Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PEKING I SJEVERNA KOREJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

KZ
 

Objavljeno: 03.04.2017.

Termin putovanja:
06.10. - 15.10.2017.

1. dan: Zagreb – Istanbul – Peking
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23.20 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Peking na liniji TK020 (Turkish Airlines) u 01.25 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: Peking
Predviđeni dolazak u zračnu luku Peking je u 15.05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela 4* u Pekingu. Prijava i smještaj te večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: Peking – Kineski zid – Peking
Nakon doručka te odlazak na izlet do Velikog kineskog zida u području Badalinga (oko 60 km od Pekinga), najveće utvrdene građevine na svijetu, duge 6.000 km. Na putu do kineskog zida zaustavljanje radi fotografiranja kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“ građevina napravljenih za Olimpijadu održanu 2008. godine. Nakon ručka razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming (1368. - 1644.). Šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Za večeru poznata kineska delicija: pekinška patka u tipičnom kineskom restoranu. Noćenje u hotelu.

4. dan: Peking – Pyongyang
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Peking. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Pyongyangu u 12:00 sati na liniji JS152 (Air Koryo). Predviđeni dolazak u Pyongyang, glavni grad Demokratske Narodne Republike Koreje, u 14:30 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti transfer do hotela 4* (Hotel Yanggakdo ili sl.). Na putu prema hotelu panoramski razgled grada; Slavoluk pobjede koji je sagrađen u spomen otporu japanskoj okupaciji, Taedong vrata, paviljon Ryongwang, trg Kim Il Sunga. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: Pyongyang – Nampo
Nakon doručka odlazak u poludnevni razgled Pyongyanga. Slijedi vožnja do memorijalne palače Kumsusan – mauzolej Velikog vođe Kim Il Sunga i Dragog vođe Kim Jong Ila. Tijekom razgleda vidjet ćete: park fontana, knjižaru s različitom međunarodnom literaturom. Tradicionalni korejski ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka razgled tornja Juche, spomenika Komunističkoj partiji, palače Mangyongdae – rodne kuće Kim Il Sunga. Slijedi vožnja prema moru, na ušće rijeke Taedong, do grada Nampo. Po dolasku smještaj u hotel Ryonggang Hot Spa Guest House 4*. Mogućnost kupanja u termalnim bazenima. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan: Nampo – Planine Kuwol – Sariwon – Kaesong
Nakon doručka u hotelu vožnja prema brani Zapadnog mora nedaleko od grada Nampo, jednog od najvećih građevinskih dostignuća Sjeverne Koreje, 8 kilometara dug sistem brana s 3 zapornice i 36 ustava. Slijedi jednoiposatna vožnja prema gradu Sariwonu. Po dolasku posjet kooperantskoj farmi Migok gdje ćete vidjeti način na koji lokalni farmeri uzgajaju voće i povrće i bave se stočarstvom. Ručak u Hotelu 8. Mart ili sl. Nakon ručka posjet Hramu Songbul smještenog na utvrdi na planini Jongbang nedaleko od Sariwona. Nastavak putovanja prema gradu Kaesong. Po dolasku smještaj u tradicionalni korejski hotel Folkcustom 3*. Tradicionalna korejska večera „Pansanggi“. Noćenje.

7. dan: Kaesong – Pyongyang
Doručak u hotelu. Odlazak u razgled Kaesonga, nekadašnjeg glavnog grada Koreje iz vremena dinastije Koryo (918. – 1392. godine). Grad se nalazi u blizini demilitarizirane zone Panmunjom (DMZ) koja dijeli korejski poluotok na dvije Južnu i Sjevernu Koreju uzduž 38. paralele te se smatra najčuvanijom granicom na svijetu. DMZ je duga 248 km i široka 4 km. Kaesong je do korejskog rata bio dijelom Južne Koreje, ali od 1953. sastavni je dio DNR Koreje. Obilazak zajedničke zone sigurnosti, sela Panmunjom gdje ćete se upoznati sa svim detaljima iz povijesti obje zemlje. Povratak prema Pyongyangu te posjet jednoj od sjevernokorejskih škola. Prijava i smještaj u hotel 4* (Hotel Yanggakdo ili sl.). Večera i noćenje.

8. dan: Pyongyang
Nakon doručka u hotelu odlazak u daljnje razgledavanje Pyongyanga. Posjetit ćete glasoviti gradski metro tj. podzemnu željeznicu čije su postaje na dubini od 110 metara i najdublje su ukopane na svijetu. Stanice metroa su urešene nevjerojatnim lusterima i slikama od kojih ćemo neke i vidjeti. Zatim odlazak do Velike narodne knjižnice i čitaonice na trgu Kim Il Sunga te Metro muzeja. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka posjet korejskom vrtiću, filmskim studijima i trgovini suvenirima. Oproštajna večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: Pyongyang – Peking
Doručak. Odjava iz hotela te organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Pekingu na liniji JS151 (Air Koryo) u 08.30 sati. Dolazak u Peking u 10.00 sati. Po dolasku odlazak na najveći trg na svijetu, Tian An Men koji zauzima 40 ha površine. Razgled Zabranjenog grada Guong, drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama i jedne od najvećih imperijalnih palača na svijetu. Po završetku razgleda odlazak na večeru u lokalnom restoranu. Nakon večere sijedi transfer do zračne luke Peking. Prijava na let za Istanbul.

10. dan: Peking – Istanbul – Zagreb
Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 00.10 sati na liniji TK021 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u Istanbul predviđen je u 05.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 07.20 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 08.35 sati. Završetak putovanja.
 

 
POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 17.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.000 kn


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn
  • viza za Kinu (viza za 2 ulaska u zemlju): 260 kn + 80 kn (posredovanje)
  • napojnice vodičima i vozačima: 60 EUR
  • buket cvijeća kod posjeta spomenicima Kim il Sungu i Kim Jong Ilu: 5 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Peking - Pyongyang - Peking - Zagreb u ekonomskoj klasi
  • smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja (2 polupansiona u Pekingu i 5 punih pansiona u Sjevernoj Koreji)
  • vizu za Sjevernu Koreju
  • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
  • lokalne vodiče na engleskom jeziku (ukupno 3 lokalna vodiča su cijelo vrijeme na turi)
  • pratitelja na putovanju
  • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
  • jamčevinu
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • vizu za Kinu
  • napojnice
  • usluge drugačije od navedenih
  • fakultativne izlete
  • osobne troškove
  • putno osiguranje
  • osiguranje od otkaza
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza za Kinu: potrebna. Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska, putnik će biti obaviješten da dostavi putovnicu i ostalu dokumentaciju radi viziranja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene.
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija smještaja u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima).
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta.
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAPOMENA:
  • ROK ZA PRIJAVU NAJKASNIJE 45 DANA PRIJE POČETKA PUTOVANJA!
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 10

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.