Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
OSMANSKE PRIJESTOLNICE
Opis i cijene  
AZ

Objavljeno: 30.11.2023. / Ažurirano: 19.02.2024.
 

Termin putovanja: 
20.04. - 26.04.2024.
17.05. - 23.05.2024.

1.dan: ZAGREB - ISTANBUL - EDIRNE
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK1054 u 09.15h (točna satnica po terminima u nastavku). Po dolasku u Istanbul oko 13.30h, slijedi vožnja cca tri sata do Edirna, druge prijestolnice Osmanskog carstva od 1365-1453 godine. Po dolasku obilazak grada bogatog karakterističnom osmanskom arhitekturom: džamija Selimija, zaštićena UNESCO-om, remek djelo najvećeg i najpoznatijeg osmanskog arhitekta Sinana, koga često nazivaju Michelangelo istoka. Njegovo najpoznatije djelo je Sulejmanova džamija, Sulejmanija u Istanbulu. U vanjskom dvorištu džamije nalazi se Muzej islamske umjetnosti, s izvrsnim prikazom keramike, odjeće i drvenih radova iz osmanske ere. Posjet zavređuje i lijepa džamija Sultana Bajazit II i džamija Serefeli sa svoja četiri različita minareta. Kraće slobodno vrijeme za šetnju kroz stare gradske uličice koje su nekada bile srednjovjekovno srce grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan: EDIRNE - GALIPOLJE - CANAKKALE
Doručak. Polazak prema gradu Canakkale, uz prelazak preko novog mosta koji spaja obale Mramornog mora, Europu i Aziju. Pogled na srednjovjekovnu tvrđavu Kilid Bahr pokreće priču o nastanku današnje Turske države. Na Galipolju se vodila poznata bitka Ujedinjenih Saveznika i Osmanskog carstva u Prvom svjetskom ratu u periodu od 25.04.1915. do 09.01.2016. godine, s ciljem da Saveznici dođu do Konstantinopola, današnjeg Istanbula, a tada glavnog grada Osmanskog carstva. Pomorski napad je odbijen, poginulo je 131.000 vojnika, a ranjeno 262.000. Bitka je bila velika pobjeda za Osmanlije, a u Turskoj se smatra presudnim trenutkom u povijesti nacije, kao događajem u konačnoj obrani onoga što je od Osmanskog carstva ostalo. Pobjeda na Galipolju je trasirala put turskom ratu za nezavisnost i proglašenju Republike Turske osam godina kasnije s Mustafom Kemalom Ataturkom kao predsjednikom. Ataturk se na ovom bojnom polju istaknuo kao oficir što mu je bila osnova za ugled i reputaciju koju će steći u budućim događajima stvaranja Republike Turske. Kao što Istanbul krasi Bospor, tako grad Canakkale uljepšava Dardanele. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom živopisnom gradu i prilika za slikanje sa simbolom grada, Trojanskim konjem, maketom koja je korištena pri snimanju filma Troja (2004.god. s Brad Pittom u ulozi Ahileja). Noćenje.

3.dan: CANAKKALE - TROJA - ASSOS - BURSA
Doručak. Vožnja autobusom prema Troji. Na brdu Hisarlik sjajan Prijamov grad Troja je danas lokalitet pod zaštitom UNESCO-a. Bio je poprište Trojanskog rata, a dijelom je opisan u Homerovoj Ilijadi, epskoj pjesmi na starogrčkom jeziku pisanoj u 9. ili 8. st. prije Krista, mjesto gdje su život izgubili najpoznatiji antički junaci Ahilej i Hektor. Nastavak vožnje prema antičkom gradu Assosu, domu najučenijeg i najsvestranijeg grčkog filozofa Aristotela, učitelja Aleksandra Makedonskog. U Assosu je Aristotel osnovao filozofsku školu i proveo svoja najranija istraživanja iz područja zoologije, biologije i botanike. Do danas grad Assos čuva kazalište, gimnaziju, nekropole iz antičkih vremena i džamiju koju je sagradio Sultan Murat u 14. st. Vožnja do Burse. Smještaj u hotel, noćenje.

4.dan: BURSA - CUMALIKIZIK - BURSA
Poslije doručka odlazak u CumalikızIk, mjesto koje se nalazi u blizini Burse. Uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine zajedno s Bursom u dokumentu pod nazivom  “Bursa i Cumalikizik: Rađanje Osmanskog carstva”. U ovom mjestu su smješteni jedni od najljepših primjera arhitekture ranog osmanskog doba, a koji su se održali do danas. Nakon obilaska povratak u Bursu, prvu Osmansku prijestolnici od 1326. do 1365. godine. Razgled citadele gdje se nalaze grobnice sultana Osmana i Orhana, utemeljitelja Osmanskog carstva, zatim Velike džamije Ulu Camii koja je gradska centralna točka, a sagradio ju je Sultan Beyazıt s čak 20 kupola. Šetnja i kroz Koza Han iz 14. st. u kojem se nekada proizvodila svila, a  danas se prodaje odjeća od svile, proizvodi od svile i kože, zlato, suveniri,.. Nakon obilaska starog grada slobodno vrijeme. Smještaj u hotel, noćenje

5.dan: BURSA - ISTANBUL
Doručak. Polazak za Istanbul. Na ulasku u grad, prvo vožnja do vidikovca Camlica s kojeg se pruža najljepši pogled na Istanbul, treću Osmansku prijestolnicu čak 470 godna, od 1453. do 1923. Obilazak nove Buyuk Camlica džamije koja je sagrađena u šest godina i ima šest minareta. U prijelazu euro- azijskog mosta zaokružuje se krug oko Mramornog mora, jedinog mora na svijetu koje je u granicama samo jedne države. Smještaj u hotel, noćenje.

6.dan: ISTANBUL
Doručak. Odlazak u razgled grada: Topkapi palača - dvor turskih sultana od 15. do 19. st. a dao ju je izgraditi Sultan Mehmed II Osvajač. Slijedi obilazak Aja Sofije. Aja Sofija, hram božje mudrosti, remek-djelo bizantske arhitekture i umjetnosti, građena je od 532. do 537. kao kršćanska crkva, a nakon osvajanja Istanbula 1453. od strane Turaka, postaje glavna, Velika džamija. Mustafa Kemal Ataturk 1935.god. pretvara Aja Sofiju u muzej i mjesto koje spaja kršćane i muslimane, a da bi 2020. god. opet postala džamija. Šetnja do hipodroma gdje ćemo čuti priču o obelisku Tutmesa trećeg i zmijskom stupu s Delfa, te uživati u pogledu na Plavu džamiju, džamiju Sultana Ahmeda sa šest minareta. Slobodno vrijeme za kupovinu na Grand Bazaru. Noćenje.

7.dan: ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet brodom, bajkovito i romantično krstarenje po Bosporu. Fantastično krstarenje od 90 minuta s detaljnim opisima dvoraca, palača, tvrđava i vila utjecajnih stanovnika ovog grada kroz stoljeća. Odlazak na aerodrom gdje je let iz Istanbula u 14:00h. Dolazak u Zagreb u 14:50h, kraj programa.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 40 € / 301,38 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
20.04. - 26.04.2024.
17.05. - 23.05.2024.
995 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 200 € 


Doplate:
  • napojnice za lokalnog vodiča i vozača 30 eur (obavezno plaćanje na licu mjesta)
Doplate po želji:
(min. 10 prijavljenih putnika)
  • za paket ulaznica (Troja, Assos, Topkapi) 80 eur
  • paket 6 večera  120 eur
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom s uključenim pristojbama na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage 23kg + ručna prtljaga)
  • zrakoplovne pristojbe
  • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
  • 6 noćenja s doručkom u htl 4* u Edirne, Canakkale, Bursi i Istanbulu
  • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom
  • razglede prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
  • karte javnog prijevoza
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju
Fakultativni izleti:
(obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika)

  • Turska večera s folklornim programom, neograničenim bezalkoholnim pićem i transferom: 60 eur
  • krstarenje 90 min Bosporom: 40 eur
 

Neslužbeni red letova Turkish airlines:  
  • ZAG IST 08:50 12:00
  • IST ZAG 18:35 19:40

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 166 KB)
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.