Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ŠPANJOLSKA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA
 

Objavljeno:17.01.2017.

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN POLUPANSION U HOTELIMA I ULAZNICE U KATEDRALU U BURGOSU, DŽAMIJU U CÓRDOBI, ALHAMBRU U GRANADI I BURZU SVILE U VALENCIJI!

Termin putovanja:
31.08. - 09.09.2017.

1. dan: ZAGREB – RIJEKA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 05:45 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje Ligurskim primorjem prema Francuskoj preko Genove i Savone po „Rivijeri palmi“ (dio oko Savone) i „Rivijeri cvijeća“ (dio oko San Rema, tako nazvan zbog uzgoja cvijeća na tom području). Dolazak na Azurnu obalu u večernjim satima. Smještaj u hotel u Nici. Noćenje.

2. dan: AZURNA OBALA – SAN SEBASTIAN
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje duž Azurne obale, Provanse, Languedoca i Pireneja kroz francusku i španjolsku Baskiju do San Sebastijana s usputnim  zaustavljanjima.  Kratki posjet Carcassonneu, najvećem srednjovjekovnom gradu Europe,  čije zidine i tornjevi su štitili Katare u vrijeme križarskih ratova, a sada su pod zaštitom UNESCO-a i predstavljaju jednu od najzanimljivijih tvrđava francuske povijesti. Po dolasku na područje San Sebastian/Donostia smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: SAN SEBASTIAN – BURGOS
Doručak. San Sebastian (Donostia na baskijskom), s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha – jedna od najljepših i najpoznatijih plaža Europe, jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, grad poznat po gastronomiji i filmskom festivalu. Prošle godine San Sebastian ponosno je nosio titulu „Europske prijestolnice kulture“. Po dolasku u San Sebastian razgled grada s pratiteljem putovanja počinje na brdu Igueldo gdje se pruža veličanstven pogled na zaljev grada, plažu La Concha i otok Santa Clara. Po spuštanju u grad razgled središta grada i slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, kupovinu, itd. U poslijepodnevnim satima putovanje prema gradu Burgos u pokrajini Castilla y León. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: BURGOS – VALLADOLID - SALAMANCA
Doručak. Odlazak u središte grada gdje se nalazi slavna gotička katedrala iz 13.stoljeća, posvećena Djevici Mariji, poznata po svojoj veličini, ljepoti i kao simbol rekonkviste (ulaznica nije uključena, doplata na licu mjesta). Poslije razgleda katedrale kraće slobodno vrijeme i putovanje prema sveučilišnom gradu Salamanki preko Valladolida, glavnog grada pokrajine Castilla y León i početkom 17.st. glavnog grada tadašnje Španjolske. Dolazak u Salamanku u poslijepodnevnim satima, odlazak u razgled stare jezgre Salamanke s lokalnim vodičem i pratiteljem: Plaza Mayor - Casa de las Conchas - Patio de las Escuelas - stara i nova katedrala - sveučilište. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Večera. Noćenje.

5. dan: SALAMANCA – ÁVILA – MADRID
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Madridu preko Ávile koju ćemo putem posjetiti. Ávila, „grad kamena i svetaca“, grad je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz 11. st. s 90 utvrđenih tornjeva. Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrda u Europi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. Šetnja povijesnom jezgrom. Nastavak putovanja prema glavnom gradu Španjolske, Madridu. Panoramski razgled Madrida: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, - Gran Vía - Plaza España - Kraljevska palača - Plaza Oriente - Puerta del Sol - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado - Retiro - Atocha - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: MADRID – CÓRDOBA
Doručak. Putovanje prema Andaluziji vodi nas preko predgrađa Madrida, Aranjueza gdje se nalazi glasovita kraljevska palača koja je služila kao ljetna rezidencija španjolskim kraljevima. Razgled palače uz doplatu. Nastavak putovanja prema Córdobi. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ve svjetske baštine), posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Razgled bisera arapske arhitekture iz vremena kalifata, jedne od najvećih džamija na svijetu, glasovite Mezquite (ulaznica uključena). Šetnja vijugavim uličicama Barrio de la Judería. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan: CÓRDOBA – GRANADA
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje nastavlja prema Granadi. Obilazak Granade, simbola ujedinjene Španjolske – pad Granade 1492. godine kao posljednje arapske utvrde na Pirenejskom poluotoku simbolizira pobjedu katoličkih kraljeva. Razgled prekrasnog spomeničkog kompleksa Alhambre (ulaznica uključena) - najromantičniji od svih europskih monumentalnih spomenika. “Crvena palača” iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Smještaj u hotel i slobodna večer za osobne programe. Večera. Noćenje.

8. dan: GRANADA – VALENCIA
Doručak. Odlazak iz hotela prema Valenciji, trećem gradu po veličini i važnosti u Španjolskoj. Valencia, okružena plodnim nasadima voća i povrća, poznata je po gastronomiji – paella je stigla iz Valencije, odličnoj kulturnoj ponudi i živahnom ozračju na ulicama. Osnovali su je stari Rimljani u 2.st.pr.n.e. Značajna je njezina luka, njezina poljoprivreda kao i industrija, ali i turistički je iznimno značajna, od svoje „Lože svile“, arapske ostavštine u arhitekturi pa sve do centralne tržnice koja je jedna od najvećih u Europi. Po dolasku u Valenciju razgled: Loža/burza svile (ulaznica uključena) - katedrala  - Placa de la Reina – moderni kompleks „Grad umjetnosti i znanosti“ poznatog arhitekta Santiaga Calatrave. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.

9. dan: VALENCIA – BARCELONA – BROD
Doručak. Putovanje prema Barceloni preko Tarragone. Panoramski razgled katalonske prijestolnice: vidikovac Montjuic - Sagrada Familia - Rambla - Plaza España - Kolumbov spomenik - Gotička četvrt s katedralom. Slobodno vrijeme u središtu grad za ručak, šetnju i kupovinu. U ranim večernjim satima ukrcaj na brod za Genovu. Noćna plovidba.

10. dan: GENOVA – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Putovanje prema Hrvatskoj kroz sjevernu Italiju i dolazak u Karlovac/Rijeku i Zagreb u večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 7.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn

 
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • 1 noćenje u Francuskoj na području Azurne obale u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom
  • 7 noćenja u Španjolskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona:
    • 1 noćenje u Barceloni
    • 1 noćenje u Valenciji
    • 1 noćenje u Granadi
    • 1 noćenje u Madridu
    • 1 noćenje u Salamanki
    • 1 noćenje u Burgosu
    • 1 noćenje na području San Sebastiana
    • 1 noćenje na brodu Barcelona – Genova na osnovi noćenja s doručkom
  • službene gradske vodiče u Granadi, Córdobi, Salamanki i Madridu
  • ulaznice za katedralu u Burgosu, Alhambru u Granadi, džamiju u Córdobi i burzu svile u Valenciji
  • sve razglede i izlete prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • boravišne pristojbe u Kataloniji
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Polazak iz Karlovca, bez obzira na broj prijavljenih putnika, moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke!
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 40
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 8 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 08.
Island - Ujedinjeno Kravljevstvo - Danska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 15 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 15.
Danska - Ujedinjeno Kraljevstvo - Irska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen / Danska
Trajanje: 12 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 29.
Danska - Norveška - Island - Grenland

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.