poznatu statuu „Charging Bull“ odnosno „bik s Wall Streeta“ te zgradu burze New York Stock Exchange. U neposrednoj blizini nalazi se i Nacionalni memorijalni centar posvećen žrtvama napada na tornjeve blizance Svjetskog trgovačkog centra 11. rujna 2001. godine.  Slobodno vrijeme za predah, iskoristite vrijeme za ručak ili obilazak Memorijalnog centra 9/11 (uz doplatu). Nastavljamo dalje uz njujoršku Gradsku vijećnicu, sjedište gradonačelnika te prema Brooklynskom mostu koji spaja Manhattan s četvrti Brooklyn, a sagrađen je 1883. godine. Nekada isključivo rezidencijalni i industrijski, Brooklyn  je danas centar inovativnih kulturnih pravaca s trendy barovima, neobičnim restoranima, muzejima, tržnicama na otvorenom, umjetničkim galerijama i omiljeno mjesto okupljanja pripadnika hipsterske kulture. Prošetat ćemo dijelom Brooklynskog mosta kako biste mogli fotografirati vizuru Manhattana koja se sjajno vidi s mosta. Potom ćemo se vratiti u središte grada – Midtown gdje ćemo završiti današnji razgled. Predlažemo da večer zaokružite odlaskom na vrh Empire State Buildinga i uživajte u nezaboravnom pogledu na svjetla ovog fascinantnog velegrada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: NEW YORK – (fakultativni izlet u WASHINGTON)
Doručak u hotelu. Danas predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Washington (uz doplatu). Vožnja prema Washingtonu. Prije samog dolaska u glavni grad SAD-a, posjetit ćemo poznato Arlingtonsko groblje (ulaznica u cijeni), najveće i najpoznatije vojno groblje na kojem se nalazi i obiteljska grobnica obitelji Kennedy u kojoj su pokopani bivši američki predsjednik John F. Kennedy, nekadašnja „prva dama“ Jacqueline Kennedy Onassis te predsjednikov brat Robert Kennedy. Na ovom groblju se nalazi i poznati Grob neznanog junaka kao simbol za sve vojne žrtve (ulaznica uz doplatu). Panoramski razgled Washingtona u kojem ćemo vidjeti: U.S. Capitol, grandioznu aveniju The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, aveniju Pennsylvania, zgradu Državnog arhiva, sjedište FBI-a, State Department, spomenik američkim marincima s Iwo Jime napravljen prema slavnoj snimci podizanja američke zastave, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata. Na kraju dana idemo i  do zgrade Capitola gdje se nalaze Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud i Senat te spomenik Ulysessu S.Grantu. Kratka foto pauza ispred Bijele kuće. Slobodno vrijeme te povratak prema New Yorku. Putnicima koji ostaju u New Yorku, danas predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja: Guggenheim, prvoosnovani od nekolicine muzeja širom svijeta zaklade S.R. Guggenheima kojeg je dizajnirao slavni američki arhitekt F. L. Wright; čuvenom Museum of Modern Art ili popularno MoMa čija zbirka sadrži gotovo 200 tisuća svjetskih djela moderne i suvremene umjetnosti; Američkom prirodoslovnom muzeju, najvećem takve vrste na svijetu s preko 130 milijuna izložbenih primjeraka od dinosaura do meteorita. Šopingholičari neka ne propuste kupovinu na Petoj aveniji i okolnim ulicama gdje se odlična ponuda može naći u trgovinama kao Macy’s, Bloomingdale's, Saks Fifth Avenue, Tiffany & Co. i drugima. Slobodna večer. Preporučujemo posjet brojnim rooftop barovima i klubovima u okolici Times Square, jer pogled na noćni New York je nezaboravan! Noćenje.

5. dan: NEW YORK (SOHO – LITTLE ITALY – CHINATOWN – HIGH LINE - GREENWICH VILLAGE)
Doručak. Slobodno dan za vlastite aktivnosti i programe. Predlažemo šetnju četvrtima SoHo, Little Italy i Chinatown. Čevrt SoHo dom je mnogim umjetnicima, galerijama, modernim kafićima i restoranima. Nezaobilzane su kineska i talijanska četvrt koje se nalaze jedna do druge. Osamdesetih godina 19.stoljeća talijanski doseljenici uselili su se u Malu Italiju, koja je danas na glasu kao najveća i najbolja gastronomska četvrt u New Yorku. Dok su Talijani donosili svoje snove u Ameriku prije više od dva stoljeća, predstavili su i nove ukusne recepte koji su brzo osvojili srca čitavog kontinenta. Danas Mala Italija svojim posjetiteljima nudi autentična i ukusna jela od tjestenine, kao i nekoliko barova koji nude provjereno najbolju zabavu u New Yorku. Mnoštvo uličnih prodavača, karnevalske igre, tradicionalna glazba, glazbeni nastupi, samo su neki od sadržaja koji će vas natjerati da osjetite talijansku kulturu i mediteransku umjetnost u središtu New Yorka. Chinatown  jedna je od najstarijih i najvećih kineskih četvrti izvan Azije. Četvrt nastala u 19. stoljeću, danas broji oko 150.000 stanovnika i smatra se jednim od najpopularnijih turističkih odredišta u gradu. Posjetitelji mogu uživati u nekoliko desetaka restorana, a uz kinesku orijentalnu kuhinju moguće je kušati specijalitete iz tajlandske, japanske, vijetnamske i malezijske kuhinje. Trgovine prodaju sve, od odjeće i nakita do opreme za borilačke vještine. Nešto zapadnije prema nalazi se jedna od novijih atrakcija grada -  High Line, park uzdignut na tračnicama iznad razine zemlje, dugačak je 2,5 kilometra i odlično je mjesto za odmaranje. Smješten je u Meatpacking Districtu, nekadašnjem kvartu s mesnicama, koji je danas vrlo trendovski s puno trgovina najvećih dizajnera. Nešto južnije je još jedna čuvena četrvt - Greenwich Village u kojem je 1960-ih cvjetala alternativna kultura, a danas se tu nalazi brojni kafići, restorani i klubovi. Samo ulicu dalje je poznata Perry Street gdje je na broju 66 živjela Carrie u seriji „Seks i grad“. Po završetku razgleda slobodno vrijeme i pripreme za najluđu noć u godini te doček Nove godine na Times Squareu ili nekom od mnoštva restorana koji nude nezaboravan doček u ovom kozmopolitskom gradu!

SRETNA NOVA 2024. GODINA!!!

6. dan: NEW YORK – (fakultativni izlet  WOODBURY COMMONS PREMIUM OUTLETS)
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Za ljubitelje dobrog shoppinga predlažemo odlazak izvan grada u čuveni Outlet Mall Woodbury Commons - trgovački centar s više od 220 trgovina u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland i drugi). Putnicima koji ostaju u gradu danas predlažemo da prošeću do Hells Kitchena i doka 83 na rijeci Hudson. Kompanija Circle Line Cruises pruža vam panoramsku kružnu vožnju (uz doplatu) oko Manhattana u trajanju od 2,5 sata. Uz vodiča na engleskom jeziku upoznat ćete se s povijesti, zanimljivim činjenicama ovoga grada uz fenomenalan pogled na mnoge znamenitosti s rijeka Hudson, Harlem i East River. Kada se iskrcate s broda, prošećite do obližnjeg Hudson Yards, gdje se nalazi nova moderna atrakcija The Vessel. Ova zgrada teška 200 milijuna dolara i visoka 45 metara ima 154 međusobno povezana stepeništa te gotovo 2500 stepenica. Do vrha možete doći pješice ili liftom, a usput imate oko 80 mjesta za predah i fotografiranje. Ulaz je besplatan. Predlažemo ručak na izvrsnom Chelsea marketu koji je postao najveća njujorška tržnica gdje možete kušati razne specijalitete po prihvatljivim cijenama. Noćenje.

7. dan: NEW YORK – PARIZ
Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ćemo ostaviti u za to predviđenoj prostoriji u hotelu. Slobodan vrijeme do transfera u zračnu luku. Preporučujemo da iskoristite zadnje trenutke u gradu za uživanje u atmosferi „Velike jabuke“ i zadnju kupovinu u New Yorku. Za last minute shopping u gradu predlažemo najveću robnu kuću Macy's ili mnogobrojne trgovine u okolici Times Squarea. U za to predviđeno vrijeme organizirani transfer u zračnu luku John F. Kennedy (JFK). Po dolasku prijava na let za Pariz u 17.30 sati na liniji AF003 (Air France). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

8. dan: PARIZ – ZAGREB
Dolazak u Pariz u 6.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 12.25 sati na liniji AF1560 (Air France). Dolazak u Zagreb predviđen je u 14.20 sati po lokalnom vremenu.



NAPOMENA: RASPOLOŽIVE SAMO DVOKREVETNE SOBE
Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
27.12.2023. - 03.01.2024. 2.349 € / 17.698,54 kn
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.280 € / 9.644,16 kn
Doplata za dvokrevetnu sobu s dva odvojena kreveta: 75 € / 565,09 kn

Popusti:
  • Popusti za smještaj u 3-krevetnoj i 4-krevetnoj sobi:
    • 350 € (2.637,08 kn) po osobi za smještaj u trokrevetnoj sobi*
    • 560 € (4.219,32 kn) po osobi u četverokrevetnoj sobi*
*U velikoj većini hotela u SAD-u nema klasičnih trokrevetnih ili četverokrevetnih soba s 3 ili 4 odvojena kreveta već se u ovom slučaju radi o 2 bračna ležaja, a veličina ležaja varira od 140 x 200, 160 x 200 ili 180 x 200 cm

Doplate:
  • Viza za SAD: nije potrebna od 1.12.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 21 USD. 
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – New York – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe i naknade
  • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi (bračni krevet) u hotelu Voco Times Square South ili sličnom na osnovi 6 noćenja s doručkom
  • transfer na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • nošenje prtljage u hotelu i na transferu
  • boravišnu taksu i porez za noćenje u SAD-u
  • jamčevinu, pripremu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • trošak ESTA registracije 
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • osobni troškovi
  • putno osiguranje (preporučujemo)
Fakultativni izleti i sadržaji:
  • Izlet u Washington: 280 € (2.109,66 kn) – uključen prijevoz, voditelj putovanja, ulaznica za groblje Arlington (plaćanje prilikom rezervacije putovanja, minimalno 12 prijavljenih putnika)
  • Woodbury Common Premium Outlets: 60 €/452,07 kn  (uključuje povratni transfer autobusom)
  • Helicopter Tour: pogled na znamenitosti Manhattana u 15-min. letu helikopterom: 250 € (1.883,63 kn)
  • New York City Pass - kombinirana ulaznica koja uključuje top 3 atrakcije/sadžaja a(uključuje  24 sata Hop on - hop off autobuse za razgled New Yorka na svim turističkim rutama, ulaznicu za Empire State Building te karta za krstarenje brodom oko Manhattana do Kipa slobode ): 110 € (828,80 kn)
Informativne cijene ulaznica:
  • Circle Line Cruises (Best of NYC u trajanju od 2,5 sata) - 27-29 USD (ovisno o danu)
  • Top of the Rock - Rockefeller center – 40 USD
  • Muzej Moderne Umjetnosti MoMA - 25 USD
  • Memorijalni muzej 9/11 Memorial - 15 USD
  • Empire State Building - 42 USD (86. kat), 72 USD (102.kat)
  • The Summit Observatory – 39 USD
  • Guggenheim Museum - 25 USD
  • American Museum of Natural History - 23 USD
  • The Vessel - ulaz je besplatan, no morate rezervirati termin na licu mjesta (time slot)
  • Tenement Museum (Immigration Museum NYC) - 25 USD.


Napomene:
  • Viza za SAD: nije potrebna od 22.10.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 21 USD. Putnici s valjanom američkom vizom nisu dužni napraviti ESTA registraciju.
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)



 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.