Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
NEPAL I BUTAN - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL

Objavljeno: 16.10.2019./Ažurirano: 29.06.2020.


Termin putovanja:
08.11. - 16.11.2020.


1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Preuzimanje putne dokumentacije od strane voditelja putovanja i prijava na let za Dohu u 16.05 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.35 sati po lokalnom vremenu

2. dan: DOHA – KATHMANDU
Nastavak leta za Kathmandu u 3.20 sati na liniji QR652 (Qatar Airways). Predviđeni dolazak u Kathmandu u 10.30 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih i viznih formalnosti, prijevoz do hotela i ukoliko bude moguće smještaj u sobe (check-in standardno od 14 sati). Slijedi kraći odmor te potom odlazak na razgled grada koji je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a. Posjetit ćemo trg Durbar u samom središtu grada s nizom hramova, spomenika i drevnih palača bivših nepalskih vladara. Glavne atrakcije su Hanuman Dhoka Royal Palace, veličanstveni Taleju Temple, Kumari Ghar (rezidencija živuće Božice), hram Ashok Vinayak (posvećen gospodaru sa slonovom glavom – Ganeshu), Kal Bhairav (Bog gnjeva). Na brdu, 2 km od Kathmandua, posjetit ćemo jedno je od najvažnijih budističkih svetišta i važno mjesto hodočašća u Nepalu - Swayambhunath. Sastoji se od stupe te nekoliko različitih svetišta i hramova, a poznat je i kao Majmunski hram, zbog velikog broja majmuna koji nesmetano žive na njegovom sjeverozapadnom dijelu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: KATHMANDU – PATAN – BHAKTAPUR – KATHMANDU
Doručak. Odlazak prema obližnjem gradu Patan smještenom na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenom oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Nastavljamo prema gradu Bhaktapuru, najočuvanijem kraljevskom grad Doline Kathmandua, a čije ime u prijevodu sa sanskrta znači „grad sljedbenika“ zbog tri glavna trga prepuna hramova među kojima su neki od najboljih primjera religiozne arhitekture u cijelom Nepalu. Grad je osnovan u 9. stoljeću i treći je po veličini u dolini Kathmandua, a nekada je bio i nepalska prijestolnica, poznat je po bogatoj kulturi, hramovima te umjetninama od drveta, metala i kamena. Posjetit ćemo povijesni trg Durbar, hram Nyatapola i druge hramove. U večernjim satima tradicionalna nepalska večera uz folklorni program u jednom od lokalnih restorana u gradu. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: KATHMANDU – PARO – THIMPHU
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani transfer do zračne luke Kathmandu. Prijava na let za Paro, grad u kojem se smjestila glavna zračna luka Butana. Nakon carinskih i viznih formalnosti prijevoz do glavnog grada Butana – Thimphu, koji broji oko 100.000 stanovnika. To je jedini glavni grad na svijetu bez semafora. Kratki odmor te posjet Memorial Chorten – stupa izgrađena u čast trećeg kralja Butana i Njegovog veličanstva Kraja Jigme Dorji Eangchuka. Stupa je kolokvijalno poznata i kao „najvidljiviji vjerski orijentir u Butanu“. Navečer ćemo posjetiti Trashichhodzong, lijepu srednjovjekovnu utvrdu-samostan, koji je butansko administrativno i vjersko središte, a u kojem se nalazi i kraljevski ured. Večera i noćenje u hotelu.

5. dan: THIMPU – PUNAKHA
Nakon doručka, posjetit ćemo nacionalnu knjižnicu u Butanu, zatim muzej narodne baštine. U njemu su izloženi različiti alati, materijali, predmeti, oprema iz ruralnih butanskih domaćinstava, a koji daju dobar uvid u tradicionalni butanski način života. Slijedi Nacionalni institut tradicionalne medicine koji nastoji spojiti alopatski i tradicionalni način liječenja. Ručak. Vožnja do Punakhe (glavnog grada Butana do 1955. godine), preko planinskog prijevoja Dochula (3.100 metara) s kojeg se pruža pogled na vrhove snježnih Himalaja. Posjet tvrđavi 'Punakha dzong', zimskoj rezidenciji duhovnog vođe, sagrađenoj 1637. godine između dvije rijeke, muške 'Po Chu' i ženske 'Mo Chu', po mnogima jednoj od najljepših tvrđava u Butanu. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan: PUNAKHA – PARO
Nakon doručka posjetit ćemo hram Chimi Lhakhang na okruglom brdu pokraj Punakhe. Samostan izgrađen 1499. godine, posvećen je Lami Drukpa Kinley, poznatom i kao svecu koji se zalagao za upotrebu falusnih simbola kao slika na zidovima. Odlazak u Paro, povijesni grad s mnogim svetim mjestima i povijesnim građevinama. Ručak. Posjet Nacionalnom muzeju Butana, jedinstvenu kružnu zgradu poznatu i kao Tadzong. U njemu je izloženo preko 3000 izložaka butanske umjetnosti, koja pokriva više od 1.500 godina kulturne baštine. Njegova bogata građa različitih tradicija i disciplina predstavlja izvanrednu mješavinu prošlosti i sadašnjosti te je glavna atrakcija za domaće i strane posjetitelje. Paro Dzong, također je poznat kao Ringpung Dzong, znači "Tvrđava na gomili dragulja". Ovaj impresivan dzong je najljepši primjer butanske arhitekture i jedan je od najpopularnijih i najpoznatijih dzonga u Butanu. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan: PARO
Nakon doručka vožnja do baznog logora – Ramthanga te planinarenje do najpoznatijeg samostana u cijelom kraljevstvu Butan koji je smješten na rubu strme litice. Pješačenje – uspon u trajanju od oko sat vremena do prve točke gdje ćemo se zaustaviti radi okrijepe. Nastavak prema hramu na litici u trajanju još oko 45 minuta iziskuje određenu količinu fizičke spremnosti posebice zbog čistog zraka, no sam uspon nije opasan niti zahtjevan. Za stanovnike Butana to je posjet njihovom svetištu i jedna od obaveza koju će svaki budist barem jednom u životu ispuniti. Postoji i mogućnost jahanja ponija (bez doplate) no na njima možete doći samo do određenog dijela. Razgled samostana iznutra. Povratak prema baznom logoru s ručkom u Taktsang kafeteriji. Vožnja prema ruševinama Drukgyel Dzong, koju je 1646. godine sagradio Zhabdrung Ngwang Namgyel. S tog mjesta može se vidjeti planina božice – Mt. Jumolhari, naravno ukoliko to vremenske prilike dozvoljavaju. Vožnja prema hotelu, večera i noćenje.

8. dan: PARO – KATHMANDU – DOHA
Nakon doručka prijevoz do zračne luke i let za Kathmandu. Po slijetanju odlazak prema hramu Pashupatinath smještenom oko 8 km od grada na rijeci Bagmati i jedan od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima, zatim posjet jednoj od najvećih stupa na svijetu Bouddanath sagrađenoj prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike poglavito one s Tibeta. Povratak u Kathmandu. Slobodno vrijeme za shopping u popularnoj turističkoj četvrti Thamel - poznatoj po svojim uskim uličicama prepunim raznim trgovinama, restoranima, barovima.. U večernjim satima prijevoz u zračnu luku i let za Dohu u 21.10 sati na liniji QR651 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je oko ponoć.

9. dan: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 1.55 sati na liniji QR215 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb u 6.15 sati.
 


FIRST MINUTE PONUDA NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 400 kn
(First minute vrijedi do 60 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 19.580 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.700 kn


Doplate:
  • * viza za Nepal: 30 USD
  • napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage: 40 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)
  • lokalne pristojbe u Kathmandu: cca 25 USD
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
  • zrakoplovn epristojbe (uključene u cijenu)
  • smještaj u hotelima 4* na osnovi 6 noćenja s uslugom polupansiona
  • obroke prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • lokalne vodiče na engleskom
  • razglede i ulaznice prema programu
  • ** vizu za Butan
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • * vizu za Nepal
  • lokalne pristojbe u zračnoj luci Kathmandu
  • napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage
  • fakultativne sadržaje
  • obroke i usluge drugačije od navedenih
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • * Nepal: Viza se dobiva po slijetanju u zračnu luku Kathmandu. Cijena vize iznosi 30 USD i potrebno je imati valjanu putovnicu te 2 fotografije u boji.
  • ** Butan: Potrebno dostaviti skeniranu kopiju putovnice. Trošak vize uključen u cijeni paket aranžmana.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija smještaja ne odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.