Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ŠKOTSKA - PROGRAM 3
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 27.05.2019.
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM

Termin putovanja:
01.07. - 07.07.2019. GARANTIRANI POLAZAK!!!

1. dan: ZAGREB/LJUBLJANA – MANCHESTER – EDINBURGH – GLASGOW
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer autobusom (uključen u cijenu) do zračne luke Ljubljana i let charter zrakoplovom za Manchester. Po dolasku u Manchester vožnja sjevernom Engleskom prema Škotskoj. Po dolasku u Edinburgh, odlazak na poludnevni razgled grada kojeg nazivaju ”sjevernom Atenom”: Panoramska vožnja pored kraljevske palače Holyrood do Royal Mile, škotskog Parlamenta i Princess street, srednjovjekovni “Old Town” i gregorijanski “New Town” iz 18. st. Obilazak Edinburškog dvorca (ulaznica nije uključena) u kojem se čuvaju škotski kraljevski dragulji i “kamen istine”, apartmani Mary Stuart i kapelica Sv. Margarete iz 11. st. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim starim dijelom grada s pubovima, te najpoznatijim ulicama Edinburgha - Princess street, Royal Mile. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema hotelu u okolici Glasgowa. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2 dan: GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – PITLOCHRY
Nakon doručka odlazak u panoramski razgled Glasgowa autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta. Nastavak prema Inverarayu, slikovitom gradiću s crno-bijelim kućama iz 18. stoljeća. Razgled tamošnjeg dvorca u kojem su kroz stoljeća stolovali vladari dinastije Campbell. Po završetku razgleda odlazimo prema Pitlochryu gdje ćemo i završiti današnji dan. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: PITLOCHRY – BALMORAL – BLAIR CASTLE – EDRADOUR – PITLOCHRY
Nakon doručka nastavljamo vožnju preko gorja Grampian prekrasnom dolinom rijeke Dee do kraljevske rezidencije Balmoral (razgled neće biti moguć u slučaju prisutnosti kraljevske obitelji). Obilazak prekrasnog parka i dvorca, a potom odlazimo do dvorca Blair - u posjedu vojvode Atholskog, s jedinom privatnom vojskom u Europi, odakle je još kraljica Victorija uzimala vojnike za tjelohranitelje. U nastavku, posjet jednoj od najstarijih destilerija poznatog škotskog viskija u Edradouru. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: PITLOCHRY – OTOK SKYE – EILEAN DONAN
Nakon doručka odjava iz hotel te potom vožnja slikovitim zapadnim dijelom do središnje Škotske i potom do otoka Skye. Ovaj je otok najromantičnije, ali i najdivljije područje otočja Hebrida. Vikinzi i Kelti opisivali su ovaj otok kao „otok oblaka“. Brda Cullin Hills protežu se dužinom otoka. Zaustavljanje kod najomiljenijeg foto motiva otoka stijena Kilt Rocks na poluotoku Trotternish. Bazaltne stijene podsjećaju na škotski kilt i s njih se pruža široka panorama na otočje i morsku pučinu. Vožnja kroz unutrašnjost otoka dočarati će Vam romantične krajolike, stada ovaca, usamljene dvorce i stara sela. Povratak na kopno preko mosta Skye Bridge gdje ćemo se zaustaviti kod dvorca Ellean Donan, najpoznatijeg i najfotografiranijeg dvorca u Škotskoj koji je smješten na malenom otočiću kojeg s kopnom spaja kameni most. Odlazak do hotela u okolici Invernessa. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: LOCH NESS – INVERNESS – ABERDEEN 
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema čuvenom jezeru Loch Ness, omiljenom turističkom cilju putnika koji traže popularno čudovište Nessie. U centru za posjetitelje saznat ćemo sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart. Vožnja do prijestolnice škotskog Highlandsa, grada Inverness. U blizini se nalazi Culloden Moor, mjesto koje je 1746. godine bilo poprište odlučne bitke između škotskih pobunjenika, predvođenih Karlom Eduardom zvanim “mladi pretendent” iz dinastije Stuart, i britanskih postrojbi predvođenih Vilimom Augustom, vojvodom od Cumberlanda. Nakon sloma pobunjenika, britanske postrojbe izvršile su okrutnu odmazdu masakrirajući zarobljenike, a u Škotskoj je zaveden sustav otvorenog terora. Bitka predstavlja posljednji pokušaj dinastije Stuart da se vrati na vlast u Škotskoj. Nastavljamo prema Abeerdenu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: ABERDEEN – STONEHAVEN – GLAMIS – SCONE – STIRLING – EDINBURGH  
Doručak i odjava iz hotela. Putovanje nastavljamo do ribarskog sela Stonehaven u čijoj se blizini nalazi impresivni ruševni dvorac Dunnottar izgrađen na litici i okružen morem. Nastavak vožnje do dvorca Glamis. Ovaj se dvorac smatra najljepše uređenim dvorcem cijele Škotske. Od 14. stoljeća to je jedno od sjedišta kraljevske kuće. Kraljica majka je ovdje provela svoje djetinjstvo, a William Shakespeare je tu smjestio radnju Macbetha. Posjet uključuje bogato ukrašene unutarnje prostorije uz blagovaonicu, kapelu i knjižnicu s bogatim štukaturama. Slijedi vožnja do dvorca Scone, povijesnog sjedišta škotskog parlamenta, u kojem su se krunili škotski kraljevi. Nastavak vožnje do dvorca Stirling, sagrađenog prije 900. g., kraljevske rezidencije kuće Stewart, gdje je 1543. god. okrunjena škotska kraljica Mary of the Scots. Odlazak u hotel na podruju Edinburgha. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: EDINBURGH - MANCHESTER – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim starim dijelom grada s pubovima, te najpoznatijim ulicama Edinburgha - Princess street, Royal Mile. Predlažemo posjet The Scotch Whiskey Experience s najvećom svjetskom kolekcijom viskija , ili  Royal Yacht Britannia- 40 g. omiljena „rezidencija“ kraljice i obitelji na kojoj su plovili svijetom.  U ranim poslijepodnevnim satima polazak prema Manchesteru. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu u večernjim satima. Transfer na Autobusni kolodvor u Zagrebu (uključeno u cijenu).
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 7.480 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn

Doplata za manji broj putnika (Informaciju o eventualnoj doplati za manji broj putnika dobit ćete u završnoj obavijesti 3 - 5 dana prije polaska):
  • 30 – 44 putnika: 300 kn
  • 20 – 29 putnika: 680 kn

Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe iz Zagreba: 990 kn
  • polazak iz Splita: 700 kn + zrakoplovne pristojbe
Fakultativni izlet:
  • paket ulaznica (Edinburgh Castle, Edradour destilerija viskija, Blair Castle, Loch Ness Visitor Centre, Scone Palace, Eilean Donan Castle, Stirling Castle): 650 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Manchester – Ljubljana u ekonomskoj klasi
  • povratni transfer Zagreb – Zračna luka Ljubljana – Zagreb
  • 6 noćenja s doručkom u hotelima 3* tijekom ture
  • 3 večere u 2 slijeda u hotelima u Glasgowu i Pitlochryu
  • prijevoz komfornim autobusom visoke turističke klase tijekom putovanja po Škotskoj
  • razgledavanja i izlete prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe u iznosu 990 kn
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju tijekom ture
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 45
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.